Internationaal Dans en Muziek Festival in Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Dans
Tags: ,
23 augustus 2012

Alweer voor de 14de keer vindt het Bangkok International Festival of Dance & Music binnenkort plaats en wel van 10 september tot en met 14 oktober 2012.

Tijdens dit festival geven artiesten en theatergroepen uit talrijke landen acte de présence en treden in het Thailand Cultural Centre op met klassieke concerten, opera’s, klassieke en eigentijdse balletten, volksdansen, jazz, zelfs de tango en de fado komen aan bod.

Sinds het eerste jaar, 1999, is het festival uitgegroeid tot een omvangrijk evenement, dat intussen veel reputatie in zowel binnen- als buitenland heeft verworven. De doelstelling is de ontwikkeling van kunst en cultuur in Thailand te bevorderen en het land op de culturele kaart te zetten. Bovendien geeft het de Thaise jeugd de kans kennis te maken met de uitgenodigde internationale orkesten en groepen.

The Blaze

Eind juli maakte ik al een posting over het optreden van de Nederlandse dansgroep, die The Blaze gaat opvoeren, een wervelende show van street- en breakdance. Van harte aanbevolen, maar het Festival biedt meer dan dat. Ik ga het hele programma niet opnoemen, maar voor mij opvallend was de uitvoering van de opera’s Carmen en Madame Butterfly, het Zwanenmeerballet en de speciale Tango-avond. De artiesten komen dus vanuit de gehele wereld, Nederland, Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Nederland, Polen, Rusland, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, en de VS.

Ach, bij het zien van dit mooie programma denk ik nog maar even met nostalgie aan de vele schitterende theatervoorstellingen, die ik in Nederland bezocht, vooral in Carré in Amsterdam. Tango-muziek in kleine café’s in de wijk Boca van Buenos Aires, fadomuziek in romantische restaurants in Lissabon, wat heb ik genoten!

Kijk voor het hele programma en andere bijzonderheden op de website van het Festival: www.bangkokfestivals.com waar ook van de meeste voorstellingen een korte video is te zien.

Maak uw keuze en ga een keer echt op theaterbezoek in Bangkok!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website