Een atleet van het Thaise nationale team.

Ik zou graag willen… Het verhaal van drie jonge mensen die ondanks verschillende dromen over een loopbaan één hartenwens delen: dat iedere mens gelijke toegang heeft tot basisrechten.

Deze bijdrage is een filmpje van 6 minuten. Je kunt hem zien op de site zelf maar ook bij YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=mbVee5_wnSk

Dit is een video uit de workshops ‘Creative and Strategic Communication for Sustainability’ georganiseerd door het UNDP en de organisatie Realframe met steun van de EU.

Bron: https://you-me-we-us.com/story-view  Vertaling en bewerking Erik Kuijpers. 

Auteur Pornthip Rungrueang

Zij houdt van vrijheid. Reizen is haar passie. Ze droomt van een eigen bedrijf. Wil graag bijdragen aan verbetering van leefomstandigheden. Ze helpt nu als vrijwilliger stateloze kinderen en jong volwassenen met hun registratie.

Auteur Saengsa –

Een 18-jarige vrouw. Stateloos. Boeddhiste. Op het moment in de eerste klas van het beroepsonderwijs. Ze houdt van schrijven. Zet op papier haar levenslessen en haar gedachten die ze zo wil onthouden. Een jonge leidster die energiek aan wijzigingen werkt voor staatsburgerschap en kinderrechten.

6 reacties op “You-Me-We-Us;Ik zou graag willen…  ”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ik ben heel erg blij dat je deze berichten plaatst, Erik! Ik keek en luisterde naar de video waar drie jongeren zonder nationaliteit hun verhaal doen. Ontroerend! Ik kwam ze in het noorden vaak tegen. Ze hebben ambitie, willen bijdragen aan de gemeenschap maar kunnen het niet. Soms haat ik de Thaise autoriteiten!

  • Erik zegt op

   Tino, vandaar dat ik na overleg met Thailandblog.nl deze website heb bewerkt en waar nodig vertaald om aandacht te vestigen op de activiteiten die onder leiding van de VN en met centen van o.a. de EU nu plaats vinden. Gelukkig zijn er ook ngo’s die bijspringen.

   Thailand heeft zich verbonden om binnen een termijn van tien jaar deze problemen uit de wereld te helpen maar vaak ontbreken papieren en ga die maar eens zoeken in een land in puin zoals Myanmar op vandaag.

 2. e thai zegt op

  http://www.hopeforhillpeople.com/nederlandse mensen die deze helpen

  • Erik zegt op

   e thai, heb je een betere link? Deze werkt niet (meer).

 3. Rob V. zegt op

  Statenloosheid wens je niemand toe, zo’n 10 jaren kaart is beter dan niets maar geeft nog steeds veel hindernissen. Ik wens die kinderen ook gewoon een nationaliteit toe zodat ze als volwaardige burgers gezien worden.

 4. e thai zegt op

  http://www.hopeforhillpeople.com/give-back-the-basics/ betere link


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website