Chang Classic bier nu in een nieuw flesje

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
23 augustus 2015

Chang Classic komt voortaan in een nieuw ontworpen fles, elegant en mooi van vorm en lekker in de hand liggend. De kleur is ook veranderd van bruin/oranje naar groen.

Dat is niet de enige verandering in Chang bier die Thai Beverage (ThaiBev) heeft aangekondigd. Het bedrijf heeft een “Visie 2020” plan ontwikkeld dat deze week door Thapana Sirivadhan-abhakdi, president en CEO van ThaiBev, voor meer dan 2.000 Chang dealers werd gepresenteerd. Dit ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Chang bier in Thailand. Het doel van Visie 2020 is om een “duurzame marktleider “ in de Asean markt te worden.

Marketing

De marketing strategie zal zich richten op het merk Chang Classic, hetgeen betekent dat de merken Chang Light, Chang Export en Chang Draught verdwijnen van de markt. Alleen het merk Chang Classic zal gebruikt worden voor zowel de binnenlandse markt en de exportmarkten over de hele wereld. Het marktaandeel van Chang bier in Thailand moet volgens dat plan van 30% naar 45-50%, waardoor het de absolute marktleider zou worden.

Het alcoholpercentage van de nieuwe Chang Classic gaat naar beneden van ca. 6% naar 5,5%, wat, volgens Khun Thapana overeenkomt met de wens van de consument. De kleur van de fles is veranderd naar groen voor een beter imago onder jongere bierdrinkers in de leeftijdsklasse 20-35 jaar.

Productie

De nieuwe Chang Classic flessen komen in twee maten – 320cc en 620cc – en zullen worden verkocht voor ongeveer 34-37 Baht, resp. 53-55 Baht, afhankelijk van het verkooppunt.

ThaiBev streeft met een stijging van 3 à 4% naar een productie van ongeveer 18 miljoen hectoliter dit jaar na een forse terugval van ongeveer 5 procent vorig jaar. De grootste brouwerij van Chang bier in de provincie Kamphaeng Phet draait nu op slechts 50 procent van de capaciteit

“We willen sneller groeien dan de totale biermarkt in Thailand ,” zei Khun Thapana, eraan toevoegend dat de company al nieuwe marketing activiteiten heeft gelanceerd waarmee men er in is geslaagd om het marktaandeel in Thailand aanzienlijk te verhogen in de afgelopen zes maanden.” Dat marktaandeel zou nu op 30% liggen.

Export

Thailand blijft de belangrijkste markt maar het merk is ook in belangrijke mate aanwezig in Myanmar, Singapore en Maleisië. Het gaat ook in Cambodja gelanceerd worden en naar andere landen binnen de Asean wordt gekeken.

Reacties

De veranderingen bij Chang bier vallen niet bij alle Chang-liefhebbers in goede aarde. Ik plukte enkele reacties van Thaivisa:

 • “Het is een droevige dag voor de echte liefhebbers van Chang, de nieuwe Chang Classic smaakt totaal niet!”
 • “Chang Classic smaakt naar vleermuizenpis”
 • “Business is booming, maar de grootste brouwerij draait op 50% capaciteit?”
 • “Ik drink geen Chang bier meer, het ging van 6,4 naar 6,0, daarna 5,8 en nu 5,5% alcohol. Voortaan drink ik Red Horse, Archa en Tiger”
 • “Ze gooien de baby met het Chang-water weg. Her originele Chang bier was prima, genoeg karakter om die duivelsscherpe Isaan gerechten te temperen”

Bron: The Nation/Thaivisa

18 reacties op “Chang Classic bier nu in een nieuw flesje”

 1. Khun Peter zegt op

  Grappig dat iemand zegt: ‘Chang Classic smaakt naar vleermuizenpis’ dat impliceert dat hij de smaak van vleermuizenpis kent. Hij liever dan ik 😉

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Khun Peter,
  Hij bedoelt daarmee misschien Heineken. De kleur van het nieuwe flesje brengt waarschijnlijk herinneringen naar boven. 😉

  • Khun Peter zegt op

   Och, er is meer dan alleen Hinikken. Wist je trouwens dat er nu meer Nederlandse dan Belgische bierbrouwers zijn? Zie hier: http://goo.gl/jp4tmi
   Even een quote om te plagen: ‘Nederland is inmiddels België voorbijgestreefd als bierland’

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Kwantiteit is ook helemaal het probleem niet. 😉

  • Thallay zegt op

   Heineken, daarmee sla je waarschijnlijk de spijker op de kop. Bij mijn weten heeft Heineken namenlijk ThaiBev waarin Chang en ik dacht Seng Som en wat andere dranken overgenomen. Vergeef me als ik niet alle details meer kan herinneren, wel dat het een lange overnamestrijd is geweest met de op twee na rijkste man van Thailand. En we weten allemaal, als Heineken zich ermee gaat bemoeien dan kun je beter overstappen naar een ander pilsje. Zoals ik ook nu in het bericht lees, omdat de klant er om vraagt.
   Graag wil ik reacties horen van klanten wie er om gevraagd hebben.

   • Fransamsterdam zegt op

    Ik dacht dat Heineken Asia Pacific Breweries heeft overgenomen, mede omdat Thai Bev daar belangstelling voor had getoond.

 3. Fransamsterdam zegt op

  ‘… genoeg karakter om die duivelsscherpe Isaan gerechten te temperen.’

  Persoonlijk kan ik beter spicy eten met karakterloos water, dan met om het even welk bier dan ook.

 4. Roland jacobs zegt op

  Als een echte Chang Beer drinker moet ik helaas over stappen naar een ander soort bier , want Chang Classic is echt niet te drinken . maar er zijn veel soorten Bier in Thailand die mij kan bekoren !!!!!

 5. Ton zegt op

  Chang Export was het enige lekkere biertje dat ze maakte. Behoorlijk gepromoot en redelijk populair zeker van de tap. Draught in een fles heb ik nooit begrepen en Light ……
  Classic opnieuw verslechterd in smaak (minder alcohol vind ik niet erg) en nu ook nog in kleinere flessen. Ken niemand in mijn omgeving die er positief over is.
  Succes met de doelstelling maar of het gehaald wordt?

 6. Kees kadee zegt op

  Als chang gold drinker is classic niet lekker .

 7. joy zegt op

  Chang export is heerlijk bier, elke dag wel een paar flessen. Vaak lastig te krijgen.
  Classic gaat wel en is evenals Leo geen doordrinkbier en Singha is te zoet. Eerst maar eens afwachten hoe het uitpakt en dan zien wij wel weer verder.
  Proost en groet van Joy.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Het alcoholpercentage van de ‘oude’ Chang Classic die nu nog in de bruine flesjes verkrijgbaar is, is al 5.5%, daar verandert dus niets aan.
  http://fransamsterdam.com/2015/08/23/chang-classic/

 9. Cor van Kampen zegt op

  Van mij mag iedereen commentaar geven op Thais bier.
  Van Chang kreeg ik zo wie zo al hoofdpijn. Wat ze er ook aan veranderen is niet belangrijk.
  Heiniken was in Nederland al niet mijn bier. Ik dronk altijd Amstel.
  Ook in de beste kroegen in Amsterdam kwam Amstel uit de tap.
  Het zal wel zo zijn dat ik daarom Leo bier graag mag drinken.
  Cor van Kampen.

  • Patrick zegt op

   in de kruidenier op de hoek is Leo gewoon de goedkoopste.

 10. folk zegt op

  Smaken verschillen maar Chang bier vindt ik niet lekker eerder een bier om er hoofdpijn van te krijgen.
  Het lekkerst blijf nog altijd bier van de tap dan uit een fles.

  • chris zegt op

   Bruine flessen zijn beter geschikt voor bier omdat bruin glas het zonlicht beter filtert dan groen glas ( dat wel goedkoper is dan bruin), en het is onder invloed van licht dat bier naar pis gaat smaken.
   Dus aan alle heineken drinkers schol 😉

 11. Teun van der Lee zegt op

  Doodzonde. Bier hoort in een bruine, donkere fles. In Belgie snappen ze dat helamaal. Daar staat ook de enige bieruniversiteit ter wereld. Chang bier was absoluut top. Ik zal het nu echter niet meer drinken omdat het niet te rammen is. Wat erg. Wat hebben wij bierdrinkers fout gedaan dat ze lekker bier vergallen.

 12. Fransamsterdam zegt op

  Tot op heden heb ik alleen nog maar Chang Classic in de bruine flesjes gezien, zodra ik tegen een groen flesje aanloop kan ik de nieuwe proeven. Eerder lijkt het me niet zo zinvol om conclusies te trekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website