Lekker eten in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , , ,
1 januari 2013

– Herplaatst artikel van 19 november 2010 –

Thailand heeft de toerist veel te bieden, niet in de laatste plaats het lekkere eten. Tijdens de vakantie dus even geen aardappel of spruitjes op je bord, maar rijst met heerlijke groente- en vleesgerechten ernaast. Ook ik, als iemand die al wat langer in Thailand woon, geniet veel van Thai Food, bereid door mijn Thaise vrouw of in één van de honderden eetgelegenheden, die Pattaya biedt.

Maar soms krijg je gewoon trek in een lekkere pieper en denk je aan een bord met Eigenheimers plus rode kool en een stukje (draadjes)vlees. En wat dacht je van een portie Opperdoezer Ronde, lekker dippen in de jus en smullen maar. Het water loopt al in mijn mond bij een bericht, dat ik juist las op de website van het Algemeen Dagblad: in Nederland gaat men op pakjesavond massaal aan de stamppot boerenkool met worst. Ben ik even jaloers!

Hollands eten

Nou, niet echt jaloers natuurlijk, want in Pattaya kun je behoorlijk terecht voor een Nederlandse hap. Er is groente – vers of diepvries – volop verkrijgbaar en ook de aardappel is te vinden in de meeste supermarkten. Beperkt tot 1 soort, dat wel, en niet zoals bij ons in Nederland een keus uit wel 20 soorten. Wil je zelf niet koken, dan zijn er in Pattaya/Jomtien meer dan genoeg Nederlandse en Belgische restaurants waar je kunt eten als bij moeders thuis.

Ik ken er inmiddels vele van, maar kom bij enkele wat vaker, gewoon omdat het voor mij dicht bij huis is en ik daar elke keer na het eten tevreden over mijn buik strijk, een boertje laat en een sigaar opsteek. Het eerst noem ik Malee in Soi Honey Inn met een mooi menu met veel Hollands eten. Natuurlijk een assortiment soep en broodjes (tot voor kort hing er een bord aan de muur met Broodje Hagelslag 70 Baht), maar ook spruitjes of rode kool met gekookte aardappelen. Mijn keuze daar is steevast één van de stamppotten, zuurkool, andijvie, boerenkool of hutspot. Alle vier opgediend met of twee prima gehaktballetjes of échte Gelderse rookworst. Malee straalt een Brabantse gezelligheid uit, ik heb er de halve finale van Nederland gezien met een feest tot diep in de nacht.

Slibtong met friet

Een andere favoriet is Patrick’s Belgisch Restaurant in de Arcade op Second Road (pal tegenover de achterkant van Mike’s Shopping Center). Patrick is een sympathieke Belg met een verleden als bokser, de wand in zijn restaurant hangt vol met foto’s van hem en zijn boksvrienden. Patrick heeft een zeer uitgebreide menukaart, geen stamppot, maar wel Belgische specialiteiten, zoals Rabbit Stew (konijn in een sausje), mosselen (op vrijdag) en Vlaamse kroketten. Natuurlijk ook een mooi assortiment Belgische biersoorten.

Slibtong

Bij hem bestel ik steevast de slibtongetjes met friet. Deze vis is niet altijd te krijgen op de markt in Naklua, maar als de vissers het aanvoeren is het grootste deel al verkocht aan Patrick. Patat bakken is geen kunst, maar wel een vak en bij Patrick kunnen ze het. Ik beweer, dat hij de best gebakken friet in Pattaya maakt, goudbruin, knapperig van buiten, zacht van binnen. In afwachting van mijn bestelling komt er een schaaltje kroepoek op tafel, een heerlijk voorafje! Zeer aanbevolen.

In dezelfde Arcade zit ook My Way, een klein Nederlands restaurant bestierd door een Rotterdamse ex-zeeman. Ik eet er wel eens – en prima -, maar met Patrick als buurman kom ik er te weinig, ook al omdat de tafels vaak allemaal bezet zijn. Ook daar een kaart met vele mooie Nederlandse gerechten, met – daar heb je hem weer – ook stamppot.

Belgisch restaurant

Iets verder naar het noorden, tegenover Soi 8, dan weer een Belgisch Restaurant Klein Vlaanderen. Het is een restaurant annex pension en het terras zit vaak vol met Belgische gasten aan een biertje en/of een biefstukje. Het was ook de enige plek, die ik ken in Pattaya, waar tot voor pakweg een jaar geleden, een “gewoon” biljart stond, dus zonder gaten. Bij een interne verbouwing moest die tafel helaas plaatsmaken, want er werd kennelijk ook niet al te veel op gespeeld. Jammer!

Klein Vlaanderen heeft – het wordt eentonig – ook stamppotten op de kaart, opgediend met gehaktballetjes, een varkenshaasje of speklappen. Ik bestel er graag de biefstuk met pepersaus. In het Engels heet dat dan een Peppersteak, maar als je die ergens anders bestelt, krijg je een plat, vaak taai, stukje rundvlees. Biefstuk op z’n Hollands of Vlaams is bijzonder, omdat het op een unieke manier is uitgesneden, waardoor je een mooi en mals bol stukje rood vlees op je bord krijgt om weg te zuigen.

Gehaktbal met mosterd

In Soi Buakhow, vlak bij de grote markt, ook een klein sympathiek restaurantje genaamd Benelux. Als mijn vrouw de markt op dinsdag of vrijdag afstruint voor weer een T-shirt of wat fruit, zit ik daar graag op het terras en laat de drukte aan mij voorbijgaan. Het is altijd rond het middaguur, dat we daar zijn en dus tijd voor een lichte lunch. Mijn favoriet daar is een Uitsmijter Benelux, drie eieren op mooi dun gesneden rosbief en een bolletje zalmsalade ernaast. Dat is dan voor de honger en ik kan het niet laten daarna nog even een lekkere gehaktbal met mosterd weg te prikken. Ik moet er toch eens ’s avonds eten, want er staan best leuke gerechten op de kaart. Nee, geen stamppot!

Ik woon te ver van Jomtien, maar ook daar zijn meerdere gelegenheden voor een Hollandse hap. Ik heb wel gegeten bij Hoek van Holland, Ons Moeder, The Windmill en het Holland House, alle hebben een goed aanbod van Hollands eten, maar ik kan er niet speciaal een favoriet gerecht van noemen.

Duitse keuken

Zoals Jomtien te ver voor mij is, zal Naklua Road – waar ik bij in de buurt woon – te ver zijn voor de vele Nederlanders, die in Jomtien wonen of logeren. Naklua Road en zijstraten wordt wel de Duitse wijk genoemd, want er is een keur aan Duitse restaurants en vele Duitstalige logeren in hotels of pensions in die wijk. De Duitse keuken ligt ons Nederlanders ook wel, beetje vet soms, maar wel smakelijk. Ik eet er wel en kom dan toch ook weer steeds bij dezelfde restaurants uit.

Duitse boerenomelet

In een gezellig open restaurant Bei Anton is de specialiteit een uitgebreid buffet. Gekookte of gebakken aardappelen, een keur aan vleessoorten, een kleine saladebar en soep vooraf. Mooie keus voor een redelijk lage prijs, maar helaas, ik ben niet zo happig op een buffet met allemaal voorgebakken gerechten en hou het dan op een varkenshaasje met gebakken uien en aardappelen. Prima! Ook tussen de middag kom ik er wel voor een Bauernomelett met pepersaus, een goed boerenomelet dus met stukjes aardappel, spek, champignons. Een hele hap, dus s’avonds hoef ik nauwelijks nog te eten.

Een ander Duits restaurant is de Braustube, waar je zowel binnen als buiten kunt eten. Ik kom er het meest voor een stevig Duits ontbijt, waarvoor een bord met veel vleeswaren en gebakken eieren op tafel komt. Met daarnaast een mandje Duits brood. Voor de avondmaaltijd een mooie kaart met talrijke Duitse vleesgerechten. Een groot glas  Franziskaner Hefeweizen erbij en de avond kan niet meer stuk.

Wiener Schnizel

Voor de verandering heb ik ook een keer gegeten in Nachrichtentreff, een Oostenrijks restaurant. Als je in een Oostenrijks restaurant gaat eten, wordt het natuurlijk een Wiener Schnitzel. De friet en salade werd op een apart bord opgediend, want de schnitzel was zo groot, dat het met “de oren” over de rand van het bord hing. Een reuzenmaaltijd dus, ik heb de schnitzel die overigens prima was, niet geheel kunnen verstouwen.

Ook Duitstalig, maar dan met schwytzerdütsch is mijn favoriete Zwitsers restaurant Suisse in Soi Diamond (tegenover de Windmill a Go Go). Een beetje duurder dan gemiddeld, maar je krijgt er dan ook wat voor. Het is een gezellig, intiem bistro-achtig restaurant, waar je uitstekend (met je partner) kunt dineren. Een uitgebreide saladebar, waar ik mij vooraf vooral aan rode bietjes met een uitje tegoed doe. Mijn favoriete gerecht is daar het Zürcher Geschnetzeltes, kleine stukjes varkensvlees in een romige champignonsaus met daarbij de Zwitserse aardappelspecialiteit Rösti. Ook aan te raden is daar een aan de tafel geflambeerde tournedos. Een goed glas rode of wijn erbij en de avond is perfect. Je bent nu toch in de buurt, dus daarna alle gelegenheid voor een Walking Street met de vele bars, a go go’s en disco’s. Laat je maar een keer gaan, zou ik zeggen!

Engels?

English breakfast

Engels dan? Nou ja, de Engelse keuken is nou niet je van het, maar toch kom ik ook wel in The Butcher’s Arms in Soi Buakhow en de Pig and Whistle in Soi 7. De Bangers with Mash (worstjes met puree) of de Kidney Pie laat ik voor wat het is, ik hou het daar op lever met bacon of lamskoteletjes. De lamskoteletjes zijn goed, maar halen het niet bij het lamsvlees, dat ik af en toe van mijn buurman krijg. Hij is namelijk een topslager uit Nieuw-Zeeland, gespecialiseerd in lamsvlees. Hij pendelt nog voorafgaand aan zijn pensioen en neemt dan steeds een kilo of acht lamsvlees mee, een traktatie! In de genoemde Engelse pubs eet af en toe een stevig Engels ontbijt met gebakken eieren, bacon, worstjes, witte bonen, champignons en stukjes aardappel. Kun je alleen kwijt als je de avond tevoren niet al te zwaar gegeten hebt.

De Italiaan

Ook genoeg Italianen in Pattaya en daar beveel ik graag Toscane op Beach Road aan. Een mooie ambiance in het restaurant en het terras in de tuin. Natuurlijk eet ik carpaccio (flinterdun gesneden rosbief) vooraf en dan Salto Imbocca of Osso Buco, de kenners weten wat dat is. Ook een keur aan pizza’s, maar in dit toch wel wat chic aandoende restaurant vind ik dat niet passen. Voor een Italiaanse pizza – voor mij geen Amerikaanse pannenkoek – ga ik naar La Piola op Second Road pal naast naast Tiffany’s.

Tenslotte nog noem ik nog een paar restaurants, waar je UIT eten gaat. Ik maak altijd een verschil tussen eten buiten de deur en UIT eten, het eerste is (snel) een bord eten wegwerken en het tweede is je wat opdoffen en een avondje uit met je partner, die ook voor die gelegenheid op haar “zondags” gekleed is. Toen Mata Hari (Nederlands) nog op Second Road zat kwam ik er wel, maar het is verhuisd naar halverwege Jomtien en dus een beetje ver weg. Prima keus eigenlijk, dus ik moet er snel maar even naar toe.

Trendy en duur

Ook Bruno is daar in de buurt, waar ik wel gegeten heb op een verjaardag van een vriend, maar om dezelfde reden (ver weg) kom ik er niet meer. Een voormalig kok van Bruno is zijn eigen restaurant begonnen op Third Road tegenover Xzyte, genaamd Cherrie, alle lof voor dit een beetje Zwitsers aandoend restaurantje. Helemaal aan het eind noem ik dan nog Matra, een trendy en dus duur restaurant aan het begin van Beach Road (onderdeel van het Amara Hotel). Wel een goede sfeer van uitgaan, maar als de kleine stukjes vlees met een zuchtje wind bijna van je bord wegvliegen en het bestelde glas wijn maar voor een kwart gevuld is voor 200 Baht, dan heb je neiging om na het voldoen van de hoge rekening nog even bij McDonalds langs te gaan. Snap je wat ik bedoel?

Dit was mijn keus in Pattaya, maar voor andere Nederlandse of buitenlandse restaurants hou ik mij aanbevolen. In Bangkok ken ik alleen Old Dutch in Soi Cowboy, maar ongetwijfeld moet daar ook een keur van restaurants zijn. Verder het land in ken ik geen buitenlandse restaurants (wel waar, ik heb een keer in een Frans restaurant in Si Sa Ket gegeten), maar ik hoor het graag van jullie.

30 reacties op “Lekker eten in Pattaya”

 1. Jan v d Berg zegt op

  Allereerst wil ik bedanken voor de mooie artikelen die ik mag ontvangen.
  Ik ga in Januari voor de 12 de keer naar jomtien. Eet veel thais,maar voor de afwisseling ook soms Nederlands.
  Stamppot andijvie met suddervlees opgefleurd met een koel pilsje.Aan te bevelen.Zet het maar op de lijst.Dit nuttig ik bij Ons Moeder.
  Groeten
  Jan.

  • Ferdinand zegt op

   Gringo, informatief !

   Hoewel Pattaya me niet (meer) zo trekt, herinner ik me dat je er inderdaad kon eten wat je wilde. Van Arabisch tot Hollands en uiteraard prima Thais. Dat laatste is in Pattaya en Bangkok 1e klas en volop keuze.

   Helaas hier midden in de Isaan, waar ik woon, is keuze en vooral de kwaliteit van het eten nu niet je van het. Hoewel ik in het buitenland in eerste instantie altijd lekker locaal wil eten, was ik daarom van de week blij verrast bij de Makro toch die “Hollandse” (Belgische) Spruitjes te vinden. Grootverpakking ! Dus 2 weken spruiten eten, daarna weer aan de Papaya Pok Pok (en in noodgevallen Mac Donald).

   Tip uit een andere regio, “Irish Clock” links in het straatje van de nieuwe “Day and Night market” in Udon Ratchatani. Uitstekend Thai food en heerlijk (pittige) gerechten uit india en natuurlijk alles wat Engels en Iers is. Uitstekende kwaliteit, mooi ingericht restaurant, lage prijzen. Alleen een “probleem” om zijn naam aan te doen lopen alle klokken aan de wand achterste voren.

   • tak zegt op

    Irish Clock naast Day & Night Bar beer is niet in Ubon Ratchatanie, maar Udo Thani !!!!

 2. Joseph Jongen zegt op

  Dag Gringo, mis op jouw lijst ‘de Chinees’. In Pattaya is Lengkee op Pattaya Klang Road mijn favoriet. Verder het Laos ‘Vientiane Restaurant’ dat heel wat jaren op Second Road was gevestigd en vervolgens korte tijd noodgedwongen naar Walking Street moest verhuizen. Inmiddels daar ook verdwenen maar nu gevestigd op de South Rattaya Rd dichtbij de Big C in de buurt van Sukhumvit Rd. Bestel daar de overheerlijke Sint Jacobsschelpen. Aan te bevelen. Verder in Hua Hin het voortreffelijke Franse restaurant La Paillote. Zie ook http://www.paillote.net Laat het hier maar even bij, want op heel wat plaatsen meer in Thailand kan ik nog wel een aantal favorieten opnoemen. Helaas woon ik in Nederland waar het overigens ook goed toeven is.

  • Ferdinand zegt op

   “off topic” “helaas woon ik in Nederland waar het overigens ook goed toeven is” verfrissende opmerking, waar ik me goed ik kan vinden. Niet alles is “hier” beter. Soms is even terug naar Nederland lekker (ook qua eten) op vakantie in eigen land.

  • Gringo zegt op

   Ha ha Joseph, mijn verhaal ging er nu juist over om een keer geen rijst te eten, dus ook geen Chinees. Overigens heb je wel gelijk met Leng Kee in Pattaya Klang. Ik heb ruim een half jaar in een appartement ernaast gewoond en wij kwamen er veel of lieten boven bezorgen. Toevallig afgelopen weekend weer een keer geweest met een stel vrienden en weer genoten van eend! Ook bij Vientane kwamen we regelmatig toen het nog op Second Road was, maar helaas staat er nu een McDonald’s.
   Als je nu even niets te doen hebt, kom maar op met je lijstje van favorieten in andere plaatsen, wij zijn allemaal razend benieuwd.

 3. huibthai zegt op

  Inderdaad , onvoorstelbaar veel keuze ,er zijn nog meerdere Hollandse eetzaken , net voor begin Naklua ,aan de second road , dacht de naam is Eve , Limburgers., achter de soi Bongkot , vlakbij een love hotel , naam kwijt!! Een der ouderen is bij Hans en Onn , soi 14? aan 2e road naam ,,The Box , bij Villa Oranje , de beste andijvie stampot, Ook nog 1 aan de soi Buakhow , zit nog een Hollander , eigenaar is een Zeeuw , het eten is zeer goed [ook naam ff kwijt. . Op Jomtien bij het Tulip huis [Matthieu] zijn zoon zit wet verder op met een luxer restaurant. Ik zelf eet graag Thais [namen ken ik ook niet. maar aan de Sukumvit richting Sattahip op hoogte van de Makro , restaurant is geheel van hout en inrichting ook zeer leuk van oud materiaal [links ervoor is een meubelzaak] Ook tegen over Foodland , naast de bloemenzaak. Leng Kee is ook voor de Hollanders een begrip aan de Pattaya Thai
  vooral de haaienvinnensoep [echte] en de schotels met eend. Naast Anton op Naklua [rechts] op de hoek is ook een topzaak [eenvoudig en goedkoop]De Tom Yam met grote garnalen is de lekkerste ,die ik ooit heb gegeten. Een stuk verder op [bij afslag houten tempel] zit aan de rechtse kant en soort garage hal , spotgoedkoop, zeer lekker , teminste 500 eters ,elke dag!!!
  Het liefst een ik in Baan Amphur [visserplaatsje] een km of 12 richting Sattahip, aan het water ,naast elkaar , 3 grote visrestaurants [neem de middelste [bekijk de dure auto’s op de parkeerplaats , maar het restaurant is spot goedkoop , div malen gegeten met 4 personen voor zo’n 1500 baht. Wijn mag je zelf maabrengen en goede Whiskey ook.

  • Gringo zegt op

   Bedankt voor de tips Huib. Eve ken ik wel, een kleine zaak in het winkelcentrum vlak voor de Delphin Rotonde aan Second Road. Die Limburgse mevrouw maakt o.a. een mooie stamppot boerenkool met rookworst.
   Mijn verhaal ging om restaurants “zonder rijst”, maar het zaakje Thai of Chinees naast Anton ken ik goed. Mijn vrouw haalt er regelmatig gerechten, mijn favoriete gerecht daar is kip met cashewnoten. Wordt ook druk door Falangs bezocht!
   Van die visrestaurants heb ik wel gehoord en ik houd van vis, maar Huib, het is zo ver weg. Toch maar een keer gaan dan, nietwaar?

   • Dick van Doesburg zegt op

    Eve restaurant is al ruim anderhalf jaar gesloten. Zij en haar man zijn vertrokken naar Nieuw Zeeland.

 4. Dirk de Noorman zegt op

  Heerlijk culinair land, Thailand: Chinees, Indonesisch, Malei, Japans, what ever! Europese keuken? Alles vind je er! Verse vis; volop. Werkelijk elke dag smullen.

  Alleen het brood is over het algemeen niet best en de wijn smaakt me niet in de tropen.

  En wat je vooral moet mijden is het cholesterol ontbijt van de Engelsen; afgrijselijke worstjes, de z.g. baked beans, en andere ingredienten die je dag verpesten.

  Het is me een keer gebeurd in een Engels restaurant in BK. dat ik een soort bruine soep kreeg vooraf en nadien die zelfde soep als jus bij het mislukte stuk vlees!

  Het bekende verhaaltje van de Europa tour met een Duitser als gids, een Italiaan als kassier en de Engelsman als kok, klopt niet. Al die koks zitten nu in Thailand.

  Smakelijk!

 5. Chang Noi zegt op

  Leuk restaurants! Nederlands of andere smaak eten of dat nu Duits, Zwitsers, Spaans, Japans, Italiaans of Grieks is. De keuze in Pattaya gaat vooruit vergeleken met 10jaar geleden.

  Ik dacht even dat je Eva’s Coffee shop vergeten was, maar gelukig noteerde iemand anders het. Je kon ook altijd lekkere broodjes kroket eten bij Huub op Soi 6, helaas is hij niet meer maar ik geloof dat zijn vrouw de NL keuken traditie voortzet.

  Gisteren weer lekker gegeten bij “Grappa Restaurant” (Naklua), Italian buffet.

  Overigens zijn er niet alleen in Pattaya veel goede “buitenlandse” (waaronder ook Nederlandse) restaurants maar ook in Bangkok, Khon Kean, Chiang Mai, Chiang Rai, Surin, Bang Saray.

 6. Chang Noi zegt op

  Gisteren dus eens voor het eerst wezen eten bij die zwitser in Soi Diamon (Pattaya) en hoewel de menu kaart er imposant uitzag (niet alleen qua gewicht maar ook qua inhoud) vond ik het gerecht dat ik koos (Rosti mit Schinken) een beetje tegenvallen. Mischien ben ik verwend of gewend aan ander soort rosti, maar de laatste keer dat ik het in Flims in Zwitserland heb gegeten smaakte het mij geheel anders.

  Maar ik zal nogmaal gaan eten en dan een special bestellen en een dessert. Kijken of het dan beter wordt. Het was ook erg druk, volgende keer even niet in het weekend dus.

  Voor de rest vond ik het personeel niet echt oplettend maar dat kan door de drukte komen.

 7. Patrick zegt op

  Bij My Way ,achter Mikés shopping kan je heerlijk Nederlands eten, ook de Thaise keuken is perfect. En Rinus is een gezellige Rotterdammer. Voorkeur: De Steak!!!!!!!!!!!!!

 8. Robert zegt op

  Kom denk ik 1x per jaar in Pattaya, meestal om zo snel mogelijk de boot naar Koh Larn te pakken, maar als ik er dan ben eet ik wel vaak een pizza bij La Piola zoals genoemd in het artikel. Heb een tijdje in Italie gezeten, en ik kan bevestigen dat de pizza bij La Piola zeer acceptabel is!

  • m de lepper zegt op

   ook bij austria in pattya kun je lekker eten en de baas is een gezellige kletskous.

 9. Bernard Vandenberghe zegt op

  Men moest dergelijke artikels verbieden… zit ik hier terwijl het water uit mijn mond loopt van de goesting. Ik woon in Khon Kean, toch geen kleine stad maar iets dergelijks is hier nergens te vinden. Ik heb me laten vertellen dat hier een groot aantal Amerikanen, Engelsen en Scandinaviërs wonen ( volgens diezelfde bron ook veel Nederlanders, maar dat durf ik niet vertellen) die culinair nu eenmaal niet zo representatief zijn en dat daardoor het aanbod van “farang” eetgelegenheden zo laag is hier. Er is hier inderdaad bijna niets te vinden. Ik denk dat ik toch maar eens zal verhuizen want ik mis toch wel eens een echte maaltijd zonder dat ik die zelf moet gaan klaarmaken. In de farang shop in de central plaza kun je wel fantastische australische steack kopen, en met zelfgemaakte mayonnaise en frietjes kom je al aardig in de buurt.
  beste wensen voor 2013.

 10. Rick zegt op

  hartelijk dank voor de info, ik ben dan wel een Thai liefhebber en heb op mijn eerste reis dan wel 2x thais gegeten in 11 dagen maar de voorkeur gaat toch meer uit naar westers.
  Ik ben helaas voor mijn beurs geen echte rijst eter, de 2 broodjes frikandel speciaal in Jomtiem smaakten vorig jaar aan het eind van Pattaya vakantie dan ook ineens zo goed dat ik er spontaan een foto van maakte zelfs meer als 10.000 km verder op de wereld nog Hollands glorie 🙂

  • ruud zegt op

   Dag Rick die frikadellen mis ik hier ook in de provincie Phidschit. Waar op Jomtien heb je ze gegeten? Ga binnenkort die kant op en het eerste wat ik wil eten zijn frikadellen speciaal om van te dromen. Ook wil ik kijken of ik een vooraadje mee kan nemen naar huis. Het is toch 3 a 4 uur reizen naar Pattaya. Alvast B V D GR RUUD

 11. Johnny Luyten zegt op

  Vergeet niet Patricks belgian Restaurant tegenover the mall in Shopping arcade !

 12. Riet Verbrugge zegt op

  Vergeet ook My Way niet in dezelfde Arcade als Patrick 2 deuren verder. Hele goeie steaks.
  Ik wil ook mijn broer Rinus hier mee even op de kaart zetten die daar al heel lang zit.

 13. Guus zegt op

  Gringo, ik zou zeker niet ‘s-avonds naar Benelux in Soi Buakhow gaan omdat er dan alleen nog wat (animeer) meisjes de bar en terras bevolken. Is niet echt bevorderlijk voor een fijne maaltijd.

  • Khun Peter zegt op

   @ Guus, waarom niet dan? Spugen die animeermeisjes in jouw eten?

 14. Joop zegt op

  Beste Gringo,

  Aangezien wij een toch lange indonesische achtergrond hebben , zeker wat eten betreft, zou ik zeker , un keer bij Bali Breeze op de second Road in Jomtien gaan eten bij Eddy.
  Heel lekker en goede sfeer………..

  Groetjes Joop

  • Gringo zegt op

   Ik woon in Pattaya, Joop, en kom zeker 1 keer per maand bij Bali Breeze voor een Indonesische hap. Heerlijk!

   • Eric Donkaew zegt op

    Ik heb een paar keer bij Bali Breeze gegeten en het was heerlijk. De prijzen waren best schappelijk. En te kleine porties? nee hoor, al was er in mijn geval nog wel een gaatje voor een toetje.

  • Robbie zegt op

   U vindt het wel lekker en goede sfeer, maar ik vind het daar ronduit veel te duur, met name die rijsttafels met schaaltjes die nauwelijks gevuld zijn. En zo bijzonder vind ik hun Indonesisch niet smaken. Geen waar voor je geld.

 15. Robert Kool zegt op

  Gringo,
  Het is alweer enige tijd geleden sinds je dir artikel geschreven hebt. Bijzonder informatief. Ik ga sommige van die stamppotten een keer proberen. Tussen haakjes, hoe is het intussen met je cholesterolgehalte na al dat vette eten?

 16. b.c.d.rohde zegt op

  Duits eten? Echt lekker, niet duur. Altijd een bezoek waard. Bistro Berlin, Soi 13, tussen Beach Road en 2.Road. Maar goed kijken is wat moeilijk te vinden.
  Grote keuze aan gerechten, ontbijt 99 baht. Bistro Berlin bestaat volgens mij meer dan 10 jaar. Guten Appetit!

 17. Willy zegt op

  Hoi, in oktober ga ik slapen bij het Oranje huis voor een week of 3, liggen daar die lekkere restaurantjes in de buurt?

 18. pierre zegt op

  Prachonchai (Buriram)
  Coffee Corner , goed eten , goede koffie , flinke porties , lekkere gebakken aardappelen,keuken is internationaal maar hoofdzakelijk engels en thais, belachelijk lage prijzen, zondags gesloten.

  en in Pattaya heb ik 2 favorieten Beergarden en Secrets


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website