Drunken Noodles van Jai Fai in Bangkok

Gisteravond min of meer toevallig op NPO 3 gekeken naar het eerste deel van culinaire wereldreis “Sergio & Axel: Van de kaart”. Het gaat over een culinaire wereldreis van de Nederlandse topkok Sergio Herman en de Vlaamse acteur Axel Daeseleire naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Noorwegen. In elk land dompelen ze zich onder in de plaatselijke cultuur en proeven ze het eten.

Ik ben geen echte liefhebber van culinaire televisie, maar Thailand stond als eerste op het programma, dus dat maakte toch wat nieuwsgierig. Ik vond het best een leuk programma over twee mannen op werkvakantie in een voor hun vreemde wereld. Afgezien van het af en toe vrolijke gehakketak tussen hen, kwamen er interessante onderwerpen aan de orde.

Zo werd een bezoek gebracht aan Jai Fai, de sterrenkok van streetfood, daarna een fabriekje in Sukhothai, waar de originele vissaus werd gemaakt. Zij verbazen zich op een nachtmarkt in Bangkok en zien op Koh Samui hoe vogelnestjes worden geproduceerd. Met zijn indrukken van Thailand bereidt Sergio aan het slot op een strand een diner voor zijn reisgenoot, gemaakt van lokaal gekochte oesters en gamba’s.

Of ik de volgende afleveringen ga bekijken weet ik nog niet, maar die Sergio heeft toch met zijn uitspraken over zijn liefde voor het vak wel indruk gemaakt.

Al met al beveel ik aan dit programma op NPO 3 van 21.20 – 22.18 alsnog te bekijken, als u het nog niet gezien heeft. Het programma werd trouwens eerder in 2020 al eens uitgezonden.

Als u Sergio Herman nog niet kent, google zijn naam dan voor zijn reputatie als driesterren chef uit Zeeuws-Vlaanderen, terwijl u op YouTube vele video’s van hem en over hem kunt bekijken.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

4 reacties op “Culinaire reis van Sergio en Axel naar Thailand”

 1. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik heb het programma ook gezien..in die 16 j dat ik in Thailand ben geweest en gewoond..heb ik ook heel Thailand gezien..van noord naar zuid…heb er werkelijk van genoten..proficiat mannen…

  • bert boersma zegt op

   Het was een herhaling is vorig jaar ook als eens geweest.
   Zag er wel lekker uit.

 2. Ernst@ zegt op

  Lekker levende ratten tussen het verse eten.

  https://tvblik.nl/sergio-axel-van-de-kaart/19-februari-2021

 3. Pieter zegt op

  De andere afleveringen zijn ook zeer de moeite waard. Ook een leuke kijktip is Gordon Ramsay Uncharted in Laos langs de Mekong: https://www.youtube.com/watch?v=YehJXjQ41J8


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website