Bio-industrie in Thailand (1)

Door Gringo
Geplaatst in Economie
Tags: , ,
5 maart 2011

Het zal de komende dagen weer druk worden in de betere hotels in Bangkok. Meer dan 600 exposanten verwachten ruim 15.000 bezoekers uit vooral de Aziatische landen op de VIV Asia 2011 Exhibition, die van 9 tot 11 maart aanstaande wordt gehouden in de BITEC Exchibition Halls.

Niet alleen de hotels, maar ik weet uit ervaring, dat dan ook het uitgaansleven (Patpong, Soi Cowboy) extra drukte mag verwachten. Na een dag op de beurs gestaan te hebben wil je wel even ontspannen natuurlijk.

De VIV Asia 2011 is een vakbeurs, dat als thema heeft “From feed to meat” (van voeders tot vlees). Het richt zich op de bio-industrie, dus kippenfokkerijen, varkensfokkerijen, koeien/kalveren en visteelt. Op deze tentoonstelling is een Nederlands paviljoen, waar ruim 60 Nederlandse bedrijven zichzelf presenteren. Hiermee is Nederland – op China na – de grootste exposant. Tijdens deze beurs worden er workshops en seminars gehouden, waarbij dit jaar vooral aandacht wordt besteed aan de veiligheid in de voedselketen.

Dat deze tentoonstelling in Bangkok wordt gehouden is niet zo verwonderlijk als je bedenkt, dat Thailand in deze industrie toonaangevend in de regio is. Niet alleen qua productie, maar ook in innovatie in productie-methoden. Thailand is de grootste exporteur ter wereld van garnalen, grootste exporteur in Azië van kip(producten) en ook een belangrijke leverancier van varkens(vlees).

Ik kom na de tentoonstelling terug op de innovatie-methoden in de bio-industrie in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bio-industrie in Thailand (1)”

  1. hans zegt op

    Volgens mij heeft de EU in het verleden al is een importverbod gehad van de gekweekte garnalen uit thailand vanwege te hoge concentraties van pesticiden en medicijnen.
    Maar dat heb ik van horen zeggen en kan dit niet staven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website