Jaarlijks worden via Schiphol zo’n 2400 overledenen teruggebracht naar hun land van herkomst of teruggehaald naar Nederland. Om nabestaanden zo waardig mogelijk afscheid te kunnen laten nemen, heeft Schiphol sinds 1997 als enige luchthaven ter wereld een mortuarium.

Eind vorig jaar is er zelfs een compleet nieuw mortuarium geopend. Het is een plek die rust en sereniteit uitstraalt. Er werkt luchthavenpersoneel, die er speciaal zijn om nabestaanden op te vangen en te steunen.

Mensen kunnen daar afscheid nemen op hun eigen manier, volgens hun eigen riten. Of er nu een rabbijn, imam, dominee, pastoor of een andere voorganger gewenst is, het kan allemaal.

Het mortuarium ligt centraal op Schiphol en is vanaf de openbare weg en vanaf de landingsbanen te bereiken. Bovendien is er intensief contact met de veiligheidsorganisaties op Schiphol, de afhandelaren, luchtvaartmaatschappijen, ambassades en consulaten. Alles om nabestaanden zo goed mogelijk te helpen en om het vervoer zo snel mogelijk te regelen. Die snelheid is belangrijk, want er staat altijd familie te wachten aan de andere kant.

Bron: Schiphol blog

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Schiphol heeft een eigen mortuarium”

  1. RonnyLatPhrao zegt op

    Als enige luchthaven ?

    https://www.uitvaart.nl/nieuws/zaventem-belgi-tweede-luchthaven-ter-wereld-met-volledig-luchthavenmortuarium/20307

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf21102005_041

  2. Slagerij van Kampen zegt op

    Ik mag toch hopen dat ik na mijn volgende retourtje Thailand niet op deze manier terug kom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website