Wat kost een biertje in Thailand?

(Redactionele bronvermelding: Jes2u.photo / Shutterstock.com)

Wat kost een biertje in Thailand? De gemiddelde prijs voor een flesje bier in de populairste biermerken in Thailand, zoals Singha, Chang, en Leo, is ongeveer 45 Baht (€1,25) in supermarkten en 70 Baht (€1,96) in bars en restaurants​.

Bier speelt een belangrijke rol in het uitgaansleven van Thailand. Of je nu door de straten van Bangkok, Pattaya, Phuket of Chiang Mai loopt, je zult overal een breed scala aan bars, pubs en clubs vinden waar bier vrijelijk stroomt. De meeste bars en pubs in Thailand serveren een selectie van lokale en internationale bieren. De lokale Thaise bieren zoals Singha, Chang, Leo en andere minder bekende merken zoals Archa en Cheers zijn bijzonder populair. Deze bieren zijn meestal lichte lagers, ideaal voor het warme klimaat van Thailand.

Er zijn ook verschillende “bierbars” verspreid over de toeristische gebieden. Deze etablissementen hebben vaak een open voorkant en bieden klanten de mogelijkheid om te zitten en mensen te kijken, terwijl ze genieten van hun drankje. Tijdens “happy hour”, dat meestal in de vroege avond plaatsvindt, bieden veel van deze bars korting op drankjes, waaronder bier.

Naast de traditionele bars en pubs, heeft Thailand ook een groeiende ambachtelijke biercultuur. In steden als Bangkok en Chiang Mai zijn er meedere microbrouwerijen en ambachtelijke bierbars waar je unieke en smaakvolle brouwsels kunt proeven.

In het Thaise nachtleven is het ook gebruikelijk om straatverkopers te zien die gekoeld bier verkopen, vooral in gebieden met veel nachtelijke activiteiten. Dit draagt bij aan de levendige en energieke sfeer van het Thaise nachtleven.

Maten van bier in flessen

Bier in Thailand wordt meestal verkocht in twee flesmaten:

 1. Kleine flessen: Dit zijn flessen van 330 ml, vergelijkbaar met de standaard bierfles grootte die je in veel andere landen vindt. Deze zijn gewoonlijk beschikbaar in supermarkten, convenience stores en sommige bars en restaurants.
 2. Grote flessen: Deze zijn aanzienlijk groter, meestal 620 ml of 640 ml, afhankelijk van het merk. Dit formaat is erg populair in bars, pubs en restaurants. Het is niet ongebruikelijk dat een groep vrienden een grote fles deelt.

Naast flessenbier is er ook bier beschikbaar in blikken, meestal in maten van 330 ml of 500 ml. Ook zijn er in sommige stedelijke gebieden en toeristische hotspots ambachtelijke brouwerijen en bierbars te vinden waar je bier rechtstreeks uit de tap kunt krijgen.

Hoewel het serveren van bier met ijs misschien ongebruikelijk is voor sommige buitenlanders, is dit een gangbare praktijk in Thailand, voornamelijk vanwege het warme klimaat. Grote flessen bier worden vaak geserveerd met een emmer ijs en kleine glazen om te delen.

Bier van de tap in Thailand

Veel bars, pubs en restaurants, vooral in grotere steden en toeristische gebieden, bieden een selectie van zowel lokaal als geïmporteerd bier van de tap. De meest voorkomende Thaise bieren van de tap zijn Singha en Chang, maar sommige plaatsen hebben ook Leo en andere Thaise merken beschikbaar. Daarnaast zijn geïmporteerde bieren, vooral populaire merken uit Europa en de Verenigde Staten, ook vaak beschikbaar van de tap.

Naast de traditionele bierbars en pubs, is er ook een groeiende scène van ambachtelijke brouwerijen en ambachtelijke bierbars in Thailand, vooral in Bangkok en Chiang Mai. Deze brouwerijen maken vaak een breed scala aan stijlen, van IPA’s tot stouts tot Belgische ales, en serveren hun bier rechtstreeks van de tap in hun eigen bars.

Het is belangrijk om te weten dat de prijs van tapbier meestal hoger is dan die van flessenbier, vooral voor geïmporteerde en ambachtelijke bieren.

(Redactionele bronvermelding: Applepy / Shutterstock.com)

Populairste biermerken in Thailand

De populairste biermerken in Thailand zijn onder andere:

 1. Singha: Dit is een van de oudste en bekendste biermerken in Thailand. Singha is een lagerbier dat wordt gebrouwen door Boon Rawd Brewery. Het heeft een licht bittere smaak en een alcoholpercentage van ongeveer 5%.
 2. Chang: Dit bier is misschien wel het bekendste Thaise bier buiten Thailand. Chang betekent “olifant” in het Thais, wat een belangrijk symbool is in de Thaise cultuur. Het bier heeft een relatief hoog alcoholpercentage (meestal rond de 6%) en wordt vaak gezien als sterker en zwaarder dan andere Thaise bieren.
 3. Leo: Dit is een ander populair lokaal merk dat vaak te vinden is in bars en restaurants in Thailand. Leo is een licht lagerbier met een iets zoetere smaak dan Singha of Chang.
 4. Phuket Beer: Dit is het eerste ambachtelijke biermerk van Thailand. Het is een lagerbier dat wordt gebrouwen met alleen natuurlijke ingrediënten. Het heeft een unieke smaak en wordt vaak geserveerd in toeristische gebieden.
 5. Archa: Archa is een lagerbier dat bekend staat om zijn lichte smaak en lage prijs. Het is minder bekend buiten Thailand, maar is erg populair bij de lokale bevolking vanwege de betaalbaarheid.
 6. Cheers: Cheers is een ander betaalbaar Thais bier. Het heeft een lichte en verfrissende smaak en wordt vaak geserveerd in blikken of flessen.

Internationale en westerse biermerken in Thailand

Naast de lokale Thaise bieren zijn er ook veel internationale en westerse biermerken verkrijgbaar in Thailand. De beschikbaarheid kan echter variëren afhankelijk van de locatie en het type etablissement. Hier zijn enkele van de meest voorkomende internationale biermerken die je in Thailand kunt vinden:

 1. Heineken: Het bekende Nederlandse biermerk is zeer populair in Thailand en is verkrijgbaar in veel bars, restaurants en winkels.
 2. Corona: Dit Mexicaanse bier is ook vrij gebruikelijk in Thailand, vooral in toeristische gebieden.
 3. Hoegaarden: Het Belgische witbier is populair onder liefhebbers van ambachtelijk bier en is verkrijgbaar in veel bars en restaurants.
 4. Asahi: Dit Japanse biermerk is ook vrij gemakkelijk te vinden in Thailand.
 5. Guinness: Dit Ierse stoutbier is verkrijgbaar in veel Ierse pubs en andere westerse etablissementen in Thailand.
 6. Budweiser: Ook dit Amerikaanse merk is verkrijgbaar in veel plaatsen, hoewel het misschien niet zo populair is als sommige van de andere hier genoemde merken.
 7. Carlsberg: Dit Deense bier is ook vrij gemakkelijk te vinden in Thailand.

Prijzen van een biertje in Thailand

In Thailand zijn de prijzen voor bier vrij redelijk, vooral in vergelijking met veel westerse landen. Thaise biermerken zoals Singha, Chang en Leo zijn meestal het goedkoopst. In supermarkten ligt de gemiddelde prijs voor deze merken rond de 45 Baht, wat overeenkomt met ongeveer 1,44 Amerikaanse dollar, 1,25 euro of 1,10 Britse pond. In bars en restaurants ligt de gemiddelde prijs voor deze Thaise bieren op ongeveer 70 Baht, wat ongeveer overeenkomt met 2,24 Amerikaanse dollar, 1,96 euro of 1,71 Britse pond​​.

De prijzen van internationale en westerse bieren in Thailand zijn over het algemeen hoger dan die van lokale bieren. Deze hogere prijs is deels te wijten aan importkosten en belastingen. Merken zoals Heineken, Corona, Budweiser en Guinness kunnen allemaal in Thailand worden gevonden, maar ze zijn meestal duurder dan lokale opties. De exacte prijs kan variëren afhankelijk van het merk en de locatie, maar je kunt verwachten dat je meer betaalt voor deze bieren dan voor een lokaal merk.

Tijdens happy hours, die meestal in de vroege avond plaatsvinden, bieden veel bars en restaurants kortingen op drankjes, waaronder bier. In Pattaya bijvoorbeeld, beginnen de prijzen voor drankjes, waaronder bier, tijdens happy hour rond de 60 tot 80 Baht​​.

Maar vergis je niet, soms wordt ook de hoofdprijs voor een flesje bier gevraagd, bijvoorbeeld in Hillary 2 in Bangkok waar een liveband speelt. Prijzen van 160 baht of meer komen dan voor. En vaak eist men dat je al een biertje koopt voordat je naar binnen mag. Het zijn vooral de toeristische hotspots waar men de hoofdprijs vraagt, zoals in Walking Street in Pattaya waar in de clubs en discotheken soms wel 180 baht gevraagd wordt voor een klein flesje bier.

Dus ga je naar een populaire club of bar met livemuziek in de toeristengebieden, dan kan de prijs zomaar het dubbele of meer zijn van wat je een paar straten verderop betaalt voor je biertje.

Wat betaal jij voor je biertje in Thailand?

14 reacties op “Wat kost een biertje in Thailand?”

 1. Andrew van Schaik zegt op

  Nou onze familie zit in de toeristische hotspot in Pattaya en wel op het water. Zelf bemoei ik me er weinig mee. Is ook niet nodig.
  Een tipje van de sluier. Bier wordt op de boot alleen in blik verkocht. Leo kost inkoop bij Makro 30 Baht.
  Gaat er uit voor 100 Baht en iedereen is er happy mee.

 2. hans zegt op

  ik mis in het rijtje Tiger bier, op Phuket in beide flessen te verkrijgen bij de meeste supers, de grote kost op het terras rond de 100 Baht
  Een behoorlijk aantal zaken heeft dit bier op de tap en kost tussen de 60 en 80 Baht
  Sante

 3. Louis Tinner zegt op

  Aanrader: probeer eens een Beer Lao, gemaakt voor een deel uit rijst, valt minder zwaar. Heerlijk fris biertje.

 4. Snijkers zegt op

  zeer interessante site!
  dank
  Robert

 5. dick zegt op

  ik wil graag weten waar bier nog 70 baht kost in Pattaya. Alleen in soi baukow zijn er nog een paar barren met die prijs, de rest is allemaal veel duurder, minimaal 80 tot 90 baht.

  • Keespattaya zegt op

   Nou Dick , er zijn nog veel bars waar een flesje Leo 70 baht of minder kost. Gisteren bij de TIME bar in LK METRO gezeten en de Thaise biertjes waren 50 baht. Friendship bar soi Buakaw 60 baht. En zo zijn er nog veel barretjes te vinden waar de prijs 70 baht of minder is.

  • Jan zegt op

   Kijk, als je 80 baht té duur vindt voor een pintje bier en echt op zoek wil gaan naar de plaatsen waar je 10 baht kunt besparen dan heb ik maar één goede raad: haal je drank in de supermarkt en drink die thuis op.

   • Keespattaya zegt op

    Als het ergens gezellig is , dan betaal ik ook gewoon 90 baht, maar de stelling van Dick was dat je bijna nergens meer bier kunt krijgen voor 70 baht en dat is pertinent niet waar.

  • Mike zegt op

   Wunderbar second road tijdens happy hour 55 bath.

  • Sander zegt op

   Soi Chaiyapoon diverse plaatsen, belachelijk lage prijs van THB 39 bij Buzzin Bar in Treetown – weliswaar happy hour prijs, maar goed.

  • R. De jong zegt op

   Ga eens kijken in Jom Tien ,daar is het bier toch wel 10,20 bt goedkoper dan in Pattaya.

 6. Jacobus zegt op

  Aan de hand van bovenstaand artikel kunnen we concluderen dat in Thailand een biertje uit de supermarkt veel duurder is dan in Nederland. Maar dat dat zelfde biertje in een horecagelegenheid in Thailand goedkoper is dan in Nederland. Pech voor degenen die thuis een biertje willen drinken, voordelig voor de buitenlandse toerist.

 7. erwin zegt op

  Priis voor een lekker koud biertje of dat als toerist zijnde nu 70 of 90 baht kost wat maakt dat nou uit je ben toch op vakantie helemaal vanuit Nederland of Belgie.

  Dan zou ik zeggen gaat niet op vakantie en ga op je balkon of in je tuin zitten.

  Voor de mensen die daar wonen kan ik het wel begrijpen dat die liever 20 b minder betalen..

 8. Dick zegt op

  Heineken staat in Thailand vaak bij “local”. Het wordt ook in Thailand gebrouwen. Een flesje local kost in het uitgaansgebied in Bangkok met live muziek tussen de 120 en 160 baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website