Als u van een wat oudere generatie bent én liefhebber bent van Santana, zou het lied “Maria, mariaaaa” best uw favoriet geweest kunnen zijn. Bent u wat jonger en “Black Magic Woman” spreekt u meer aan, dan getuigt dat van een goede smaak.

Hoe dan ook, kunt u weer enthousiast worden, want de grootmeester gitarist zal op 29 februari aanstaande een serenade aan Bangkok brengen met een optreden in de ImpactArena, Muang Thong Thani, waar hij zal worden bijgestaan ​​door de lokale rocklegendes Carabao.

Santana

Santana steeg naar roem in de jaren zestig en zeventig, toen er nog weinig Latino muzikanten in Amerika in de ontluikende rockscene optraden. Zijn eerste grote optreden was op het Woodstock Festival in 1969. Op dat moment was hij bij het grote publiek nog onbekend, maar na een elf minuten durende instrumentale vertolking van “Soul Sacrifice” werd zijn gitaarspel al snel legendarisch.

In de meer recente geschiedenis, werd het album “Supernatural” uit het jaar 2000 gekenmerkt door samenwerkingen met artiesten als Rob Thomas, Eric Clapton, Lauryn Hill, Wyclef Jean en Cee Lo Green. Het album won 9 Grammy awards en “Maria, Maria” werd een klassieker.

Santana maakte geschiedenis in Thailand met uitverkochte shows die teruggaat tot 1994, 1996, 2003, 2011 en 2013. In dat laatste jaar 2013 traden Santana en Carabao samen op tot grote waardering van de Thaise rockfans.

Carabao

Carabao werd door Thaise studenten in de vroege jaren 1980 opgericht. De naam betekent buffel in het Tagalog, misschien een hommage aan de Filipijnen, waar de bandleden elkaar ontmoetten. De naam is het symbool van doorzettingsvermogen en kracht in het leven van de arbeidersklasse, wat dan ook het thema is van een groot deel van Carabao muziek. Zowel de thema’s en de muziek, een mix van Northeastern Thaise folk met Latin beats sloeg snel aan bij de Thais, waardoor Carabao nu als de de meest populaire en succesvolle Thaise band aller tijden geldt.

Optreden op Schrikkeldag

Nu kunt u deze twee legendarische fenomenen samen zien optreden in de Impact Arena, Muang Thong Thani op 9 februari 2016, Ticket prijzen variëren van 2,000-5,000 THB. Ga naar de website van Ticket Major of bel 02-262-3838 voor reserveringen. Blijf op de hoogte met BEC Tero op hun Facebook-pagina.

Video

Zoals hierboven al vermeld, hebben Santana en Carabao al eerder in 2013 samen opgetreden. Van dat optreden hieronder een video als voorproefje:

Bron: Coconuts Bangkok

[youtube]https://youtu.be/Sc_j8m19e48[/youtube]

4 reacties op “Agenda: Gitarist Santana met Carabao in de Impact Arena”

 1. George zegt op

  Ben van een oudere generatie bouwjaar 53 vorige eeuw. Met de de eerste drie albums nu in mijn kast als cd’s met extra’s, draai ik nog steeds met zekere regelmaat. Dit ondanks de ruim 5000 van andere artiesten. Lovenswaardig aan Snatana is dat hij zich doorlopend met meer en minder succes (niet commercieel succes bedoeld) heeft proberen te vernieuwen, zijn horizon verbreed heeft. Dat is alleen grote artiesten gegeven. Maar nummers als Soul sacrifice, Toussaint Overture, Jingo, Evil ways, en Everybody’s everything doen me veel meer dan het van Supernatural afkomstige Maria Maria. Op die cd staan overigens interessantere nummers dan dit hitje. Het concert met Carabao ooit in Antwerpen gezien wordt een prijzig verhaal vanaf 2000 Baht.

  • Maarten zegt op

   George: Als je het concert in tanglewood 1979 nog niet kent, zou ik dat zeker eens beluisteren (bv op youtube)

   • Maarten zegt op

    Ik wilde 1970 typen, maar mijn vingers zijn te groot voor zo’n smartphone

 2. john zoet zegt op

  weet iemand of dit concert ergens wordt uitgezonden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website