Onze samenleving en economie is sterk verweven met het buitenland. Daarbij past een actieve en sterke diplomatieke dienst. Vanaf 2018 wordt er daarom stapsgewijs extra geld geïnvesteerd in het diplomatieke netwerk.

Eerder werd al bekend waaraan de eerste € 10 miljoen wordt besteed, dit bedrag zal oplopen tot structureel € 40 miljoen in 2021.

Het kabinet zet zich in voor de vele Nederlanders die zich in het buitenland bevinden. ‘Dit is en blijft een kerntaak van onze ambassades en consulaten’, zegt minster Blok. ‘Als reislustige landgenoten, die ongeveer 20 miljoen buitenlandse reizen per jaar maken, in de problemen komen, dan staan wij klaar om ze te helpen.’

Het kabinet wil dat Nederlanders die in het buitenland wonen of werken bij 1 enkel loket terecht kunnen voor de dienstverlening van de Rijksoverheid. Daarom wordt het Loket Buitenland de komende jaren opgezet. Daar kunnen Nederlanders 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht.

Bron: BuZa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlanders in den vreemde krijgen een Loket Buitenland”

  1. klaasje123 zegt op

    Mooi hoor, zo’n loket. Maar luisteren ze ook, en dan bedoel ik niet horen!!!

  2. Taxman zegt op

    Ja ja, eerst zien, dan geloven… ! “Het kabinet zet zich in voor de vele Nederlanders die zich in het buitenland bevinden.” Als we bezien wat diezelfde overheid ( dezelfde kabinetschef) de laatste jaren voor fratsen heeft uitgehaald m.b.t. de financiële belangen van Nederlanders in het buitenland, dan voorspel ik alvast veel frustraties en boosheid. O.a. het wetsbesluit dat vanaf 2015 Nederlandse belastingplichtigen buiten de EU geen aangifte meer mogen doen “als Nederlands Ingezetene” en daarmee het recht verliezen aftrekposten te mogen opvoeren ( bijvoorbeeld voor uitgaven betreffende je gezondheid, maar ook giften..e.d. ) en niet meer van vrijstellingen gebruik kunnen maken, heeft heel wat Nederlanders veel geld gekost. Dit was een ronduit discriminerende bezuinigingsmaatregel die bedoeld was om Nederlanders in het buitenland te treffen, vandaar mijn scepsis. Eenzelfde scepsis heb ik t.a.v. “Een loket Buitenland”. De mate van bureaucratie, die hiermede gepaard gaat, zal eerder toenemen dan afnemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website