Yen Ta Fo (Noedels in roze bouillon)

Yen Ta Fo (Noedels in roze bouillon)

Vandaag eens geen typisch gerecht uit de regionale Thaise keuken. Misschien onbekend maar zeker niet onbemind is Yen Ta Fo (noedels in roze bouillon) เย็นตาโฟ.

De roze Yen Ta Fo is een Thaise maaltijdsoep met verschillende soorten noedels. Het gerecht bestaat uit een stevige kip- of varkensbouillon gekruid met de pittige, gefermenteerde rode tahoe. Natuurlijk worden er diverse kruiden gebruikt om de heerlijk soep op smaak te brengen. Een keur aan seafood doet de rest: visballetjes, inktvis en garnalen. Gebakken tofu en de morningglory behoren ook tot de ingrediënten.

Het gerecht is van oorsprong Chinees. De verfijnde zoete smaak en de roze kleur komt van de bouillon van de soep (door het gebruik van gefermenteerde tahoe-pasta).

Yen Ta Fo wordt meestal geserveerd in traditionele Thaise restaurants maar ook bij tal van straatkraampjes en is in heel Thailand verkrijgbaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website