Melding : Emil

Betreft : Immigration Suphan Buri

Aangezien mijn verlenging op basis van retirement in juli vernieuwd dient te worden ben ik voor alle zekerheid even bij Immigration Office Suphan Buri op voorhand op bezoek geweest. Dit na aanleiding betreffende de nieuwe regels en hoe deze door kantoor Supan Buri worden gehanteerd. Werd meteen te woord gestaan en er werd duidelijk uitleg gegeven aan de hanterende regels zoals zij deze zullen handhaven.

 1. Indien de ambassade (NL cq BE) een inkomensverklaring afgeeft willen zij deze hebben.
 2. Een bank verklaring waarop te zien is dat aan de minimale eisen voor wordt voldaan. Dus voor mij, op basis van retirement, een minimaal inkomen van Thb 65000,-. Maandelijks gestort door middel van een international transfer. (Foreign T/T). Deze bankverklaring mag niet ouder zijn dan 7 dagen.
 3. Ingevulde TM-7
 4.  Ingevulde STM-2 (Acknowledge of terms and conditions for permit…)
 5. Ingevulde acknowledgement of penalties for a visa Overstay

Omdat mijn verlenging op 02jul afloopt, kreeg ik meteen te horen dat ik mijn verlenging vanaf 22mei kon indienen


Reactie RonnyLatYa

Bedankt om de inzending Emil.

Het is altijd verstandig om, en zeker als er nieuwe regels in het spel zijn, even na te vragen hoe zij het toepassen.

Want ook hier zie je weer een versie opduiken die afwijk van de nieuwe regels.

1. Het zou moeten Punt 1 “of” Punt 2 moeten zijn en niet “en” volgens de nieuwe regels.

2. Punt 4 en 5. Die formulieren krijg je normaal van hun bij aanvraag. Ik geloof niet dat ze ergens te downloaden zijn op een officiële website zoals de TM formulieren. Maar misschien heb ik het gemist. Op niet officiële websites zal je ze vermoedelijk wel vinden. Die formulieren bestaan al wel een tijdje, maar het waren er maar enkele die het effectief ook gebruikte. Sinds die nieuwe “overstay rules” in gebruik zijn genomen in 2016 zie je ze meer opduiken. Naam invullen en tekenen voor kennisname.

3. Je mag je aanvraag dus vroeger indienen dan maximum 30 dagen voor einddatum. Er zijn er wel meer dat dit toelaten. Meestal is het dan maximum 45 dagen voordien. Bij jullie rekenen ze in weken m.a.w. 6 weken voordien. Is eens iets anders.

Laat maar eens horen hoe het afgelopen is.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

12 reacties op “TB Immigration Info Brief 046/19 – Immigration Suphan Buri – Jaarverlenging”

 1. walter zegt op

  Wanneer je werkelijk voor je verlenging gaat, zou het interessant zijn om de bankverklaring even in je achterzak te houden. M.a.w. enkel de inkomensverklaring van de ambassade afgeven en wachten met de bankverklaring tot ze er uitdrukkelijk om vragen.
  Het zou inderdaad niet nodig moeten zijn om aan immigratie nog bewijzen te moeten leveren als je een inkomensverklaring kan presenteren.

 2. Filip V zegt op

  Beste,
  Met het inzetten van de retirement visa procedure binnen afzienbare tijd in gedachten, heb ik de Thaise ambassade in Belgie gecontacteerd. Dit met de vraag wat ze juist verlangen..
  Bij hun is het ZOWEL de 800.000 THB als de maandelijkse 65.000 THB. Na aanvraag tot verduidelijking per email werd ik gewoon terug naar dezelfde tekst verwezen. Kan iemand nu eindelijk eens vertellen hoe het nu juist in mekaar zit alsjeblief ? Het is toch het een (800.000) OF het ander (65.000 per maand) en niet allebei ??? Is dat correct ? Heeft iemand recentelijk een retirement visum aangevraagd in Belgie en kan die persoon deze kwestie bevestigen ? Met veel dank. Filip

 3. peter chiangmai zegt op

  beste van de week jaarvissa gemaakt chiangmai super toffe 2 uurtjes klaar wat een verbetering met
  de promenade nu goed geregelt en aardige mensen van de immigratie echt een top behandeling gr peter
  o ja vergeet niet deze mensen ziten iedere dag tegen buitenlanders aan te hikken ??????

 4. RuudB zegt op

  Beste Emil maakt het er niet gemakkelijk op doordat hij suggereert dat een bankverklaring van ThB65K per maand niet voldoende is. Zoals Ronny aagngeeft is het of die bankverklaring of de ambassade brief. Niet beide. Misschien bedoelt Emil dat wel. Dan zou de Redactie het er goed aan doen eerst goed na te gaan bij inzenders war zij nou werkelijk bedoelen, en daarna pas te plaatsen.
  Het venijn zit ‘m namelijk in de formulering die Emil aanhoudt bij punt 1. Jij zegt: Inien de Abassade de verklaring afgeeft, willen zij die hebben! Nu is het zo dat de NL-Ambassade die brief afgeeft. Stel ik wil enkel met de brief van de bank mijn retirements-verlenging gaan halen. Moet ik nu tevens een Ambassade-brief gaan halen, omdat Immigration ook wel weet dat de Nl-Ambassade die brief afgeeft, en dus dat Immigration die brief wil hebben. Want dat is wat Emil zegt!
  Ik vind het niet slim dat Immigration op allerlei manieren wijs wordt gemaakt hoe de mogelijkheden liggen. Waarom hen op ideeën brengen. Als ThB65K voldoet, of ThB800K: waarom dat dan aanbieden tevens met een Ambassadebrief. Doe of het éen of het ánder, en ga niet het beste jonhetije van de klas uithangen. Je maakt het anderen moeilijk. (zie ook reactie @walter).
  Eea geldt ook voor Fili V. Als je weet dat ThB65K voldoet, waarom verwarring stichten dat ook ThB 800K wordt gevraagd?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik ga niet telkens vragen of men wel zeker is.
   Maar ik ben het wel eens met het feit dat je niet iets moet leveren als daar niet uitdrukkelijk naar gevraagd wordt. Hoe minder formulieren/bewijsstukken je moet overhandigen, hoe beter.
   Je mag best meerdere formulieren en bewijsstukken bij je hebben, maar als er niet naar gevraagd wordt geeft ze dan ook niet spontaan.

   Wat Emil schrijft is trouwens niet zo uniek. Er zijn immigratiekantoren die niet enkel het inkomstenbewijs willen zien, maar daarbovenop willen ze ook nog eens zien dat je werkelijk een bedrag overmaakt. Nong Khai is er daar één van als ik me niet vergis. En die paste dat al toe voor de nieuwe regels in voege waren.

   Ook wat de Thaise Ambassade in Brussel betreft. Ik had in het verleden al eens gezegd dat er financiele eisen op hun website stonden die niet stroken met wat officieel is voorgeschreven.
   Het is zeker geen typefout, vergissing of wat ook want het staat er zelfs in hoofdletters op.

   “An original attestation from the bank with at least 800.000 bahts or +/- 20.000 € (bank in Thailand or in Belgium) + 2 copies AND a proof of monthly income equivalent to 65.000 bahts net/month, at least from the last 3 months + 2copies”
   https://www.thaiembassy.be/visa/

   Buitensporige eisen zoals u kan lezen en ik begrijp dat ook wel zijn vraag.
   Ik heb in Brussel nooit een Non-immigrant “O-A” visum aangevraagd, dus kan ook niet bevestigen of het in de praktijk ook werkelijk gevraagd wordt. Moet iemand die het visum wel gebruikt maar op antwoorden.

   • Lung addie zegt op

    Het is niet enkel bij het voorleggen van een ondersteuningsbrief of een affidavit dat de IO kan vragen aan te tonen dat je wel degelijk “een som” overmaakt naar je Thaise rekening. Hier, in Chumphon immigratie, moet je bij gebruik van de 800K methode, zeker bij gebruik van een FIXED account, ook laten zien waar je dan wel van leeft. Het bedrag, welke je overschrijft speelt geen rol, zolang het maar geloofwaardig is en je kan aantonen dat je geld overmaakt, je moet tenslotte toch leven.

    • Han zegt op

     Hier in Korat hoeft dat niet.
     Ik gebruik al jaren een fixed account voor de extension, tegenwoordig zelfs 2 jaar vast. Maar nog nooit vragen gehad waar ik dan van leef.

  • Filip zegt op

   Wel RuudB,
   Als antwoord op jouw domme opmerking : “Eea geldt ook voor Fili V. Als je weet dat ThB65K voldoet, waarom verwarring stichten dat ook ThB 800K wordt gevraagd?”, het volgende ……Ik WEET helemaal niet of de 65K OF de 800K voldoen, want in Brussel vragen ze om de twee. Ik wil dus helemaal geen verwarring stichten, en Ronny heeft bevestigd dat ze inderdaad de twee vragen in Brussel ! Ik wil weten wat het nu juist is, het een of het ander of allebei. Blijkbaar is Brussel dus niet de plaats om zo’n visum aan te vragen en ik heb dus het juiste antwoord gekregen van Ronny op een correcte en beleefde manier, in tegenstelling tot jou (bedankt Ronny). Ik weet nu waar ik dat visum ga aanvragen wanneer dat moment eraan komt. Nog een prettige dag. Filip

   • RonnyLatYa zegt op

    Beste Filip

    We zijn eigenlijk van het onderwerp van deze TB Immigratie Info Brief aan het afwijken (het gaat daarin over jaarverlengingen in Supkan Buri, geen visumaanvraag in Brussel), maar ik wil nog dit meegeven.
    Heb je specifieke vragen mag je dat altijd als vraag naar de redactie sturen.

    Als Belg kan je het Non-immigrant “O-A” visum enkel bekomen in de Thaise Ambassade in Brussel. In een andere ambassade is dat uitgesloten, of je moest geregistreerd zijn al inwoner van dat land waar die Thaise Ambassade is gevestigd.

    Je kan natuurlijk ook voor het Non-immigrant “O” visum gaan.
    Als getrouwde kan je de Multiple entry versie bekomen.
    Ben je niet getrouwd, dan zal het beperkt zijn tot de Single entry, maar op zich is dat natuurlijk genoeg. Je kan nadien in Thailand altijd een jaarverlenging aanvragen.

    Lees ook volgende :

    TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2)
    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

    TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)
    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-024-19-het-thaise-visum-8-het-non-immigrant-o-visum-2-2/

    TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum
    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-039-19-het-thaise-visum-9-het-non-immigrant-o-a-visum/

 5. RuudB zegt op

  To all whom it may concern! Waar het mij om gaat is:

  1- dat als ik Bankboek-ThB800K gebruik, het niet nodig is dat een IO mij ook nog eens om maandelijkse stortingen vraagt (aan de hand waarvan de IO beoordeelt of ik maandelijks voldoende besteed aan bv huishouden,) immers niet conform Thai regelgeving;

  2- dat als ik een Ambassade-ondersteuningsbrief gebruik, het niet nodig is dat een IO mij ook nog eens vraagt of ik wel maandelijks geld stort om bv mijn huishouden te financieren, (als bv ik prefereer 1 of 2 maal per jaar bij een betere koers een wat grotere som te storten,) immers niet conform Thai regelgeving;

  3- dat als ik “slechts” per maand ThB45K per maand nodig heb bv voor mijn huishouden, het niet nodig is dat ik gedwongen word ThB65K maandelijks te storten, als mijn financiele geloofwaardigheid genoegzaam aangetoond kan worden dmv een Ambassadebrief, immers conform Thai regelgeving

  Uiteraard is het zo dat IO om bijkomende/aanvullende documentatie mag vragen: maar laat die vraag dan eerst gesteld worden. Vraagt de IO om dubbele bewijsvoering, wijs de IO dan op het feit dat hij niet conform Thai regelgeving handelt. Maak Immigration niet wijzer dan ze meent te zijn, en het jezelf of een ander moeilijk.

 6. Lung addie zegt op

  Ja Han,
  in Korat is dat zo, hier, in Chumphon, niet. Dat maakt het allemaal zo moeilijk om ergens een rechte lijn in te trekken. De bedoeling van Ronny is om zoveel mogelijk info te verzamelen zodat dat hij, bij een vraag, een duidelijk antwoord kan geven, vaak gebonden aan de locatie van het immigratiebureau.
  Ik gebruik, net als U, een fixed deposit account met telkens een looptijd van 2 jaar, dat wordt hier zonder probleem aanvaard. Op andere plaatsen aanvaarden ze dat (onterecht) niet. TIT en daar kunnen we weinig aan veranderen. Vragen ze geen copy van Saving account, dan geef je er geen, vragen ze het wel, dan geef je het wel…. dus eigenlijk geen probleem … zij vragen, wij copieren ….. Ware natuurlijk stukken eenvoudiger moesten ze eindelijk eens overal dezelfde regels volgen maar ik vrees dat dit nog niet voor morgen is.

  • Han zegt op

   Begrijp ik lung addie, daarom geef ik ook de info door over Korat. Ik heb grote waardering voor het werk van Ronny en alle beetjes helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website