Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag het vegetarische gerecht: Pad Pak Ruam Mit (roergebakken groenten en oestersaus) ผัด ผัก รวม มิตร

Eenvoudig en toch smakelijk, dat geldt zeker voor Pad Pak Ruam Mit. Dit eenpansgerecht, en dat is een wok natuurlijk, is snel en gemakkelijk te maken. Zorg voor wat lekkere kleurrijke groenten zoals broccoli/bloemkool, paprika, peultjes, wortelen, babymais en champignons. Verder nog wat knoflook, vissaus of sojasaus, oestersaus en suiker. Even wokken en klaar.

Ben je geen vegetariër, voeg dan garnalen toe. Serveren met geurige jasmijnrijst.

Smaakt heerlijk, gegarandeerd.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Pad Pak Ruam Mit (roergebakken gemengde groenten in oestersaus)”

  1. Erwin Fleur zegt op

    Beste redactie,

    Dit is een heerlijk gerecht wat wij graag eten, knapperig, vele smaken en goed voedzaam.
    Dit gerecht is ook erg goedkoop en overal in Thailand te vinden.

    Dit gerecht word op straat veel verkocht. Soms staan mensen in de rij als het een goede
    kok en smaak betreft.

    Ons gezin eet dit het liefst met garnalen dit geeft een beter smaak dan vlees.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website