De feestelijkheden voor het Thaise nieuwjaar (Songkran) zullen starten op 8 april in Bangkok. De viering wordt geopend met een optocht op Sukhumvit Road, die begint bij de Phrom Phong Junction en eindigend bij de Pathum Wan Intersection. De processie vindt plaats van 17:30 – 20:30 uur.

In het Bangkok Benjasiri Park zal vanaf 8 – 13 april een Songkran expositie gehouden worden. Zo kan je daar zien hoe Songkran in de andere regio’s van Thailand gevierd worden.

De traditie van Songkran komt oorspronkelijk van de oude brahmanen uit India, maar is nu helemaal opgenomen in de Thaise cultuur. Huizen worden schoongemaakt, de Boeddhabeelden worden gewassen en rituelen worden uitgevoerd. De tempels worden versiert met aromatische bloemenslingers (Phuang malai), kortom een mooi schouwspel voor toeristen.

Al deze activiteiten symboliseren de dankbaarheid aan de voorouders. Tijdens Songkran worden ouders en grootouders bedankt door hun kinderen door water over de handen te sprenkelen. Het water symboliseert geluk en vernieuwing.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uoyaYpPOBVM[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website