Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten uit de Thaise keuken zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is Kaeng Khanun (Groene Jackfruit curry) uit Noord-Thailand, met een eigen unieke smaak.

Kaeng Khanun is een lichte kerriesoep en heeft wat overeenkomsten met de beroemde Tom Yum soep. Net als de Tom Yum is Kaeng Khanun ook een spicy, zurige soep, maar dan met de fruitige smaak van een jonge onrijpe jackfruit en cherrytomaten. Hoewel het vaak wordt geserveerd met hunky, stukjes varkensvlees, kan het ook worden gegeten als een vegetarische of veganistische optie zonder vlees. Interessant genoeg wordt de exotische jackfruit geprezen als een vleesvervanger vanwege de vergelijkbare textuur en smaak.

Net als andere currygerechten, wordt Kaeng Khanun samen met jasmijnrijst gegeten of zoals vaker in het noorden, met kleefrijst. Een minder bekend Thais geheim is dat sommige locals er dol op zijn om in de soep stukken knapperige varkenszwoerd te dopen. De knapperige korst in combinatie met de curry is overheerlijk.

Genieten maar!

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website