Singha Beer Benelux ging samen met Your Little Black Book op zoek naar het beste Thaise restaurant van Nederland. Gisteren werd The Best Thai Award uitgereikt aan de winnaar Bird Thais restaurant uit Amsterdam. Bird bemachtigde met 620 stemmen een plek in de top 3, waarna het door de professionele jury bekroond werd met de eretitel The Best Thai Award.

De top drie restaurants werden beoordeeld door de professionele jury. De restaurants werden individueel beoordeeld op belangrijke elementen zoals de authenticiteit van de Thaise gerechten – waaronder natuurlijk Pad Thai – de sfeer en de service. Bird Thais restaurant behaalde daarmee een uitstekend rapportcijfer (8,4).

Stemmen

Voorafgaand aan de jurering konden Thaise restaurants strijden voor een plek in de top 3 door het publiek te activeren om te stemmen op de officiële website. De top drie restaurants bestond uit: BaiYok uit Zwolle, Mekhong Thai-Lao uit Delft en Bird Thais restaurant uit Amsterdam. BaiYok werd tweede, en Thai-Lao eindigde op de derde plek. In totaal hebben meer dan 9.000 mensen gestemd op hun favoriete Thaise restaurant. Stemmers maakten kans op een reis naar Thailand voor twee personen. De winnaar van de reis naar Thailand wordt op 19 december bekend gemaakt via de Facebook en Instagram van Singha Beer Benelux.

Bird Thais restaurant

Bird Thais restaurant, opgericht in 1998 als één van de eerste Thaise restaurants in Amsterdam, is gevestigd op de levendige Zeedijk in Amsterdam. Bird Thais restaurant serveert authentiek Thaise gerechten, gebaseerd op de cuisine van verschillende streken in Thailand: Chiang Mai, Isaan, Phuket en Bangkok. Met name de typisch Thaise gerechten werden door de juryleden zeer positief beoordeeld. “Bird Thais restaurant was voor mij echt de meest authentieke Thai. Niet alleen door de Thaise gerechten, ook het interieur voelt écht Thais. Het zou zo in Bangkok kunnen zijn. Dat is iets wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt.” aldus jurylid Casper Reinders.

Eigenaar Patrick Mertens is erg blij met de award: “Wij zijn fantastisch blij met z’n allen. Het was echt een ontlading voor iedereen; voor mijzelf maar ook voor al het personeel. Het is een geweldige blijk van waardering!”.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bird Thais restaurant in Amsterdam winnaar van The Best Thai Award”

 1. Driver Ferdinand zegt op

  Hartelijk gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

 2. Sikan zegt op

  Jammer dat de jury niet bij Thai restaurant Erawan in Haarlem is geweest .

  Ik vind nog steeds dat dit het beste Thai restaurant in Nederland is

 3. Marleen zegt op

  Heerlijk eten, aroi di maak.
  Stelt nooit teleur, evenals de Thaise snackbar van Bird er tegenover.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website