Hoe vaak hebben wij, mannen op dit blog, het niet over die lieve, aardige, willige Thaise dames. Wij kunnen er, zowel positief als soms negatief, niet genoeg van krijgen. Maar wat denkt nu een westerse vrouw, die naar Thailand komt, ofwel gewoon op vakantie ofwel om er permanent te gaan wonen met haar echtgenoot.

Hier is het verhaal van een farang-lady, dat ik op een engelstalige weblog tegenkwam:

“Ik weet het, het is niet altijd gemakkelijk om als westerse vrouw in Thailand te zijn. Ik woon hier namelijk al tien jaar en volg een aantal weblogs met veel interesse. Op veel van die websites bemerk je vaak een houding tegen westerse vrouwen met allerlei hatelijke en zelfs beledigende opmerkingen.

Nu reageren niet alle mannen op weblogs, maar toch denk ik, dat het representatief is voor alle westerse mannen in Thailand. Daarbij komt, dat ik talloze vrouwen heb gezien, die totaal ontredderd waren omdat hun relatie en gezin uiteenspatten. Het is gewoon een feit, dat maar zeer weinig westerse koppels het jarenlang als echtpaar volhouden in het land van de glimlach.

Bij aankomst in Thailand begint het al. Veel westerse mannen voelen zich direct als  kleine jongens in een snoepwinkel en beseffen, dat al dat snoepgoed er zo maar voor het grijpen ligt. Oh, de spanning van dit alles! En het voorspelbare gebeurt. Vroeg of laat gaat de man een keer alleen uit, misschien na wat woorden met zijn vrouw, maar noodzakelijk is dat niet. De kans is groot, dat hij in een a go go of bierbar terechtkomt, waar hij met een lieve dame in gesprek komt, die al haar charmes zal aanwenden om de man te verleiden. Veel Thaise meisjes weten hoe ze dat moeten aanpakken, zij zijn in staat om een zwaarlijvige farang te doen geloven, dat ze “handsome and sexy” zijn. Zijn ego wordt enorm opgeblazen en met de nodige drankjes op, gaat hij voor de bijl. Zo werkt het altijd!

Over het algemeen wordt de Thaise vrouw geleerd om er altijd netjes uit te zien, zacht te praten, maar ook meedogenloos te werken aan hun toekomst. Vanaf jonge leeftijd wordt het Thaise vrouwen duidelijk gemaakt, dat hun schoonheid hun grootste troef is.om succes te bereiken. Kortom, een jonge Thaise vrouw volgt een totaal andere leerschool dan de gemiddelde moderne westerse vrouw.

Westerse vrouwen van na de feministische revolutie hebben geleerd,  dat ze sterk en vastberaden moeten zijn om het succes te bereiken. We hebben geleerd om het spel net als de jongens met de door de jongens opgestelde regels te spelen. We  hebben bewezen dat we ook het “powerplay” in de politiek en de economie onder de knie hebben. En het westerse feministische gedachtengoed en moed hebben in feite veel mannen en vrouwen over de hele wereld goed gedaan.

Het punt is: westerse vrouwen hebben veel om te trots op te zijn en ze hoeven zich niet te verontschuldigen voor wie ze zijn. In Thailand wordt een westerse vrouw het gevoel gegeven minderwaardig te zijn. Ja, misschien lijkt onze taille na de geboorte van 2 of 3 kinderen meer op die onze echtgenoten dan op die van een Thaise dame.

Farangmannen zullen ons, westerse vrouwen, voortdurend kleineren als zijnde arrogante, bitchy, lelijke en minderwaardige wezens. Het is duidelijk dat farangmannen ook vinden, dat zij daarin gelijkhebben, daarmee een verhoogd gevoel van eigenwaarde creëren, die hen boven de westerse vrouwen verheven doet voelen. Dat gevoel gaat trouwens gepaard met een zelfde gevoel van verachting voor een Thaise man, dat die mannen door hun Thaise liefjes wordt ingeprent. (“Ik ben in alle opzichten beter dan een Thaise man”)

In het licht van dergelijke haatgevoelens voel ik mij soms verdrietig, soms bang en soms bijna gek. Maar er is geen noodzaak te wanhopen! Westerse vrouwen in Thailand kunnen hierover ervaringen uitwisselen onder elkaar en vooral over het feit, dat Thaise mannen wel degelijk iets te bieden hebben. Veel westerse vrouwen hebben al eens ervaren hoe het is om daar een Thaise man te worden achterna gelopen.

Een Thaise vriendje zal op een geheel andere manier goed voor een westerse vrouw zorgen, waarbij de toewijding naar zijn Thaise ouders en de zorg voor zijn eigen gezin centraal staat, iets wat in een relatie met een farang zo vaak ontbreekt. Een relatie van een westerse vrouw met een Thaise man kan heel succesvol verlopen, ik ken een dergelijk echtpaar, dat al meer dan 30 jaar bij elkaar is.

Westerse vrouwen en Thaise Vrouwen kunnen veel van elkaar leren. Je Thaise buurvrouw kan je leren hoe “tom ka gai” te maken, maar ook om je niet overal druk over te maken (“jai yen”) of om anderen op onbaatzuchtige wijze te helpen (“jai kreng”). Westerse vrouwen, zoals ik,  kunnen de Thaise vrouwen een crash-cursus geven om sterk, arrogant en bitchy te zijn, soms noodzakelijke eigenschappen voor een vrouw, die wil overleven in een mannenwereld. Het stemrecht voor vrouwen, het recht op anti-conceptie en het recht op abortus zijn nu eenmaal niet verkregen door zoetgevooisde dames.

Maar de tijden veranderen: in toenemende mate valt het op, dat Thaise vrouwen meedoen aan de zoektocht naar emancipatie. Thaise vrouwen zullen blijven zoeken naar bredere mogelijkheden zich te ontplooïen en minder geneigd zijn zichzelf als protstituee te zien, die een kalende farang als haar grootste wens beschouwt. Over het feit of een relatie van een Thaise vrouw met een farang nu “goed” of “slecht” is maak ik mij geen zorgen.

Maar mijn 10 jaar in Thailand hebben aangetoond dat veel farangmannen uiteindelijk teleurgesteld worden door hun Thaise partner. De  mannen zullen klagen en zeuren over “hoe moeilijk het is een interessant gesprek met haar te hebben”, “ze is niet zo volgzaam als ik dacht,’ enzovoort. Deze farangs zullen uiteindelijk vaak vervreemden en zelfs veracht worden door hun kinderen en verdere familie in hun  eigen land. In Thailand kan een westerse vrouw haar man verliezen, maar de liefde en respect van onze kinderen kan ons niet afgenomen worden. Dus laten we niet ons zelfvertrouwen en mededogen verliezen, onze ex-echtgenoten zullen het in de toekomst nog hard nodig hebben.”

Ik vond het een goed verhaal, maar of het nu grootschalig een probleem is in Thailand kan ik niet beoordelen. Ongetwijfeld zijn er lezers, die, uit eigen ervaring of uit hun omgeving, iets zinnigs kunnen toevoegen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “De mening van een westerse vrouw in Thailand”

 1. Leo Bosch zegt op

  Sorry Gringo, Vind ik geen goed verhaal.

  Hangt van vooroordelen en cliché’s aan elkaar.
  Net zo subjectief als vele mannelijke farangs over de Thais mensen, en de Thaise vrouw in het bijzonder schrijven.

  Leo Bosch.

 2. Goort zegt op

  Ik ben nu al weer bijna 5 jaar samen met een lieve Thaise schone, en we hebben fantastische gesprekken(ze spreekt heel goed Engels), zij en ik hebben ieder 2 volwassen kinderen (niet samen), we golfen samen, we gaan samen naar de Isaan bar, Bamboo bar in Pattaya om lekker te dansen,en van de muziek te genieten, lekker naar de massagetent en als we in Europa zijn, dan kan ze het heel goed vinden met alle Europese vrienden en vriendinnen, sterker nog, ze mogen haar allemaal graag.
  Ik word zo moe van al die vooroordelen van Westerlingen over Thailand, terwijl ik omgekeerd nooit merk bij Thaise vrienden en vriendinnen dat ze een (voor)oordeel hebben. En zo ze dat al hebben laten ze dat uit beleefdheid niet merken. Maar Westerlingen voelen zich vaak zo superieur dat ze menen dat hun directheid wordt geapprecieerd.
  En al die vooroordelen blijven in stand als culturen niet vermengen, ik mag graag omgaan met al haar vrienden en vriendinnen, ook al versta ik ze soms niet, en ik denk dat dat de sleutel is: sta open voor anderen en hun cultuur en heb daar respect voor.

  En wat wij als Westerlingen niet moeten vergeten is dat wat wij de veranderingen in onze cultuur in 500-600 jaar hebben gedaan, we verwachten van veel Aziatische volkeren dat ze dat even in 50-100 jaar doen. Door de sociale media, internet gaat alles veel sneller dan pakweg 100 jaar geleden, maar je kunt niet hetzelfde verwachten van culturen die uit meerdere generaties bestaan en ook samen moeten leven.

  T.a.v. de emancipatie van de vrouw in Europa: ik denk wel dat die serieus is doorgeschoten (waarom moeten er vrouwen bepaalde functies bekleden, ook als ze niet geschikt zijn, waarom mogen vrouwen niet kiezen voor moederschap zonder carriere) maar net als met zoveel dingen wordt de balans vast weer gevonden als de overshoot weer is weggewerkt en we weer in een soort van nuetrale stand terecht komen.

  Wij wonen half half Europa/Thailand, maar hebben besloten oms te concentreren op ons leven in Thailand, omdat we de toekomst in Europa erg beangstigend vinden: toenemende migratie uit Midden-Oosten, en daarmee ook de conflicten die daar spelen, toenemende spanningen aan de oost grenzen van Europa, de enorme burocratisering en bemoeizucht vanuit Brussel, de graaicultuur van de overheden, maar bovenal ook omdat we Thailand echt veel prettiger vinden, ondanks de problemen die dat land heeft met zijn corruptie, en t feit dat je als farang niet altijd meetelt.

  Maar in dit kader: wellicht dat de superieure Westerlingen zich ook eens kunnen concentreren op wat van die kleine probleempjes die we in Europa hebben:-)

 3. dirkphan zegt op

  Tja.
  Als ik bovenstaande lees kan ik alleen maar besluiten dat de waarheid kwetst.
  Ook ik ben al acht jaar getrouwd met een Thaise vrouw, en we kunnen het samen op alle vlakken goed met elkaar vinden.
  MAAR
  Ik realiseer me als ik rondom mij kijk (en ik denk jullie ook) dat minstens 75% van alle gemengde huwelijken
  grandioos mislukt.

  Daar horen ik en jullie natuurlijk niet bij.
  Alle anderen echter wel…..

 4. Richard bikejoyrider zegt op

  Ben al twee van de vier weken met mijn vrouw in Hua Hin op vakantie en lees het TB. Artikelen van Gringo zijn zeer informatief, kwalitatief en veelzijdig. De ene keer over bootvluchtingen, verkeer, succesvolle Nederlandse ondernemers en nu bovenstaand artikel. Door deze artikelen heb ik me in een kort tijdsbestek veel over Thailand laten informeren en zelf een beeld kunnen vormen. Chapeau Gringo.

  • Gringo zegt op

   Bedankt voor het compliment, Richard.
   Ik vind het leuk om te doen en ben steeds weer blij als lezers laten blijken, dat Thailandblog.nl gewaardeerd wordt.

 5. LOUISE zegt op

  Hi Gringo,

  Man, ben jij levensmoe ? 🙂
  Alhoewel ik moet zeggen tot nu toe valt het mee de aanvallen van de heren op jouw stukje.

  Heren, helaas moet ik me hier in storten en de dames gelijk geven.
  En neen heren, zoals het hier toe gaat, gebeurt in Nederland niet.
  Een klein voorbeeldje.

  Als je op de Beachroad pattaya rijdt langs de “meatmarkets” (ja, deze naam heb ik ongeveer 25 jaar geleden gehoord en is een juiste benaming, daar er fewoon in wezen in “vlees gehandeld wordt) en je moet stoppen vlak voor Walkingstreet en je ziet daar een moppie van tussen de 18-20 jaar met een farang zitten die haar uiteraard een drankje geeft en de dag van zijn leven heft, daar moppie met haar hand over zijn dij wrijft, nog net niet over zijn kruis.
  Wij stonden hier recht tegenover en heb echt met belangstelling zitten kijken.
  Mijn hemel, wat ben ik dan een trut.
  De farang in dit geval was zeker 50 jaar ouder dan de wrijfeusse, dus die man waande zich in de hemel.

  En zoals @Fablio zegt, het gaat om de duit (voor de thai lady) en de fluit (voor de farang)
  Leo Bosch-Dat heb je met cliché’s, want daar zit meestal een hele grote waarheid in wat bij sommige mensen rauw op hun dak valt.

  Ook in het restaurant bij de Royal Cliiff waar wij vroeger “””woonden”””.
  Door de serveerster wordt gewoon een voorstel gedaan.
  Mijn man reageerde niet dus kwam ze naar mij dat zij mij kon helpen bij veel dingen etc. en ook leuk voor mijn man dat hij 2 vrouwen had.
  Ik ben toen even heel life en duidelijk tegen haar geweest, mede dt wij daar vrij veel gingen dineren.
  Geen problemen meer gehad en gewoon een leuke omgang met elkaar.

  De thaise dame maakt het geen fluit uit (pun intended) of ze nu een vrijgezel of echtpaar of een echtpaar helpt scheiden, zijn heeft een streven voor ogen en wie daar voor in de weg staat, heel vervelend dan en probeert zij dat op te lossen.

  Een man is veel sneller te verleiden dan een vrouw.
  Dit is zelfs door een aantal heren toegegeven
  Maar zij denken met een klein stukje en verder gaat het besef niet.
  Ik denk ook dat de thaise dames zeer geraffineerd zijn in het verleiden van mannen en dat de westerse vrouw daar heel anders in is.
  Ook kunnen zij zich afsluiten dat er een farang is, die tig maal ouder is, er ook niet uit ziet en ga zo maar door, want zij denkt aan het eindproduct.
  En is die bron opgedroogd, dan is de volgende aan de beurt.

  Na 30 jaar Thailand en het 10e jaar ingegaan van hier leven, mag ik stellen het nodige meegemaakt/gezien te hebben om een oordeel te kunnen en Mogen vellen op bovenstaand stukje.

  Veel dingen zijn hier achteruit gegaan, zo ook het respect voor de farang.
  En aub kom nu niet dat als jij de thai met respect zal behandelen, zij dit ook naar jou toe doen., want dat is niet waar.
  Wij zijn altijd beleefd tegen welke thai ook.

  Ik heb dit al eens gezegd.
  Wij vinden Thailand nog steeds een heerlijk land om te leven, maar dit wil niet zeggen dat alles door een roze bril wordt gezien en dus ook niet de negatieve veranderingen meemaken van de houding van de thai.

  En de redernatie van de farangs zijn allemaal rijk, dus die helpen we even van een stapeltje flappen af, schiet bij mij helemaal in het verkeerde keelgat.
  Zelfs als een farang een thaise …….een groot bedrag leent, anders kon zij haar bedrijf niet voort zetten.
  Ik had de chanots in mijn bezit als onderpand.
  Deze schat van een kerel werd door deze zelfde……bestolen voor een riant bedrag.
  Ik kan in dit geval nog een paar gebeurtenissen mededelen, maar ‘t is wel genoeg zo.

  Sorry dat het zo’n lang verhaal geworden is.

  En ik hoop dat het geplaatst wordt.

  LOUISE

 6. Jeroen H zegt op

  De westerse vrouw kan weinig leren aan een Thaise vrouw is mijn mening.
  Ze hebben helemaal geen cursus nodig om bitchy en arrogant te worden.
  Frustraties van westerse vrouwen lijkt me.

  Mijn ervaring leert me dat het juist de vrouwen zijn in thailand die het gezin recht houden, het geld voor de familie beheren enz.

  Zoals Goort ben ik ook van mening dat de emancipatie in het westen zijn doel gemist heeft en ver is doorgeschoten.

  In een serieuze relatie zijn thaise heel zorgzaam en liefdevol.
  Er wordt gesproken over farang mannen die klagen dat: “ze is niet zo volgzaam als ik dacht”
  Op sommige vlakken is de thaise vrouw beter gemancipeerd dan de westerse denk ik dan.

  Aan farang vrouwen (en mannen): Pas je aan aan de gebruiken en cultuur.
  Stop met die westerse invloeden die hebben ze echt niet nodig.

  Een jonge farang (nieuw hier)

 7. nolly zegt op

  Ik heb t helaas ook ondervonden
  heeft me ook verlaten voor n thaise vrouw na 43 jaar huwelijk
  we gingen al 7 jaren 3 maanden naar Thailand heerlijk en nu is t over hij in thailand
  n ik alleen in Holland heel veel verdriet wat hij niet ziet

 8. riekie zegt op

  Ik ben ook een farangvrouw alleen in thailand en veel is waar wat je schrijft vaak is de cultuur verschil te groot voor veel mannen .

 9. Rudi zegt op

  Leuk om te lezen (ook de commentaren), en het brengt onmiddellijk frustraties en emoties boven bij mij.

  Maar dan kijk ik even naar mijn vriendin en denk dan opgelucht :

  “Hoho ben ik blij van die westerse invloeden af te zijn. Dat venijn, dat steken onder water, dat uitlokken van controverse. De onderhuidse jaloersheid.”

  Ik ben blij dat ik mijn (Thaise) vriendin ontmoette (jawel, in een bar), ik ben blij dat ik besloot om er mee door te gaan, om aan de relatie te werken. Ik ben blij om hier in de nabijheid van haar familie te wonen, ver weg van de zogenaamde vleesbergen.
  Ik leef zoals ik altijd al had willen leven.
  En beide hebben wij geen frustraties – recht door zee: ik onderhou haar financieel, zij verzorgt mij op een manier die een westerse vrouw niet kan. Meer moet dat niet zijn.
  Ik ben gelukkig nu.

  • nina zegt op

   Tot dat je geen centen meer hebt en haar niet meer kan onderhouden
   dan is de liefde ver heel ver te zoeken bij een thaise vrouw en familie!
   en wordt je zonder traan ingeruild voor een ander!

 10. hendrik zegt op

  Je hebt goede en minder goede nederlandse vrouwen. Je hebt ook goede en minder goede thaise vrouwen.
  Dit geldt evenzo voor mannen in nederland als in thailand.
  Verschil is dat een nederlandse vrouw of man zich minder zorgen hoeft te maken als het om geld gaat, immers geen werk dan een uitkering. In thailand ligt dit iets anders heb je geen werk als man of vrouw ben je overgeleverd aan de familie als ze die nog hebben.
  De nederlandse vrouw zal niet gauw een man kiezen die zonder werk zit buiten zijn schuld om.
  De thaise vrouw daarintegen kijkt meer naar het innerlijke, en dan heb ik het over de thaise man.
  Deze wijsheid heb ik niet alleen van mijzelf mijn thaise vrouw beweert het nog sterker, een thaise man is erg onbetrouwbaar, drinkt teveel, handjes te los en not take care. ik zelf scheer ze niet alle over een kam, maar de vriendinnen van mijn vrouw en dat zijn er nog al wat beweren eigenlijk allemaal hetzelfde, en zijn dan ook vaak gescheiden en zoeken zeker niet opnieuw naar een thaise man. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat vele thaise vrouwen naar een stukje geborgenheid zoeken de farang dus. Thailand kun je op geen enkele manier vergelijken met bijvoorbeeld Nederland. Wat hier mogelijk is, is ondenkbaar in nederland als het aankomt op wetgeving of anderszins. Na 30 jaar huwelijk met mijn Nederlandse vrouw ben ik na zij overleed aan kanker op vakantie gegaan bestemming Thailand. Opnieuw mijn geluk gevonden en nu 2 jaar terug getrouwd. Verder deel ik uitspraak van Rudi.

  • Danzig zegt op

   Deze reactie barst werkelijk zo van de clichés en vooroordelen, dat ik geen idee heb hoe te reageren.
   Geloof je nou echt dat Thaise vrouwen altijd de waarheid spreken? Vooral de bargirls hebben liegen tot een kunst gemaakt. Een gemiddelde Thaise vrouw en zeker een hoog opgeleide zal bij voorkeur voor een Thaise man kiezen.
   Thaise mannen drinken teveel? Farangs niet dan? Moet je eens in Pattaya kijken.
   Onbetrouwbaar? Wederom verwijs ik je naar Pattaya en de vele farang butterfly men.
   “De” Thaise vrouw – lekker generaliserend – kijkt meer naar het innerlijke?? Ja, het innerlijke van je portemonnee dus. De enigen die dit laatste geloven zijn oude, dikke en/of lelijke farangs in een korte broek en met sokken in hun sandalen. Die geloven serieus dat hun 30 jaar jongere vriendin puur op hun innerlijk is gevallen. Laat me niet lachen!

   • Jeroen H zegt op

    Grappig dat je dan reageert met clichés en vooroordelen.

    Thaise meiden in de toeristische steden zullen inderdaad vaak(er) te werk gaan zoals jij beschrijft.
    Ze trekken daar immers naartoe met het doel geld te verdienen.

    Ik kan alleen maar bevestigen wat hendrik zegt.

  • Sir Charles zegt op

   Ah, daar zijn ze weer, de bekende clichés die op gezette tijden langskomen op dit blog. Hetgeen dikwijls door veel Thaise vrouwen maar al te graag beweerd wordt aan de (oude) farang die dat op zijn beurt evenzeer al te graag mag horen, hij voelt zich immers dan de prins op het witte paard, dé verlosser van al het kwaad.

   Toch opvallend dat vaak wanneer de relatie verbroken is geworden, hetzij omdat hij is gaan hemelen of dat hij het huis uitgegooid is geworden of om wat voor reden dan ook zij weer net zo gemakkelijk een relatie aangaan met een ‘luie werkschuwe’ Thaise man. Heb het dikwijls kunnen constateren.

   Oh ja, nog zo’n cliché die dikwijls langskomt, dat de westerse vrouw teveel geëmancipeerd zou zijn of wil dat zeggen dat veel mannen die nu een Thaise vrouw/vriendin hebben van die softies waren, die alleen maar ja en amen knikten of onder de plak hebben gezeten, nee toch.

 11. hendrik zegt op

  Beste Danzig,

  Uw reactie geeft aan dat mijn reactie barst van de clichés en vooroordelen.
  Uw reactie of ik geloof dat Thaise vrouwen altijd de waarheid spreken.
  Uw reactie die mijn reactie zouden geloven dat dit alleen dikke en-of lelijke farangs in een korte broek,sokken en sandalen betreft.
  Vrouwen 30 jaar jonger of meer.

  Mijn antwoord hierop is , Nee ik geloof niet dat elke Thaise vrouw de waarheid spreekt, maar evenmin de farang waar hij dan ook vandaan komt.

  Uw verwijs naar Pattaya zegt mij al meer dan genoeg, Zelf woon ik daar niet en wil daar ook niet wonen in mijn reactie hiervoor spreek ik niet over pattaya, Woon zelf in Ubon Raytchantani en getrouwd met een 52 jarige Thaise vrouw die als politie werkzaam is.Ik spreek over de uitspraken van haar vriendinnen in dezelfde leeftijdsgroep en niet over girls die 20 of 25 jaar zijn.

  Ik krijg de indruk dat u hier spreekt over pattaya of mogelijk Phuket en ja daar kun je dit soort zaken verwachten. Ik sta met beide benen op de grond en heb zeker geen behoefte aan de hierboven genoemde plaatsen. Mijn bar is thuis en is altijd zo geweest, overigens drink ik geen alcohol.

  De farang die dit soort plaatsen aandoet en woont, met geld smijt kan verwachten als hij niet uitkijkt te worden misbruikt. En of hij nu dik,dun of lelijk is doet een jongere van 30 jonger dan hemzelf niets, en kijkt alleen in zijn portemonnee ja u heeft gelijk in deze.

  Deze farangs kiezen hier zelf voor, drank en vrouwen in het nachtleven, en als ze dan berooid zijn klagen.. Heb geen medelijden met deze dikdoeners.

  Mijn vorige reactie betrof alleen de kennis vanuit hier en wil niet zeggen dat ik generaliseer en al zeker geen vooroordelen heb. En zoals eerder gezegd geloof ik niet alle Thaise dames, Kom zelf op heel veel party’s in deze streek bij zowel Hollanders als andere nationaliteiten die een goed leven hebben en getrouwd zijn.En ja daar wordt ook alcohol geschonken maar niet vergelijkbaar bij bovengenoemde plaatsen. Heeft denk ik te maken uit wat voor nest men komt.

  Nog een fijne dag en tijd in Thailand.
  Hendrik

  • LOUISE zegt op

   Beste Hendrik,

   Bij deze zal ik de vrijheid nemen je in de tweede person enkelvoud aan te spreken.

   Als eerste zal een thaise hoegenaamd niet een andere thaise afvallen, waaronder ik dus jouw vriendinnenkring van je vrouw plaats.
   Een enkele keer zal dat gebeuren en meestal wordt dit dan rigoreus en tot op het bot geaan.

   En wat betreft het alcohol nuttigen in bepaalde plaatsen in Thailand..
   Natuurlijk zien wij ook de farangs in de morgen aan het pils en brengen deze hun vakantie in deze roes door.
   Dit gebeurt ook in Ubon Ratchatani hoor.
   Dit heeft totaal niets met aardrijkskunde te maken, derhalve een zeer beledigende opmerking voor alle farangs die daar wonen.
   Zijn dat allemaal Tokkies??????
   Wij wonen in Jomtien, wat tegen Pattaya aanleunt, dus naar jouw mening komen wij ook totaal uit het verkeerde nest.
   Dacht je nu echt dit soort uitspattingen niet waar jij woont gebeuren???

   Wat ik wel bespeur in jouw reaktie is een vorm van jaloezie, maar gelukkig hebben al deze Tokkies in Pattaya of Phuket daar geen last van.

   En om als laatste er een echte cliché tegenaan te gooien en wederom eentje die absoluut waar is.

   GENIET VAN HET LEVEN, WANT HET DUURT MAAR EVEN.

   LOUISE

   • hendrik zegt op

    Beste Louise,

    Het is geenszins mijn bedoeling geweest mensen die daar wonen te beledigen.
    Heb aLleen aan gegeven dat farangs die met 30 of nog jongere meiden iets hebben kans lopen uitgekleed te worden. Ik heb het niet over vakantiegangers gehad.

    En waarom zou ik jaloers moeten zijn? Ik heb een goed leven hier en je cliché is dan ook terecht.
    Indien je je aangesproken voelt betreffende mijn voorgaande reactie spijt me dat.

    Ben zelf geen drinker en wat een ander doet moet hij of zij zelf weten. Mijn reactie is zuiver uit deze streek en ik scheer niemand over ene kam.

    Een fijne dag nog.

 12. BA zegt op

  Die verhaaltjes van Thai mannen zijn onbetrouwbaar, losse handjes etc, en dat veel Thai vrouwen daarom een farang man zouden willen. Als je dat nog gelooft dan moet je wat minder naar de sprookjes van de bardames luisteren.

  Die verhalen hebben vaak 2 kanten. Misschien dat manlief losse handjes heeft of vreemd gaat, maar veel vrouwen die nog nooit een stap buiten hun geboortedorp gezet hebben, hebben hun zin doordrammen tot een ware kunst verheven en dat de mannen daar op hun beurt af en toe doodziek van worden is op zich ook niet raar. Sommigen kunnen je werkelijk het bloed onder je nagels vandaan halen. Dan kom je dus op hetzelfde punt uit als waarom veel falang-thai relaties ook stuk lopen. Ze communiceren onderling niet, drammen enkel hun zin door en vervolgens loopt het huwelijk op de klippen.

  Trouwens, weet ook wel vrouwen die niet te moeilijk zijn om hun man een paar flinke klappen te verkopen als hij toevallig terloops naar een andere vrouw kijkt of een keer dronken thuis komt. En weet er ook genoeg die minstens net zo veel zuipen als manlief.

  Maar verder heeft 95% van de relaties welke ik doorgaans zie onder de Thai gewoon een prima relatie. De meeste jonge meiden zijn ook helemaal niet op zoek naar een falang. Ga eens een keer uit op een andere plaats als een bierbar of een gogo bar, ga naar een club of disco waar Thai komen met een beetje geld en kijk dan nog eens hoeveel vrouwen er nog naar je omkijken. Dat zijn er niet veel en als je wat op leeftijd bent helemaal geen.

  Dat Thai mannen overigens braaf zouden zijn is ook niet waar. Het is niet voor niks dat haast elk groot hotel waar veel zakenlui komen een eigen underground disco of massagesalon hebben. Alleen een Thai man houd blijkbaar het onderscheid gewoon beter. Die heeft een nachtje fun met een dame als hij op zakenreis is oid en daar blijft het bij. Hij word er niet verliefd op, en begint er al helemaal geen relatie mee. Hooguit een mia noi als ze een beetje geld hebben en wat ouder worden maar doorgaans verlaat hij zijn vrouw niet. Daar gaat het nou net wel mank met de falang. Die heeft een paar nachtjes fun in Pattaya, is overdonderd door de aandacht die hij krijgt en word er vervolgens wel verliefd op.

  Verder dat westerse vrouwen meer bitchy zouden zijn. Ga eens stappen met wat jongere dames bijvoorbeeld van de universiteit, daar kunnen de westerse dames nog wat van leren qua bitchy gedrag. Zo bitchy heb ik westerse vrouwen nog nooit meegemaakt. En volgzaam? Nou dat dacht ik niet. Daar heb je echt wel wat mee te stellen als man zijnde.

  • Jeroen H zegt op

   Ik heb de thaise man een achternicht van mijn vriendin zien bedriegen, we waren in dezelfde zaal.
   Een schat van een meid en werkt hard, toch bedriegt hij ze.
   Hij heeft haar ook laten zitten met de baby.

   Mijn vriendin verteld mij ook dat dit regelmatig gebeurt zelfs sommige thaise mannen geven dit toe.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website