In Thailand kan je op bepaalde plekken prima fietsen. De Tourism Authority of Thailand promoot zes fietstrajecten voor, die je kan afleggen met een gids of op eigen houtje.

1. Bang Krachao is de groene long van Bangkok. Je kan door het Bang Krachaopark een 32 kilometer lange fietstocht maken. Je rijdt op verhoogde fietspaden en passeert onderweg een netwerk van kanaaltjes.

2. Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en laat zich uitstekend verkennen per fiets. In de oude stad ligt onder meer de tempel Wat Lokayasutharam, bekend om zijn 29 meter lang, liggend Boeddhabeeld.

3. Sukhothai, de oudste stad van Thailand biedt monumenten en tempels  die zich prima laten bewonderen met de fiets. Het leukste is om de tocht met een gids te maken die onderweg alles over de stad en het lokale leven vertelt.

4. De drijvende markt van Amphawa moet je met bootje verkennen, maar de weg ernaartoe vanuit Bangkok is zeer geschikt voor een fietstocht. Die gaat langs tempels, kokos- en orchideeënplantages.

5. Een oase in Uthai Thani, het zoetwatereiland Koh Tepo is niet erg bekend bij toeristen, en daarom ideaal voor vakantiegangers die willen proeven van het authentieke Thailand. Een 33 kilometer lange fietsroute loopt langs de oevers van de Chao Phrayarivier, waar vissersbootjes dobberen en pelikanen op vis loeren.

6. Een mountainbiketocht in Park Adventure Land in Rayong is geschikt voor avontuurlijke vakantiegangers. Die kunnen zich wagen aan een mountainbiketocht door een bos met rubber- en palmoliebomen, watervallen en dammen.

20 reacties op “Leuke fietsroutes in Thailand”

 1. Sandra koenderink zegt op

  Ja doen allemaal, fietsen in Thailand want dat is ontzettend leuk en je ziet ook heel erg veel.

  Wij hebben gefietst in Bangkok( diverse fietstochten van Co van Kessel en Andre Breuer) geregeld via de Nederlandse reisorganisatie Greenwoodtravel. Kijk maar op hun site.

  En heel veel gefietst in Chiangmai en Sukhothai met Sukhothai Bicycle Tour van Jib Narong en zijn vrouw Miaow. Fantastische mensen die je ontzettend veel over Thailand kunnen vertellen in het engels met regelmatig een nederlands woord er door heen.

  Met Jib ook in het noorden van Thailand gefietst, hij weet echt de mooiste routes te vinden. Super fietsorganisatie…….

  Dus doen dat fietsen, zo mooi en gezellig

  Vriendelijke fietsgroet( wij gaan in Maart weer met Jib op pad)
  Sandra Koenderink

 2. Cornelis zegt op

  Vorig jaar in een kleine 8 maanden 9000 km op de mountainbike afgelegd in de provincie Chiang Rai – veruit de mooiste manier om een land te ‘beleven’.

 3. Rob Tha Mai zegt op

  In de provincie Chanthabutri zijn overal fietspaden aangelegd, speciaal langs de kust. Hier zie je nauwelijks Farangs aan het strand. Helder schone blauwe zee!

  • Siamees zegt op

   Ssst zo houden, waar in Thailand geen massatourisme aanwezig is, is het best nog leuk.

  • Pratana zegt op

   die wil ik graag is zien de blauwe zee.Al jaren ga ik naar chanthanaburi mijn vrouw is van daar en ben van de Provincie Trat tot Rayong geweest wel in augustus maar nooit de blauwe zee gezien langs de kustlijn. Geef me maar hints hierover en aan nog andere lezers mee zult plezieren .Heb al leuke strand gevonden chaolao en laam sing/sadet waar je bungalows kan huren tegen goede prijs, let wel in weekend veel volk met volle busladingen thaîse schoolreis kinderen en strand onbewaakt

 4. Patrick zegt op

  Ook in BURIRAM kan je prachtig fietsen … vaak langs afzonderlijke fietspaden & langs kleinere en dus rustige verharde wegen.
  Enkele suggesties :
  1. Omgeving voetbalstadium ” Thundercastle ” & Chang Racing Circuit.
  2. KAO KRADONG forest park.
  4km ten zuiden van Thundercasle langs [2445] .
  2 vrij stijle heuvels te beklimmen over betontrack.
  3. Verder naar het Zuiden over de [2445] .
  Richting Prakhon Chai.
  Na +/- 4 km aan RECHTER kant start asfaltweg naar centrum
  waterbeheer ( pompstation ).
  Prachtig geasfalteerde route rond HUAI CHORAKHE MAK – meer
  De helft ervan over volledig gescheiden fietspad.
  5. Nog verder richting Prakhon Chai over de [2445].
  +/- 6 km vanaf Kao Kradong forest park.
  Ditmaal aan de LINKER kant.
  Prachtig asfaltweggetje langs HUAI TALAT – meer.

 5. Jan Bisschop zegt op

  Bij ons in Mae Phim(Rayon) ligt een fietsroute speciaal aangelegd om te fietsen met de prinses van Thailand.
  De route is bebloemd en de grondlaag is rood gekleurd.
  Je passeert er langs de kweekputten van garnalen.
  In Mae Phim wordt veel gefietst.

  • Patrick zegt op

   Jan … stel ik kom met de wagen & fiets.
   Is er parkeergelegengeid & heb je coordinaten van de door jou vermelde fietsroute ?
   Alvast véél dank.

 6. Sjaak S zegt op

  Rond Hua Hin is het ook mooi fietsen. Je kunt naar het stuwmeer bij Pranburi fietsen. Dat zijn zo’n 60 km heen en terug. Ook tussen Hua Hin en Pranburi is langs de Pethkasem een mooi fietspad aangelegd.
  Met twee vrienden ga ik om de twee dagen op een nabije legerbasis fietsen. Het daar aangelegde fietspad is ongeveer 15 km lang en je kunt dan nog verder op een weg rijden, waar je af en toe moet oppassen voor legervoertuigen, maar verder een mooie route met geweldige uitzichten is. Niet echt geschikt voor gezinnetjes, maar wel als je graag rustig wilt sport fietsen.
  Waar je hier ook goed kunt fietsen is langs de zee in Pak Nam Pran, via Dolphin Bay tot aan Saam Roi Yot.

 7. Enrico zegt op

  Wie weet meer over de fietsroute van Bangkok naar Amphawa?

 8. Arno zegt op

  FIETSEN

  5. Een oase in Uthai Thani, het zoetwatereiland Koh Tepo is niet erg bekend bij toeristen, en daarom ideaal voor vakantiegangers die willen proeven van het authentieke Thailand. Een 33 kilometer lange fietsroute loopt langs de oevers van de Chao Phrayarivier, waar vissersbootjes dobberen en pelikanen op vis loeren.

  Waar ligt het zoetwatereiland Toh Tepo, kan er niks over vinden, iemand een idee?
  En hoe ver ligt dit buiten Udon Thani!

  Wil er wel heen maar weet niet waar………………………..

  Al vast bedankt!

 9. Nick zegt op

  Op mijn blog heb ik er ook een paar staan. Je mag mij altijd contacteren voor meer en/of details. Ik heb heel Thailand al doorkruist op de fiets 🙂

  https://www.traxtript.be/

 10. AHR zegt op

  Voor de eventuele geinteresseerden. Ik fiets al een paar jaren in Thailand en ik heb een soort log bijgehouden van al mijn fietsroutes op mijn website https://aybiad.yolasite.com/.

 11. Paul Schuttenbelt zegt op

  Ik zelf fiets veel ten zuiden en westen van Hua Hin en organiseer meerdaagse (maar steeds s’avonds terug naar dezelfde plek) tochten vanuit Sam Roi Yot voor 40 Plussers. Geinteresseerd? [email protected]

 12. Koen Olie zegt op

  Ik fiets bijna dagelijks in mijn omgeving: Nonthaburi.
  Maar soms vouw ik mijn fiets op, neem een bus naar Bangkok en ga daar fietsen, prima te doen.
  Op mijn blog post ik soms over deze tochten, bijv. https://www.art58koen.net/single-post/b-road-cycling

 13. Marijke. zegt op

  Wij fietsen ieder jaar daagelijk in de omgeving van Changmai.Onderweg veel contact met de locale bevolking.Lekker op een terrasje wat drinken.Heerlijk genieten.Hopen dat het snel weer kan om zonder gedoe die kant op te gaan.Mis het eerlijk gezegd na 2 jaar wel.

 14. Adriaan Castermans zegt op

  EEn tijdje geleden, maar Thailand is een heerlijk en gemakelijk foetsland.

  https://sites.google.com/view/adriaanonline/asia/thailand

 15. Cornelis zegt op

  Chiang Rai is een geweldige uitvalbasis om te fietsen. Ik heb er inmiddels al enkele tienduizenden kilometers op de pedalen doorgebracht en daar ook regelmatig op dit blog over geschreven. Voer ‘Chiang Rai en fietsen’ in de zoekfunctie in en je vindt alle 9 afleveringen.

 16. PaulW zegt op

  Ik mis het fietsen. Heb altijd veel gefietst. In China prachtige fiets routes. Echter in Thailand ben ik er mee gestopt ivm al die stray dogs die het op mij gemunt hebben. Ik fietste altijd solo door kleine weggetjes country side rondom Jomtien. Maar ik heb het opgegeven ivm die honden. Met een groepje fietsen heb ik niet gevonden. Alleen maar mensen die 100 km in een uur willen doen in super professionele outfits. I fietste voor m’n plezier en stopte regelmatig om de natuur te bewonderen. Maar ik mis het wel. Maar hoe die honden van me af te houden. Sirenes en vlammenwerpers? (grapje)

  • Maryse zegt op

   Beste Paul, met een stok zwaaien hou je de honden weg. Zij zijn snel erg bang voor de stok aangezien zij daarmee op jonge leeftijd hebben kennis gemaakt door de Thai is mij ooit verteld…
   Een vriendin fietste drie jaar geleden van Chiang Mai naar Ajuttaya in haar eentje. Na drie dagen mailde zij over de honden die constant achter haar aanjoegen. Ik adviseerde haar met een stokje te dreigen. Geen problemen meer! Toen zij bij mij mij (pattaya) aankwam zag ik die stok en kwam niet bij van het lachen! Hooguit 2 cm breed en 45 cm lang! Het was dus voldoende geweest. En makkelijk te sjouwen op het stuur van de fiets!
   Probeer het maar en veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website