Jazz festival op Koh Samui

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
12 september 2012

Als je al op Koh Samui woont en van jazz houdt, ben je een geluksvogel. Als je er niet woont, maar met de gedachten speelt op vakantie te gaan of er even een weekje tussen uit te gaan, denk dan aan Koh Samui in oktober. Dan vindt namelijk het Samui International Jazz Music festival plaats, dat duurt van 14 tot 21 oktober 2012.

Het Festival vindt alweer voor de derde keer plaats en is een doorslaggevend succes. Vorige jaren kwamen er ruim 3000 jazzliefhebbers af op een weekje jazz van internationale allure in een tropische setting op het strand van Chaweng.

Op de openingsavond op 14 oktober treden alle artiesten kort op het hoofdpodium bij Amari Palm Reef Hotel op Chaweng Beach. Onder het eventuele genot van een goed diner, een glaasje wijn is Paulette Williams uit Chicago de belangrijkste artiest, maar de andere artiesten laten even zien wat van hen verwacht kan worden in de daaropvolgende week.

Van de optredende artiesten noem ik er enkele: Susan Harmer en haar band Tropic Green, dat vorig jaar veel succes oogstte op dit Festival, CaboCubaJazz met jazz uit Latijns Amerika, Karen Devroop Jazz Quartet uit Zuid Afrika and Koh Mr. Saxman.

Beets Brothers

De Nederlandse bijdrage is ook niet gering. Op meerdere avonden treden de Beets Brothers op, de drie broers Peter, Marius en Alexander, die op dit moment grote belangstelling oogsten in het wereldje van jazz.

Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van Rita Reys en gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke muziek, blijft altijd onmiskenbaar zijn handtekening hoorbaar. In zijn prijzenkast staan onder andere een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988).

Kijk voor meer informatie over programma en artiesten op de officiële website van het Festival: www.samuijazz.com/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website