Een dating butterfly

Door Gringo
Geplaatst in Dating
Tags: , ,
7 juli 2020

Op dit blog hebben al enkele postings gestaan over het fenomeen van een dating site om op een alternatieve manier contact te maken met een Thaise dame. Hier het verhaal van Tommy, een man met veel ervaring op dit gebied.

Tommy is een vijftiger, ziet er altijd goed gekleed en verzorgd uit en is, denk ik, best een aantrekkelijke man voor dames. Hij komt op het eerste gezicht wat nors over, maar kan heel charmant doen tegenover het vrouwelijk personeel van een poolhall, waar ik hem regelmatig tref.

De laatste tijd vielen mij enkele dingen in zijn doen en laten op. Al een aantal keren kwam hij op zondagavond in de poolhall, waar wij dan een toernooi spelen, met een Thaise dame aan zijn zijde en steeds was dat een andere schoonheid. Op andere dagen zat hij vaak achter de in de poolhall beschikbare computer te “rommelen” op een datingsite, gespecialiseerd in Thaise dames.

Datingsite

Recent was er een foto van een mooie Thaise vrouw in beeld en hij vroeg mij mijn mening over haar. Het enige wat ik zeggen kon was, dat het een mooie dame betrof, want ik kende geen verdere bijzonderheden. Hij vertelde, dat hij de vrouw had uitgekozen op deze datingsite – in andere postings ook wel oneerbiedig een marktplaats genoemd – om er een afspraak mee te maken. Ik legde het verband met de dames, die ik eerder in zijn gezelschap had gezien en hij bevestigde, dat hij die ook via dezelfde datingsite had leren kennen en er een vrolijk weekend mee had doorgebracht.

“Goh, interessant, Tommy, doe je wel vaker?” Op deze manier heeft hij in de afgelopen twee jaar ongeveer 80 (tachtig) Thaise dames leren kennen en voor één of twee dagen uitgenodigd naar Pattaya te komen voor nader contact. Aanvankelijk is hij op die datingsite begonnen met het idee een serieuze relatie aan te gaan, het “aanbod” in bierbars , disco’s, etc. vond hij niet aantrekkelijk.

Gaandeweg kwam hij toch tot de conclusie, dat een vaste en serieuze relatie niets voor hem is, maar hij bleef wel doorgaan met het daten op die website. Tachtig dames zijn er dus voor hem “gevallen” in twee jaar tijd, hetgeen betekent, dat hij praktisch elk weekend bezet is. Ik besloot daarop om voor journalist te spelen en interviewde hem over zijn ervaringen.

Thaise dames

Tommy staat met profiel en foto op de site en wordt dan regelmatig benaderd door dames, die ook met foto en profiel op de site staan. Omgekeerd natuurlijk ook, hij zoekt dames, die er in de eerste plaats aantrekkelijk uitzien, maar bovendien aan zijn eisen voldoen, op en stuurt ze dan een eerste toenaderingsbericht.

Wat die eisen betreft, moet zij niet te jong zijn, het liefst tussen 25 en 40 jaar, een baan is een groot pré, Engels spreken, kinderen geen bezwaar. Ook moet zij bereid zijn naar Pattaya te komen, want Tommy speelt uitsluitend “thuiswedstrijden”.

Om elk weekend iets te doen te hebben, vereist dat veel werk, planning en organisatie voor Tommy. Hij is in voortdurend contact met een stuk of zes dames, na het eerste contact volgen nog enkele berichten en dan worden telefoonnummers uitgewisseld, want, zegt Tommy, telefonisch praat nu eenmaal gemakkelijker dan via een chatbox.

Hij kent enkele Thaise uitdrukkingen en kan heel charmant zeggen, dat zij zo’n lieve stem heeft en dat hij persoonlijk wil kennismaken. Eén op de zes contacten resulteert dan in een afspraak, waar doorgaans vanaf het eerste contact circa 3 weken over heen gaan. Of Tommy het initiatief in zo’n geval genomen heeft of dat de dame hem een eerste bericht heeft gestuurd is keurig in fifty/fifty verdeeld.

(Nuchylee / Shutterstock.com)

Kantoorbaan

Van de dames, die Tommy ontmoet, zegt hij, dat de meesten wel een kantoorbaan hebben of lerares zijn. Vaak een ontspoorde relatie met een Thai achter de rug en vaak ook moeder van een kind. Pattaya kennen zij soms (niet als bargirl) en soms hebben ze geen idee wat hen te wachten staat. Via de datingsite proberen zij een relatie met een Farang te krijgen voor een financieel beter bestaan en zekerheid voor de opvoeding van het kind. Uiteraard speelt de zorg voor de familie ook mee op de achtergrond. Voor de vrouwen, waarmee hij afspreekt, is het in de meeste gevallen het eerste contact met een Farang.

Als de dame (van dienst, zal ik maar zeggen) naar Pattaya reist, wordt zij keurig door Tommy van het busstation afgehaald. Hij heeft (zogenaamd) een kamer voor haar geregeld in een hotel en het feest kan beginnen. Hij gaat met haar uit naar een goed restaurant, hij geeft haar een paar kleine geschenkjes en wellicht nog een discobezoek.

Intussen praten ze veel over zichzelf en een mogelijke relatie. De avond wordt daarna steevast in de gereserveerde kamer doorgebracht, waar Tommy dan ook de nacht met haar doorbrengt. Voor Tommy is seks de belangrijkste drijfveer voor de ontmoeting en hoewel sommige dames in het begin zeer terughoudend zijn, lukt het hem in 99 procent van die afspraken wel om aan zijn gerief te komen.

Kosten

Een tweede ontmoeting zit er nooit in, want de volgende morgen na het ontbijt vertelt Tommy op zeer charmante wijze en met niet te ontkennen argumenten, dat hij een geweldig weekend heeft gehad, maar dat een durende relatie er niet inzit: “Of course, you understand, my dear!”

Hij overtuigt ze ervan, dat ze zeker zal slagen om een goede man te vinden en neemt vervolgens afscheid van haar bij de bus. Alle kosten van het weekend en de busreis neemt Tommy voor zijn rekening, maar hij betaalt verder niets aan de dame.

Tachtig afspraken in twee jaar, dat is niet gering. Eén weekend slechts ging volledig de mist in, toen hij een afspraak had met een op de foto mooie dame, die bij aankomst in Pattaya een ladyboy bleek te zijn. Sorry, maar dat was niet de bedoeling, Tommy heeft haar/hem de busreis betaald en zij/hij ging nog dezelfde dag terug naar waar zij vandaan kwam.

Wat vind ik zelf van dit verhaal? Mijn motto is, dat iedereen moet doen waar hij zin in heeft, zolang het niet om drugs of pedofilie gaat. Toch kan ik niet veel waardering opbrengen voor de handelswijze van Tommy, die voor eigen genoegen misbruik maakt van vrouwen, die oprecht zoeken naar een relatie met een Farang.

-Herplaatst bericht- 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

51 reacties op “Een dating butterfly”

 1. Para zegt op

  100% eens met bovenstaande. Puur misbruik van vertrouwen. Moeten heel wat leugens aan vooraf gaan, want als hij van te voren vertelt wat hij in petto heeft, komt er natuurlijk niemand. Erg sneu allemaal. De handen kriebelen eerlijk gezegd.

 2. Johnny zegt op

  Wisten jullie dat farangs de reputatie hebben om met jan en alleman in het bed te stappen? Hier weer zo’n voorbeeld die het juist voor de nette kerels verpesten.

  • noel castille zegt op

   Mijn ex buurman leraar engels uit de USA beweerd dat hij al meer dan 480 jonge meiden in bed heeft gehad in 5 jaar meisjes die niet alleen van de school waren maar elke dag was hij op internet soms kwamen er meisjes met de bus haalde ze af etentje en dan sex indien ze niet wilden terug op de bus?
   Is rond de veertig maar ziet er veel jonger uit geeft zichzelf uit als financieel advisor met miljoenen dollars
   die hij gaat krijgen was actief in Udon thani daarvoor in Bangkok nu in Chonburi ?
   Er lopen een hele boel van die in hun land mislukte mannen rond in niet alleen Thailand maar ook
   elders in de wereld die voor de anderen die wel een serieuze relatie willen alles verpesten ?

 3. Hans Bos zegt op

  Een keer in het vliegtuig gesproken met een jongeman die met twee vrienden had gewed wie in de vakantie de meeste meiden in bed kon kijgen. Zijn vriend had gewonnen, ik geloof met 42 dames, maar had er wel een hiv-infectie aan overgehouden. God/Boeddha straft onmiddellijk of op termijn…

 4. Chang Noi zegt op

  Natuurlijk weet ik het niet uit eigen ervaring, maar er zijn ook veel nette Thaise jonge dames die gewoon behoefte hebben aan een gezellig ongebonden plezierig weekendje uit. En wie is daar beter voor als iemand die geheel buiten haar Thaise social circle staat en zelfs in een andere stad woont?

  Natuurlijk kan zo een dame dan ook een leuke Thaise man zoeken, maar de kans is groot dat zij dan het hele weekend betaald (ook dat zie je hier vaak in Thailand).

  Nee ik denk dat “Tommy” soms wel eens een serieuse jonge dame het hart breekt maar ik denk dat 9 van de 10 jonge dames heeeeel goed weten waar ze aan beginnen.

  Een echte nette Thaise gaat naamlijk niet alleen naar Pattaya om een man te ontmoeten die ze niet kent.

  Chang Noi

  • henry zegt op

   Chang Noi heeft geen ongelijk, en vele van deze contacten hoeven helemaal niet in Pattatya plaats te vinden, en hoeven zelfs geen weekend te duren, en vele dames vragen zelfs niet om gefeteerd te worden. Maar zijn gewoon dames met een uitstekende baan, dikwijls op kaderniveau die helemaal geen interresse hebben in een relatie alleen een paar uurtjes gezelligheid willen beleven. En dikwijls stellen zij als voorwaarde dat ze niet verder willen gecontacteerd worden.

   Deze dames zitten normaal in de leeftijdsklasse van 35 tot 50, en zijn dikwijls heel intelligent en zeer aangenaam gezelschap en zeer aantrekkelijk. Maar ook zeer op hun vrijheid gesteld. En ze weten dat eens ze in een relatie zitten, zeker met een Thaise man, ze hun persoonlijke vrijheid merendeels kwijt zijn.
   En voor hun sociale relaties is het beter dat die niet weten dat zij een westerling contacteerd.voor de fun. Ze zijn dan ook zeer selectief in hun contacten,

   De meeste van deze contacten komen tot stand via datingsites voor mature dames en heren.

   Ook bezoeken nogal wat carrieredames de Women only clubs waar zij in de watten worden gelegd door leuke boy’s die zij dikwijls onderhouden als een samee noi.

 5. harry zegt op

  Ik vind dat verhaal een beetje erg zwart wit , bovendien lijkt he me bluf van die goser.Zelf heb ik vrij veel ervaring met daten via een Thaise site.Heb het voordeel dat ik een vrij goede kennis van het Thai heb in woord en geschrift.Dus als een dame geen Engels spreekt leest of schrijft is dit geen bezwaar voor mij.
  Geloof me echter een ding, die zogenaamde dating-sites dames zijn vaak veel gehaaider dan een barmeid.Denken jullie nu echt dat ze geen agenda er op na houden wie wanneer komt? LOL.
  Probeer ze maar eens aan de telefoon te krijgen deze tijd van het jaar, zijn gewoon 3 a 4 weken niet bereikbaar( de gemiddelde farang vakantie periode) .Veelal is het verhaal als je hun weer online ziet, ohh de telefoon was in het water geflikkerd ..
  En ja, ik heb ook ervaring met beter gesitueerde dames door deze sites, wat niet eens willen dat je betaald als je op stap gaat.
  En inderdaad zoals Chang Noi -lol wat een naam ,daar maak je menige Thaise mee aan het lachen-maar dat is off topic om daar over uit te wijden-al zegt.Een nette Thaise zal zich 3 maal bedenken om naar Pattaya te gaan.

 6. Henk zegt op

  Onsmakelijk, bedrieglijk, bespottelijk, en kan zo nog wel even door gaan, hopelijk loopt hij eens tegen de verkeerde op.

 7. jan maassen van den brink zegt op

  in een woord wat een misselijke kerel die tommy en wil alleen misbruik maken van de arme meisjes . kan wel schelden op die man .maar dan wens ik hem alle ziektes toe

 8. H van der Vucht. zegt op

  Beetje flauwe reacties van wat die ene Tommy.
  Ikzelf woon al meer dan 13-jaar in Thailand, en weet maar al te duidelijk van hoe dit alles
  werkt met dating etc.
  Zelf ben ik met een Thaise getrouwd geweest, en is het beslist NIET mijn hobby om iedere week een andere datum via een van de vele datingswebsites uit te nodigen.
  Maar laten we het ook eens van de andere kant bekijken…

  A) zo’n thaise vrouw staat op diverse websites veelal met een verouderde foto van zo’n
  10 á 20 jaar geleden genomen.

  B) Ook deze zelfde Thaise maakt vele afspraken met foreigners via dating.

  C) Veelal schrijft de bewuste Thaise NIET zelf haar verhaal voor de foreigner in het Engels.

  D) Vrijwel alle Thaise dames nemen een foreigner niet om dat deze er zo knap uitziet.,
  maar om zijn positie, financieel vermogen en vrijgevigheid!

  Zo slecht is die ene Tommy nu ook weer niet, om hem de ergste ziektes toe te wensen.

 9. Johnny zegt op

  Poeh, wat een verhalen allemaal. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Kosjer is het hier in Thailand zeker niet, maar de meeste kerels die Thailand bezoeken doen dit vaak niet voor de cultuur. Ik persoonlijk blijf het een heel lastig verhaal vinden met die Thaise dames, ondanks dat er hele nette dames bij zitten. En heren als meneer Tommy heb je heel veel, want liever gratis dan 20 euro betalen toch?

 10. ThailandGanger zegt op

  En je dan maar afvragen waarom de Farang altijd zo negatief klinkt in Thailand als je het hoort. Zowel jou reactie als het verhaal hierboven bevestigen dat….. Wat een ongelofelijke kl**tz*k die “Tommy”

 11. schuurtjesman zegt op

  Vrije associatie (psychologie) Wat is de eerste gedachte die bij een man opkomt, ook al is hij nooit in Thailand geweest, bij het woord Thailand? Tempels? Of iets anders?

 12. schuurtjesman zegt op

  Ruwweg heb je natuurlijk twee catagorieen farangs in de omgang met Thaise vrouwen.
  Degenen die de illusie koesteren dat de dames op hen vallen vanwege hun uiterlijk, charme of persoonlijkheid en niet vanwege de pecunia (ook al kunnen ze in Europa praktisch geen vrouw versieren) en de realisten of zo men wil de cynici zoals “Tommy”
  Heb er ook zo een gekend. Oud, loopt met prothese. Iedere maand een andere jonge dame.
  Was realistisch genoeg om te beseffen dat het toch alleen maar om de poen gaat.
  Uitzonderingen zijn misschien jonge blonde blauwogige farangs. Daar willen, zo heb ik vaak gezien, de Thaise dames nog wel eens werkelijk voor gaan.

  • Robert zegt op

   In Azie speelt geld en status altijd een rol in relaties, ook tussen Aziaten onderling en meer dan in het Westen, maar de mate waarin kan verschillen. Bij relaties tussen tot op zekere hoogte uitgerangeerde Westerlingen en jonge fraaie en zeer arme Thaise boerendochters kun je zelf wel uittellen hoe de meter uitslaat. (wacht even, dat zeg ik nou wel, maar helaas – velen kunnen dat niet).

 13. Jim zegt op

  een beetje wereldvreemd hoor, of zal het een generatiekloof zijn?
  dit gebeurt overal in de wereld.

  zeker nooit van lexa.nl gehoord?

  makkelijk 5 dates per week als je er niet als een trol uitziet.

 14. schuurtjesman zegt op

  Dat van die generatie kloof snap ik niet zo. Het zijn nu juist de mensen uit de jaren 60 en 70 die de sexuele taboes hebben doorbroken. Latere generaties hebben daar feitelijk niets aan toegevoegd.

  • Jim zegt op

   in de 60-er jaren werd er nog niet veel ge-date via internet 😉

 15. erik zegt op

  een vriend vertelde mij vroeger eens,in thailand heb je een vliegenmepper nodig om de vrouwen van je af te slaan en dat is waar,elke dag wordt ik wel gevraagd,where you go,what you do,you want to go out with me etc.etc. dus echt geen kunststuk,sorry maar voor mij is dat niet iets om trots op te zijn

 16. levina zegt op

  pennywise poundfoolish, ik geloof niks van dat verhaal. We hadden een goodlooking guy in de cursus die ook voor de thaise dames ging, end of story, he lost his looks in 3 maanden, dated 22 thaise dames in die tijd en er is niets meer van hem over. Geen spieren, geen gezondheid en de laatste dame waar hij voor ging wilde 5000 baht voordat ze naar hem toekwam. En deze gast is ergens in de 20. Ow en de cursus heeft hij ook niet gehaald. Vrij zielig verhaal. Ik hoop oprecht dat hij zijn thaise dame van zijn dromen ontmoet maar twijfel er wel aan. Je zou er toch een keer van moeten leren? Right?

  • lex zegt op

   Levina,
   Ik ben een beetje verbaasd over jouw posting, eigenlijk kan ik er geen touw aan vast knopen, om mij ( en misschien) vele anderen jouw verhaal te verduidelijken de volgende vragen;
   1e) wat voor cursus
   2e) waar werd die cursus gegeven
   3e) hoezo verloor hij alles, spieren , gezondheid, “looks”
   4e) waarom zoveel Engels
   5e) waarom “end of story” volgens mij is niets eens een begin “of story”, zo ja, mogen we
   dan het hele verhaal, inclusief jouw rol?

   • levina zegt op

    Sorry sorry sorry voor mijn onduidelijke verhaal…
    Ok wie a zegt moet ook b zeggen natuurlijk dus hier mijn antwoorden op de volgende vragen

    1e) Cursus: thaise massage
    2e) In Chiang mai
    3e) Hij kwam als een gezonde krachtige gozer over maar al vrij snel werd hij ziek met vage klachten. Dit heeft in totaal 3 maanden geduurd en hij kwam nog maar sporadisch op de cursus. De omvang van zijn spieren (armen benen) zijn zichtbaar geslonken. De vage klachten werden (en niet alleen volgens mij maar ook volgens andere klasgenoten ) veroorzaakt doordat hij zoveel uitging, of ruzie had met 1 van zijn vriendinnen midden in de nacht. Misschien heeft hij ook wel iets opgelopen (voedsel of seks,weet het niet).
    4e) Ik was de enige nederlandse tijdens de cursus, ik heb 3 maanden engels gesproken, nu zijn er wel meer nederlanders op die school gekomen maar die waren er maar kort.
    Gisteren had ik hem nog gesproken en daarna las ik dit verhaal. Ik geef toe een te snelle reactie waarschijnlijk veroorzaakt door de heerlijke wijn bij het eten vandaar ook het onsamenhangende verhaal met hier en daar een engelse term.
    5e) end of story… Daar bedoelde ik mee dat hij met zijn grote mond die hij in het begin had over ” thaise dames” hij eigenlijk niet heeft gekregen wat hij wilde, daarnaast heeft hij zijn doel (als je een cursus doet van 3 maanden wil je toch graag slagen lijkt me anders neem je er 1 van een week) ook niet bereikt. Aan het einde van de cursus (vorige week) heb ik hem een boek gegeven: “how to get along with girls” dit omdat ik dit boek toch niet mee naar huis neem en omdat ik dacht dat hij er wel iets aan zou hebben, in zijn hart is het geen verkeerde jongen. Hij heeft mij en ook anderen het een en ander verteld, dingen die ik niet graag zou willen ervaren.

    Mijn rol in dit verhaal: aanschouwende klasgenoot? De ene keer was hij supervrolijk omdat hij de vrouw van zijn leven had ontmoet om daarna een paar dagen later sip op school te verschijnen, ik denk dat zijn hart regelmatig gebroken is. Misschien heeft hij er wel om gevraagd hoor, ik was niet bij al zijn avontuurtjes, ik zag hem alleen op school. Had ook niet echt een hoge pet van hem op. Pas de laatste week hebben we hierover gesproken. Mijn vriendinnen waren wat meer geintereseerd daardoor wist ik wel wat er zich afspeelde rondom zijn persoontje.

    Ik hoop dat ik nu wat duidelijker ben overgekomen, Ik vertrek al weer bijna, heb nog 2 leuke dagen op de planning.

    Door deze blog zijn er een hoop dingen duidelijk geworden, het heeft een groot verschil gemaakt tijdens mijn verblijf. Ik ben daar erg blij mee en ben de makers dankbaar. Als ik eerlijk ben ben ik zelf niet in een hallelujastemming over thailand, maar dat neem niet weg dat ik een leuke tijd heb gehad. Het lijkt me moeilijk om hier echt te wonen, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en kunnen anderen de charme wel zien.

    • lex zegt op

     Dank je wel, het maakt het verhaal een stuk duidelijker inderdaad.

     En dat je niet in een Halleluja stemming bent, op mijn aanraden zijn mensen op vakantie naar Thailand gegaan en ze waren niet blij met mijn advies, ze vonden het land en de mensen 3 x niets, maar ieder heeft zijn voorkeur, gelukkig maar heeft ieder vrije keuze voor vakantie bestemming

     • levina zegt op

      Ik heb hier heel veel geleerd, wat nooit fout is. Wat ik vooral heb geleerd is dat je niet te snel conclusies moet trekken. Daarom denk ik dat ik thailand pas ga waarderen als ik weer thuis ben, Ik ben 3 maanden in 1 stad geweest en heb verder niks gezien dus onwetend ben ik zeker! Ik denk dat ik in december al weer terug kom en dan deze keer voor een vakantie. Je kan nederlanders ook niet over een kam scheren laat staan de enorme verschillen die hier voorkomen. De ervaring om zelf buitenlander te zijn is onvergetelijk en alle farang die ik heb mogen ontmoeten (met of zonder thaise schone) zijn alle hele leuke persoonlijkheden, ondanks alle moeilijkheden ben ik dolgelukkig met deze ervaring!

    • hans zegt op

     Dat ziektebeeld kan ook duiden op dengue, knokkelkoorts. Ik heb het waarschijnlijk zelf ook gehad. Kwam in het ziekenhuis terecht met 87 kg en ben er 6 weken later uitgegaan met 63 kg.en een levercirrose.

     Ben daar nu achtergekomen daar ik een nederlander heb leren kennen in thailand die mij dit kon uitleggen. Hij zelf was ook flink ziek geweest en behoorlijk afgevallen.

     • levina zegt op

      Dat is een goeie, ik ga hem direct mailen. Bedankt!!!!

 17. Ton zegt op

  Naar mijn mening zorgen mannen als Tommy er voor dat Thaise voruwen zich als golddiggers gaan gedragen, als ze zich na zo’n weekend misbruikt voelen.

 18. Bacchus zegt op

  Wat een heerlijk cliche weer: “Via de datingsite proberen zij een relatie met een Farang te krijgen voor een financieel beter bestaan en zekerheid voor de opvoeding van het kind. Uiteraard speelt de zorg voor de familie ook mee op de achtergrond.” Dit wordt altijd gebruikt door dit soort knuppels om recht te praten wat krom is, namelijk dat zijzelf maar om 1 reden naar landen als Thailand, Filipijnen, Cambodja, Laos, Vietnam (of Zuid Amerika, of Afrika) komen en wel om zo goedkoop mogelijk aan hun gerief te komen. In dit geval zelfs voor niets. Meestal speelt ook mee, zoals ook al wordt opgemerkt door Schuurtjesman, dat dit soort mannen in het westen waarschijnlijk geen fatsoenlijke vrouw kunnen versieren of zoals mijn vader altijd zei: “Ze kunnen nog geen lijk warm maken”. Het zijn dus gewoon complete mislukkelingen! Kenmerken van dit soort “mannen”: (te) weinig geld, geen charisma, EQ van een eendagsvlieg (voortplanten en doodgaan) en vooral trots op hun vele “veroveringen”. Niets mooier natuurlijk dan jezelf, het liefst in bijzijn van soortgenoten, een veer in de bekende opening te steken.

  Overigens zijn dit ook vaak de “mannen” die uiteindelijk eens tegen de verkeerde aanlopen, te weten een handige dame die ze een financieel poot uitdraait. En dan zijn het opeens van die groothartige, naieve, goedbedoelende, alleraardigste, nietsvermoedende, symphatieke goedzakken waar ernstig misbruik van is gemaakt. Ook zo’n cliche!!

  • Robert zegt op

   Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jouw reactie ook een paar heerlijke cliches bevat 😉 Jouw verhaal zal best voor een groot aantal mannen opgaan, net zoals de opmerking over Thaise vrouwen die jij als cliche bestempelt voor een groot aantal vrouwen opgaat. Cliche’s zijn cliche’s voor een reden.

   • Bacchus zegt op

    Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat er in Thailand vrouwen zijn die op zoek zijn naar financiele zekerheid en die denken te vinden bij een buitenlander, maar zijn die ook niet te vinden in Nederland? Wel eens wezen lunchen ergens op de PCHstraat te Amsterdam? Men doet hier altijd voorkomen alsof dit een Thaise vinding is!

    En waar is dat “groot aantal vrouwen” van jou op gebaseerd? Is daar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan? Kun je mij de bronvermelding geven van deze wijsheid, of is dit een constatering uit eigen waarneming vanuit je sociale kring? Ik neem echter aan dat jou, naar mijn mening wat voorbarige conclusie wordt gedreven door dit soort verhalen.

    Ik neem aan dat dit bloq bedoeld is voor Thailand en alles wat Thais is liefhebbers. Heb onlangs nog gelezen dat wij, liefhebbers van de Thaise schoonheid, het zo raar en vervelend vinden dat we door westerlingen met argusogen worden bekeken als we met een Thaise schone passeren. Ik moet helaas constateren dat er nogal wat pyromanen op dit bloq rondhangen die met cliche’s als “Thaise vrouwen (=definitie) zijn A op zekerheid c.q. geld uit voor zichzelf, kinderen en familie, B met een diner in bed te loodsen, C oplichters van zielige, weerloze naieve (oude en dikke) mannen en meer van dit soort onzin flink wat olie op het vuur gooien!!

    Naast het feit dat het dus allemaal cliche’s zijn, is het ook nog eens respectloos!!!

    • Robert zegt op

     Beste Bacchus, je beantwoordt je eigen vraag al. ‘zijn die ook niet te vinden in Nederland?’ Zal best, maar je geeft zelf al aan: ‘Ik neem aan dat dit bloq bedoeld is voor Thailand en alles wat Thais is liefhebbers.” Yep! Schot in de roos.

     Mijn verwijzing naar ‘een groot aantal’ is gebaseerd op persoonlijke ervaringen met Thaise dames uit diverse sociale kringen. Als iemand bewust op zoek is naar een farang ipv naar een goede partner in het algemeen, en daar ging het hier om, dan speelt een financieel motief meestal wel een rol ja.

     Verder, met alle respect, vind ik het ironisch dat je de term ‘respectloos’ gebruikt; je hebt het immers zelf over ‘dit soort knuppels’, ‘complete mislukkingen’, ‘EQ van een eendagsvlieg’ (wellicht bedoel je IQ), etc. Getuigt nu ook niet echt van respect lijkt me.

     • Bacchus zegt op

      Lezen en begrijpen…… ,ik heb er ook wel eens moeite mee.

      Als er wordt geschreven over “Thaise vrouwen” dan zal iedere nietsvermoedende lezer denken dat het om de Thaise vrouw in algemeenheid gaat. Met andere woorden iedere Thaise vrouw is per definitie uit op plat gezegd geld. Als je het stuk nog eens goed leest wordt er gesuggereerd dat iedere Thaise vrouw op een dating site hierop uit is. Ik stel dus dat er in dit soort artikelen altijd veel wordt gegeneraliseerd en dan vaak op basis van persoonlijke ervaringen. Zo ook bij jou. Zoals ik al vermoedde is dat “grote aantal” van jou dus inderdaad gebaseerd op jou persoonlijke ervaring met een paar Thaise dames. Zo komen de verhalen dus in de wereld!

      Dat mensen soms op zoek gaan naar een partner met een andere culturele achtergrond kan met geld te maken hebben, maar is weer geen definitie. Het kan echter ook zo zijn dat hun emotionele en sociale waarden (EQ) meer aansluiten bij iemand met een andere culturele achtergrond. Ik ken in Nederland bijvoorbeeld Turkse en Marokkaanse dames die beslist geen man willen van dezelfde ethnische komaf. Je kunt zelfs vallen voor uiterlijke kenmerken. Zelf vind ik bijvoorbeeld Aziatische en Zuid Amerikaanse vrouwen prachtig. Maar het mooiste is natuurlijk als gewoon liefde zijn werk doet!!

      Ik heb inderdaad weinig respect voor mensen die geen enkel respect tonen voor gevoelens van een ander, zoals onder andere deze Tommy. Ben erg benieuwd hoeveel vrouwen deze charmante goeduitziende zielepoot scoort (zo noemen dit soort mannen het geloof ik) als hij gewoon tegen deze dames zegt: “Ik wil voor weinig van bil, schatje!!”

  • Kito zegt op

   Moderator: reageer op het artikel en niet alleen op elkaar.

 19. de laender zegt op

  Zo lopen er verscheidene rond in Thailand maar voor mij een triestige figuur dat is puur misbruik van vertrouwen.
  Hopelijk valt hij eens op de verkeerde,en kunnen ze hem eens castreren

 20. Anton zegt op

  Persoonlijk vind ik die Tommy een griezel. Ik walg van lieden met een levenswandel als dat van hem. Aan de andere kant moet zo’n vrouw ook wijzer zijn en zichzelf in bescherming nemen en niet direct met een wildvreemde het bed in duiken. But………”That’s life”.

 21. Sjaak S zegt op

  Deze posting is toch al wat ouder dan ik dacht… uit 2010? Maar het onderwerp blijkbaar nog steeds actueel. In eerste instantie vind ik het maar niks. Een man die zo met voorbedachte rade ermee bezig is een vrouw voor zijn bed te krijgen. Maar goed, iedereen zijn hobby.
  Er zijn genoeg mannen die ook een bar-lady bergen met goud beloven om hun maar blij te maken. Dan heb je wel te maken met vrouwen, die het in hun leven toch al niet gemakkelijk hebben. Vaak hebben ze geen of nauwelijks opleiding gehad en hebben ze geen keuze om iets meer dan het minimum salaris te verdienen.
  De vrouwen die hij “date” zijn al van een ander kaliber. Ze hebben een opleiding, komen uit wat betere milieus en zijn ook iets minder kwetsbaar. Daar zijn er heus flink wat bij die precies hetzelfde met hun dates doen, zoals hij met hun. En het voordeel is, dat ondanks dat ze zelf geld verdienen, een leuk weekend kunnen hebben en dat gratis.
  Er zal de een of ander bij zijn die het serieus meent en graag de man van hun leven willen ontmoeten, maar die zullen (zeker hier in Thailand) ook niet meteen met die man in bed willen duiken.
  Je hoeft geen medelijden met ze te hebben, maar je hoeft het ook niet goed te keuren. Ikzelf vind het zielig als een man niks anders in zijn hoofd heeft dan ieder weekend te gaan neuken en voor de rest van de week op zoek is naar een nieuwe prooi.
  Maar dat is mijn mening.

 22. eric zegt op

  Ik zou zeggen het avontuurlijke ervan ligt aan beide kanten , de gok is denkelijk een leuke en seksvolle avond of nacht aan de ene kant , en aan de andere kant; het avontuurtje en uitstapje waar je misschien financieel iets beter van word,Ik vraag me alleen af moet het echt 80 keer gebeuren ???

 23. Soi zegt op

  Op 9 juli 2011 werd de cliché om 12u06 al aangehaald, waarmee ik het eens ben: farang die hun seksavonturen proberen te rechtvaardigen door een kennelijk bedenkelijk attitude van Thai dames op te voeren. Zo stoer zijn ze dan. Volwassen kun je dit soort pubergedrag niet noemen. Gedragingen van Thai vrouwen als excuus opvoeren om tezelfdertijd deze gedragingen te gebruiken voor eigen gerief. Ik ken een aantal vrouwen die via de webcam via het worldwideweb bij mannen geld en goederen bedingen. Ik ken ook mannen die via hetzelfde www organiseren dat zij voor geld en goed zichzelf kunnen ‘vermaken’ in TH. Maar wat heeft dit soort gedoe van zowel farangmannen als van Thai vrouwen nou eigenlijk van doen met mannen in het buitenland die via datingsites serieus in contact willen komen met vrouwen die idem serieus contact willen? Niets toch? Het verhaal van Tommy gaat over een man van in de 50, die zijn pik nog steeds achterna loopt. Per jaar tientallen vrouwen gedurende de paar dagen van een weekend. Volgens mij ben je dan gestoord; sexverslaafd, obsessief, of wat dan ook. Hoe het ook zij: niet waardig om er weer een posting aan te wijden. Oude publicatie trouwens: van juli 2011.
  Maar goed: het verhaal gaat niet over datingsites, maar over uitwassen ervan en gedragingen in de marge die mogelijk zijn doordat mensen bij voorbaat grenzen opzoeken. Ook ziekelijke.

 24. Mathias zegt op

  Hahaha, Leuke reakties, maar zijn de meeste niet al lang getrouwd en een beetje ronde de aow leeftijd?
  Zitten jullie wel eens op datingsites? ( stiekem dat de Thaise vrouw er niet achterkomt? ). Weten jullie hoe dating sites werkt? Het is allemaal een grote farce met bijbedoelingen aan 2 kanten. Hoe noemen we een Nederlandse vrouw die de eerste avond in de koffer duikt met een vreemde kerel?…..Juist ja! Waarom doet de Thaise vrouw het? Kunnen ze geen nee zeggen? Kunnen ze ook nee zeggen als ze eigenlijk niet in de man geinteresseerd zijn? Kom op hee, maak het niet moeilijker dan het is…..het mes snijd aan twee kanten, de ene keer lacht de vrouw en de andere keer de man en soms lachen beiden en komt er echt iets moois uit! Waarom worden datingsites tegenwoordig uit de grond gestampt? Om mensen gelukkig te maken of gewoon over de rug van mensen poen te verdienen?

 25. Paul zegt op

  Het is misbruik van de situatie. En dat misbruik kan aan beide kanten plaats vinden. Als je zelf willens en wetens misbruik maakt van de situatie, dan hoop ik dat je toch enig moreel besef hebt en de gedachten over je gedrag eens flink aan je gaan knagen.

  Overigens kan ik me voorstellen dat als je ooit slachtoffer bent geworden, dat je dan eens een vergelijkbaar type ‘terugpakt’. Denk aan alle scammers op het internet die doen alsof ze een aantrekkelijke partner zijn, maar enkel centjes en/of een verblijfsvergunning wensen. Ik heb al teveel rotzooi op televisie gezien waarbij zo’n dame uit verweggistan (meestal Rusland overigens) naar Europa komt, de man kaalplukt en vervolgens (na de verblijfsvergunning) een trede hoger gaat of emigreert naar de V.S. (het walhalla van menig golddigger).

  Ach ja… je bent er zelf bij, dus moet je zelf ook maar wat minder naief zijn, beter opletten en niet in de val lopen.

  Als je iemand op een datingsite niet vertrouwd: je kunt ook nog een tweede (nep)profiel aanmaken en kijken hoe de ander daarop reageert. Heel leerzaam…

 26. janbeute zegt op

  Wederom een leuk verhaal geschreven .
  Als dit verhaal zich ook in de realiteit heeft afgespeeld dat betwijfel ik .
  Maar is hij in mijn ogen geen knip voor de neus waard .
  Bedrog , net zo erg misschien nog erger als de Thai .
  Ook ik erger mij aan het gedrag van vele Farangs .
  Daarom heb ik , Janneman weinig Farang vriendjes .
  De meesten hebben alle problemen in hun verleden in hun land van herkomst .
  En komen dan naar Thailand .
  En dan schrijf ik uit persoonlijke ervaring , dat mag gezegt worden .
  Las vandaag al weer een interesant stuk op Thai visa . com over al die visa runs .
  Ik denk dat Thailand zo langzamer hand zat is van al die cheap charlies die hier leven en alleen maar problemen veroorzaken .

  Jan Beute .

  • Mathias zegt op

   Beste Jan, onderbouwen aub…..ik las, ik lees zoveel, is t daarom zo? Het is een heel makkelijk verhaal en iedereen heeft er zijn eigen ideen over en gedachtes. Maar iedere falang houd de Thai aan de vreet. Hij moet huur betalen, hij moet in een Thais eetstalletje eten en hij moet toch drinken, al is t water van de 7/11. Hij betaald voor visas, de bahtbus, kleding, een taxibus voor een visarun, at the end of the day iedere Thai profiteert! Ofen ze liever kwijt dan rijk bent laat ik aan de Thai! Misschoen moet Thailand andere regels maken omtrent visa, bv zoals Schengen. BEWIJS MAAR dat je 1500 bht per dag hebt om hier te kunnen leven! Misschien moet u zich wenden tot de regering die de regels maakt ipv naar “slimme” mensen die gebruik maken van de Thaise regelgeving!

   • Bacchus zegt op

    Mathias, ik wil niet lullig doen, maar als een Nederlander in Nederland woont moet hij of zij toch ook huur/hypotheek betalen; moet hij of zij eten in een eetstal of een kant en klaar maaltijd bij de AH halen? Drinken doet de gemiddelde Nederlander in Nederland toch ook, al is het uit de kraan? Kleding? Vervoer? Hoezo, de Thai profiteert; en dan ook nog “iedere” Thai, zoals jij stelt!? Wat een bekrompen gedachte! En dan aan Jan een onderbouwing vragen????

    • kees 1 zegt op

     Ik vind het een beetje vreemd verhaal. Zoveel moeite doen om in het weekend seks te hebben terwijl je in Pataya zit. Om het geld gaat het hem niet hij betaald alles voor de dames
     En geeft ze cadeautjes. Is het misbruik maken ik durf het niet te zeggen
     Wel denk ik dat je er valse hoop mee kan wekken. Daar om vind ik het een rot kerel
     Ik zou het hem zeer zeker gevraagd hebben. Wat hij er van vind als een vrouw met de hoop op een goede afloop naar huis gestuurd word.En daar dan verdriet van heeft. Als je het op de schaal waar hij het op doet doet. Dan zullen die er zeker bij zijn.
     Een kerel die alleen aan zich zelf denkt. Helaas is het voor dat soort mensen ook goed vertoeven in Thailand

     Een beetje vreemd wat Mathias zegt. Voor al de zaken die hij op noemt moet je hier in Nederland ook betalen. Alleen dan het viervoudige.
     En dat je de Thai aan de vreet houd zoals je zegt
     Zou ik persoonlijk als beledigend ervaren. Wie denk je wel dat je ben
     Dat de Thai te eten heeft komt omdat hij jou in de baht bus naar toe brengt waar je heen wil hij werkt er voor. Of was je vergeten wat werken is en dat je daar voor betaald hoort te krijgen
     Geen leuke reactie Mathias

 27. Chantal zegt op

  sneu verhaal, echter moet ik bekennen dat ik ook niet altijd een lievertje ben geweest… Zoals deze “heer” netjes zegt: een relatie zit er niet in. Zei ik zo af en toe: nu moet je niet verliefd op me worden want daar heb ik geen zin in! Kortom. Thailand, Nederland, overal wordt “misbruik” van iemand gemaakt. Mannen van vrouwen maar ook zeker vice versa.

 28. Any zegt op

  Benieuwd of Tommy al de “ware” heeft gevonden!

 29. peter zegt op

  Schitterend!!

 30. Rob V. zegt op

  Hoe vergaat het deze man nu 10 jaar later Gringo? Dat iemand er graag op lost feest of wipt (n**kt) prima, ieder zijn ding. Maar wees dan wel eerlijk. Helaas lopen er mensen rond (man, vrouw, Nederlander, Thai of wat ook) die puur aan zichzelf denken, eigen genot en een andere maar wat graag een vals verhaal verkopen om er zelf beter van te worden ten nadelen van de ander. Ik vraag me af hoe die mensen zichzelf in de spiegel kunnen kijken? Ik acht eerlijkheid een belangrijk en noodzakelijk goed. Ik ben ook weleens met dames uit geweest om te kijken of er een relatie in zat. Soms is zo’n dame dan leuk maar ook weer niet leuk genoeg om samen onder een dak mee te gaan wonen. Heb altijd eerlijk mijn gevoelens geuit, zodat wat er verder dan ook wel of niet van kwam die dames wel zagen dat ik eerlijk was geweest en nooit iets heb gepushed voor eigen genot of gewin.

  Of de misstanden en leugens door een individuele Thaise of Nederlandse man of vrouw afgeschilderd wordt op de hele groep? Tot voor kort zou ik zeggen ‘nee joh, welke gek laat nu voorbeelden van 1 of 2 misstanden het beeld vormen voor de hele groep? Als er überhaupt als soort eenheidsworst een groep is?’. Denk je nuchter na dan laat je dat niet gebeuren. Maar nu ik er over nadenk kan ik niet uitsluiten dat er mensen zijn die de acties van enkele laten spreken voor een veel grote massa mensen en daar dan een labeltje op plakken. Mogelijk om dan bepaalde acties voor zichzelf goed te praten: helemaal niet erg om die man/vrouw te pakken want zijn/haar soort mensen… *vul maar in*”. Maar onder de streep geloof ik nog steeds dat veruit de meeste mensen wel voldoende tot goed te vertrouwen zijn met een gezonde dosis (zelf) respect en oprechtheid. Deze anekdote van Gringo zegt weinig over Nederland, Thailand of die bevolking maar is een voorbeeld van een exces dat als voorbeeld van wat ik zie als een misstand kan dienen. Ben dus benieuwd of meneer uiteindelijk zichzelf nog is tegengekomen?

  • Gringo zegt op

   Ik weet het niet, Rob, ik heb er sindsdien nooit meer met hem over gesproken. In ieder gaval
   zie ik hem nooit meer op een computer grasduinen op een dating site.

 31. Jacques zegt op

  Zoals de persoon in dit voorbeeld zijn er velen, die op deze aarde bezig zijn met het eigen ik en hun seksuele behoeftes, vaak ook ten koste van zijn of haar medemens. Het is makkelijk scoren over het leed van een ander of ze worden zelf bedonderd, dat zou ook nog kunnen, maar is toch wel in de minderheid. Een personage dat niets aan duidelijk over laat, met betrekking tot wat voor type hij is. Geen bijdrage voor een gezonde en prettige maatschappij, maar daar zal hij niet mee zitten en ook niet na 10 jaren ben ik bang. Een grote egoïst. Daar is wel een heel goede psycholoog voor nodig om nog wat van te maken en daar zal hij niet voor in zijn. Dat er twee personen zijn die de tango doen staat buiten kijf en voor de naïviteit van de nodige vrouwen is ook wel het een en ander aan te merken. Onder andere voorlichting en opvoeding zijn belangrijke pijlers die bijdragen om tot juiste inzichten te komen. Maar armoede en uitzichtloosheid doet zeker wat met een mens. Het is dus maar de vraag of iedere volwassenen nu werkelijk zo volwassen is geworden, dat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen. De voorbeelden spreken jammer genoeg voor zich.

 32. peter zegt op

  It takes two, to tango
  Jij wilt, de vrouw moet ook willen.Simpel.
  Ooit eens mogen lezen, dat Thaise vrouwen, die een farang (wonend in buitenland)als vriend hebben, deze aanhouden en in Thailand zelf aan de haal gaan met andere mannen. Is alleen maar sex, maar “houden van” vriend longtime.
  Zelf mee gemaakt met een Philipijnse. Ik serieus, zij dus niet, bleek uiteindelijk.
  Kan Tommy geen ongelijk geven, als het lukt op deze manier. Hij doet nog zijn best met etentjes, cadeautjes en een hotelkamer, zelfs ophalen. In Pattaya kan dat veel makkelijker voor een wip.

  Ik ken iemand in het buitenland, zoekt eigenlijk 1 vrouw, zegt ie. Heb mijn twijfels, maar het is zijn leven.
  Hij begint netjes met hallo en dat soort bla la bla op TInder of wat dan ook.
  Krijgt vervolgens geen reactie, gooit het dan over een andere boeg met veel seksuele toespelingen en zie daar binnen no time heeft hij contact en een planning voor een leuke tijd.

  Tja, kan zomaar. Bestaat in deze tijd en lijkt een normaal verschijnsel.
  De vraag is of een long time relation nog kan werken of dat je tevree moet zijn met de tijd die je krijgt.
  En wat er in die tijd gebeurt, Joost mag het weten. Weet jij wat je vriendin/vrouw uitspookt? Wat erin haar gedachten gebeurt?
  Nope, het gaat om een vertrouwen, maar een agenda kan net zo makkelijk veranderen.
  Dat weet ik uit eigen ervaringen. Één verkeerde dwarsliggende haar en je hebt een andere situatie.
  Dacht dat mijn eerst vrouw ook serieus was. Wrong, je wordt geconfronteerd met een scheiding en waarom? Wederom Joost mag het weten. Ben daar absoluut niet de enige in heb ik begrepen uit conversaties.
  Ik kan Tommy geen ongelijk geven, het werkt zoals het werkt. Two to tango.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website