In het Algemeen Dagblad verscheen deze week een artikel van Hanneke van Houwelingen (een vrouw dus), dat de mystiek tracht te verklaren waarom een oudere man en een jongere vrouw voor elkaar vallen.

Als voorbeeld worden internationale en nationale min of meer bekende personen gebruikt, maar van dit soort relaties zijn wij hier in Thailand zeer goed op de hoogte. Ik heb uit dat artikel een aantal uitspraken en meningen gelicht, omdat die ook heel goed van toepassing kunnen zijn op de vele buitenlanders die een relatie zijn aangegaan met een (veel) jongere Thaise dame.

Liefdesformule

Citaat: “Wie ‘m ooit heeft bedacht, is niet bekend, maar één van de ongeschreven liefdesformules om het maximale leeftijdsverschil uit te dokteren luidt als volgt: neem de helft van de leeftijd van de oudste partner en tel daar 7 jaar bij op”.

Even rekenen dus, maar niet voordat ik de formule voor Thailand een beetje aangepast heb. Voor Thailand geldt nog een andere leeftijdsformule, namelijk als je hier met vakantie bent voel je jezelf 10 jaar jonger en als je hier woont is dat zelfs 20 jaar. Ik houd het redelijk, ik trek slechts 10 jaar af van mijn leeftijd toen ik mijn Thaise partner leerde kennen, deel dat twee en tel er dan 7 bij. Wat blijkt? Ik was slechts 3 jaar ouder, redelijk toch?!

Onzin natuurlijk, liefde laat zich niet in formules gieten. Liefde gaat niet om leeftijd, opleiding, etniciteit of wat dan ook. Het gaat erom wat mensen met elkaar hebben. En daar kun je geen oordeel over geven als je hen niet kent,’ reageert een voormalig Nederlandse staatsecretaris.

Oerdrift

Citaat van Kaat Bollen, een Belgische psychologe en seksuologe: “de keuze voor een jongere vrouw heeft alles met oerdrift te maken. Een drift die nooit helemaal uit te roeien zal zijn. ‘We kunnen wel denken dat we beschaafde, culturele wezens zijn, maar dat is slechts een oppervlakkig laagje,’ steekt ze van wal. ‘Mannen zijn geprogrammeerd om te paren met vruchtbare vrouwen. Het is dan ook een biologisch gegeven dat zij interesse tonen in vrouwen met volle borsten, blond haar en een gladde huid. Dat zijn eigenschappen die gerelateerd zijn aan jeugdigheid en dus aan vruchtbaarheid”.

De omschrijving van de ideale vrouw gaat voor Thailand natuurlijk niet op, maar u begrijpt vast wel wat zij bedoelt te zeggen.

Jaloezie

Citaat: “Dat veel mensen spastisch reageren op het grote leeftijdsverschil komt volgens Bollen door onwennigheid en jaloezie. ‘Laten we het leeftijdsverschil niet te veel problematiseren. Het is de man toch maar mooi gelukt om een jong ding te strikken met wie hij weer een deel van zijn jeugd, die hij mist, kan herbeleven.’

En voor de jongere vrouw zijn er ook voordelen aan een oudere vriend: over het algemeen heeft hij meer macht, geld en status, is hij stabieler, minder gehaast in bed en wanneer hij al een paar gezonde kinderen heeft is dit het ultieme bewijs dat hij potent is. Nog zo’n oerdrift die om de hoek komt kijken. ‘Onbewust zijn dat de dingen die meespelen voor een vrouw. Wat de reden ook is: wie voor een jongere vriendin kiest, moet over een dikke huid beschikken.

De meeste buitenlanders met een jongere Thaise vrouw zullen dit herkennen, ik tenminste wel. Er werd aanvankelijk zeer sceptisch gereageerd op mijn nieuwe relatie maar toen mijn partner mee ging naar Nederland en zij kennis maakte met familie, vrienden en kennissen was dat gauw voorbij. Mijn Thaise partner stal aller harten.

Gewoon de liefde

Citaat: “Kan het niet gewoon de liefde zijn, die de oudere man overvalt, hem de adem beneemt en zich in zijn maag nestelt tot hij niet meer kan eten van ellende. Liefde blijft uiteindelijk toch onvoorspelbaar. Waanzin waar we allemaal aan ten prooi vallen. Natuurlijk, beaamt seksuologe Bollen. ‘De liefde kan echt zijn, en wordt misschien nog wel intenser als je samen tegen de vooroordelen moet opboksen. Maar het is vaak géén gemakkelijke weg.’ De Amerikanen noemen het niet voor niets herfst-lente-relaties. Dit komt door de aanwezigheid van ex-vrouwen, kinderen, de kwaaltjes die opspelen naarmate de partner ouder wordt. Maar vooral het verschil in levensfases kan een groot obstakel zijn tussen partners met een groot leeftijdsverschil”

Voor de Thaise relaties komen daar nog andere mogelijke obstakels bij, zoals verschil in cultuur, taalbarrière, verschillend opleidingsniveau en nog zo wat.

Goed gezelschap

Indien u als oudere man een relatie heeft met een jongere vrouw, bevindt u zich in zeer goed gezelschap. Ik noem een aantal, Sylvester Stallone en zijn echtgenote Jennifer Flavin schelen 22 jaar, Harrison Ford en zijn vriendin Calista Flockhart zijn al járen samen, ook al schelen ze 23 jaar, Peter Jan Rens en zijn Virginia (verschil 42 jaar), Rob de Nijs en Jet (25 jaar), prins Albert van Monaco en Charlene Wittstock (20 jaar), Frits Wester is 27 jaar ouder dan zijn nieuwe vlam Regina en blogschrijver Gringo heeft al 12 jaar een fijne relatie met zijn 28 jaar jongere Thaise vrouw Poopee. Mannen, die qua leeftijd de vader van hun vriendin of echtgenote hadden kunnen zijn.

Tenslotte

Voor mannen in Thailand die soms het gevoel hebben dat zij iets verkeerds doen door een relatie met een Thaise aan te gaan, is dit artikel een mooie opsteker. Mocht u willen reageren noem dan even het leeftijdsverschil van u en uw partner dat maakt uw reactie nog begrijpelijker.

Bron: Algemeen Dagblad van 1 oktober 2014


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “De mystiek van de oudere man in Thailand”

 1. Alex zegt op

  Waar haalt dat mens van Bollen die baarlijke nonsens vandaan? Papieren wijsheid! Ik ken hier legio buitenlanders met een Jonge Thaise partner, die een uitstekend liefdevol leven samen leiden. Er zijn ook mislukkingen, natuurlijk, maar in Nederland ook, met een extreem hoog aantal echtscheidingen en dito vreemdgangers!
  Ik heb zelf een relatie met een Thaise partner die 32 jaar jaar jonger is. We kennen elkaar 8 jaar, wonen 7 samen en sinds 2 jaar getrouwd. En gelukkig! Een leven vol liefde, wederzijds respect ( voor cultuur, familie etc.) we genieten volop. We gaan ieder jaar naar Nederland op vakantie, waar mijn Thaise partner de harten van iedereen heeft gestolen, inclusief die van mijn kinderen en zelfs van mijn ex!

 2. Frans Turkije zegt op

  Dank je wel Gringo. Had ik even nodig. Min vriendin is 43 jaar jonger e heeft 2 kleine kinderen.
  Zij en ik voelen ons super alhoewel ik nog steeds met een schuldgevoel loop.
  Daar is zij he absoluut niet mee eens en geld heb ik ook niet.
  Het allerbeste met al die oude knakkers,

  Frans

 3. carpediem zegt op

  Mijn vriendin is 43 jaar jonger en hebben bijna vijf jaar een relatie waarin we de meeste tijd ook hebben samengewoond in Thailand.
  Wat ze in mij ziet begrijp ik nog steeds niet. Ik heb een gemiddeld inkomen en daar moeten we het mee doen. Kapitaal voor huizen en eigen auto’s is er niet. Ja ze heeft het gemakkelijk, geen financiele problemen, hoeft niet echt te werken en vrij veel op vakantie zowel het westen als azie.
  We kunnen goed met elkaar opschieten, hebben veel lol en er mankeert niets in bed.
  Soms heeft ze het over kinderen die ik haar niet kan en wil geven.
  Een paar keer heb ik het proberen uit te maken maar dat is niet gelukt omdat zij dat niet wilde en haar verleidingskunst of liefde te groot was om dat te kunnen weerstaan.

  Ondanks dat ik zelf een veel jongere vriendin heb, weet ik dat als ik een westerse man zie lopen hand in hand met een veel jongere vrouw ik dat gevoelsmatig ver(voor)oordeel als een vieze oude man en de dame de relatie heeft voor het geldelijk gewin.
  Kijk ik naar mezelf dan denk ik: Carpediem, waar ben je toch mee bezig. Loop je gewoon achter je lusten aan of is het bij jou toevallig anders en heb jij die ene speciale relatie waar de “ware liefde” het overwonnen heeft van het leeftijd en cultuurverschil.
  Ben ik niet gewoon een loser die zijn geneugten moet zoeken bij dames die vanuit hun sociaal economische situatie elke westerse (rijke) man in hun armen sluiten en niet in staat is een relatie aan te gaan met een gewone eigen gelijkwaardige (nederlandse) partner.

  Voornamelijk dit ongemakkelijk gevoel heeft me na al die jaren gelukkkig samenzijn toch doen besluiten een einde aan de relatie te maken.
  Ik denk door het leeftijdverschil heb ik me nooit voor 100% met haar kunnen verbinden.

  Andere argument is dat ik haar een relatie gun met een partner van meer gelijke leeftijd waar ze een toekomst met eventueel kinderen mee kan opbouwen.

  • JHVD zegt op

   Hoi,

   Ik vind het jammer dat je dat heb gedaan om die reden.
   Het gevoel dat komt natuurlijk wel eens om de hoek kijken.
   Maar het is voor iedereen verschillend.
   Ik had het in het begin ook maar ben er nu zeker aan gewend ( ik bedoel ) mensen hebben altijd wat te melden en juist dat leg ik naast mij neer.

 4. piet zegt op

  Zoals gewoonlijk zal ik wel weer uit de toon vallen,maar ja ;is en word niet anders.
  De farang die heeft inderdaad gemiddeld een veel jongere vriendin/vrouw doch hoe moet men dit nu echt zien??
  Zelf zie ik het als yep ; hoeveel jonge vrouwen in Thailand zeg van 20-25 zie je gehuwd met ouwe Thaise man ? nou? ja erg weinig.
  De mianoi is eigelijk hetzelfde verhaal altijd jong vrouwtje met ouwe man.
  Laat ons wel bij het feit blijven de thaise dames zijn niet anders; willen een jonge vent met zekerheid!!

  In de meeste gevallen is de zekerheid er met jaja geld!!! en laat dat nu juist een punt zijn dat de dames “denken “dat farang heeft en zo zie je veel farang met dames die veel jonger zijn , gelijk hebben ze!!!

  Liefde kom later wel en zolang de bahtjes rollen is dat waar, maar als er beetje probleempjes zijn met het binnenkomen word het wel anders , helaas zie ik dit veel om mij heen.

  Met geld tirak; zonder kltzk helaas maar wanneer worden velen eens wakker

  Nu is dit natuurlijk niet altijd het geval doch wel reden tot nadenken in Nederland is het weinig anders,wel anders verpakt.

  Ga als nieuweling je meisie maar eens vragen ; tirak ik heb ff geen bathjes maar dat komt over 3 mnd goed en kun je /of fam tot dan wat lenen…

  fff zwart -wit uitgedrukt doch stof tot nadenken
  Veel plezier met de “verovering”

  • Khun Peter zegt op

   Romantische liefde is een luxe als je geld hebt. Heb je geen rooie cent dan zijn andere dingen dan liefde en romantiek belangrijk. Dat is overal ter wereld zo. Als je in Nederland de bijstand en alimentatie afschaft dan zou het aantal scheidingen ook fors afnemen.
   Natuurlijk kiest een Thaise dame voor zekerheid (uitzonderingen daargelaten) en als de partner dan wat ouder is dan nemen ze dat voor lief. Naar verloop van tijd kan er wel liefde en houden van ontstaan en doet het leeftijdsverschil er niet meer toe.

  • John zegt op

   Op jou verhaal Piet@ heb ik gewacht,en heb het gevoel dat je voor een groot deel de spijker op zijn kop treft. De meeste mannen die voor het eerst na Thailand komen,krijgen het gevoel dat ze in een paradijs geland zijn. Jonge vrouwen die je in Europa al lang niet meer aankijken,staan hier willig te flirten aan haast iedere hoek van de straat,en geven je inderdaad het gevoel jaren jonger te zijn. Wat meestal van de mannelijke zijde begint als een grote liefde,is voor de veel jongere Thaivrouw niets anders als een streven naar sociale zekerheid,en het daarmee verbondene zorgenlose leven. Ook een Farang met een gemiddeld westers inkomen kan dit de meeste Thaivrouwen bieden. Iedere Farang die denkt dat een Thaivrouw een veel oudere Farang uitzoekt vanwege zijn knappe uiterlijk,is in mijn ogen een onverbeterlijke dromer,en is ver weg van de realiteit. De meeste Farangs zijn erg onder de indruk van het lieve Thailachje,haar exotische uiterlijk,en haar dagelijkse omzorgen ,en denken dat dit alles te doen heeft met haar grote liefde voor hem,en in werkelijk niets anders is als het plegen van haar kostbare verovering. Een verovering die haar een zekerheid geeft ,en niet te vergelijken is met dat wat haar een jongere Thaiman meestal bieden kan. Eerst als de Farang deze verwachtingen vervuld,en ook de rest van haar familie accepteren kan,is het niet uitgesloten dat ook bij de Thaivrouw gevoelens ontstaan,die bij de Farang reeds in het begin aanwezig waren. Zelf ben ik reeds 15jaar gelukkig getrouwd met mijn Thai echtgenoot die 21jaar jonger is,en ben zeker dat de gevoelens die inmiddels ook bij haar voorhanden zijn,niets te maken hebben met uiterlijkheden,maar meer gebaseerd zijn op daden,en onderling begrip.

 5. Rob V. zegt op

  Dat mensen op een jongere man of vrouw vallen die in de bloei van hun leven zijn vind ik niet gek.

  Zonder te veroordelen is de vraag echter waarom zo’n jonger iemand op een oudere man of vrouw zou vallen. Toch niet puur omdat die financieel meer te bieden hebben -geldwolven uitgezonderd maar dat soort foute mannen en vrouwen is leeftijd niet relevant wel hoe snel men iemand kan plukken- ? Je wilt ook iemand waar je een beetje plezierig mee kunt leven om van en met elkaar te genieten en gelukkig te zijn. Bedprestaties? Wat een kolder. Misschien met een jongen of meisje van beneden de 18-20 die nog moeten leren. Je denkt als 25er toch niet “nou doe mij maar iemand van 50 want dan is het seksleven simpelweg beter”.

  Of is de eenvoudige verklaring dat mannen mooi blijven van jong tot redelijk belegen leeftijd en bij vrouwen na de 40 het uiterlijk toch minder mooi wordt en er van kinderen niets kan komen. Pure biologie dus dat man en vrouw iemand wil waar mee nageslacht zou kunnen worden gebracht. En dat we de kans op sterk nageslacht beoordelen op iemands uiterlijk en daarmee ouderen vrouwen, om het cru uit te drukken, zijn afgeschreven. Een jongeman kan geen kindjes krijgen met een vrouw van 60. Een dame van 25 wel met een man van 60.

  Is nog steeds de crux waarom een jongedame daar voor kiest. Dat zal wel een kwestie van magie zijn, liefde laat zich niet leiden. Dus geniet en oordeel niet over het geluk van je mede mens!

 6. Koge zegt op

  Ik heb nu 2 jaar een relatie met een 29 jaar jongere Thaise vrouw. Het gaat fantastisch. De relatie met met kinderen is ook super. Zelfs de relatie met mijn ex gaat goed. Ik ben wel een paar jaloerse “vrienden” kwijtgeraakt. Ik heb ze nog geen moment gemist.
  Ook heb ik het gevoel dat ik me er jonger door blijf voelen .
  Wat iedereen ervan denkt vind ik prima het gaat om ons en wij zijn heel gelukkig.

 7. Josh van Daalen zegt op

  Ik heb 7 jaar in Thailand gewoond en had daar een partner waarbij het leeftijdsverschil 40 jaar was. Ik nu 64 en zij nu 24. Het was wederzijdse liefde, respect en zorg voor elkaar.
  Ik moest vanwege gezondheids problemen vorig jaar november helaas weer terug naar Nederland en we missen elkaar nog elke dag, maar het is/was geen optie om haar mee te nemen ivm de belachelijke inburgerins cursus hier in Nederland. Dat is net zo moeilijk als dat ik in Thailand een dergelijke cursus zou moeten volgen. Daar gaat jaren overheen.
  Veel mensen, zeker in Nederland, hebben teveel vooroordelen c.q. zijn jaloers, maar wij hebben het samen heerlijk gehad en acheraf heb ik er spijt van dat ik ben terug gegaan naar Nederland.
  Het is een dagelijks gemis en doet pijn, ondanks dat we af en toe Skype contact hebben. Ik mis gewoon de warmte, liefde, zorgzaamheid en wederzijds respect.

 8. Peter zegt op

  In mijn beleving richten westerse vrouwen zich meer op het uiterlijk en voorkomen van mannen terwijl Thaise vrouwen veel meer waarde hechten aan financiële zekerheden en die kan een oudere man (meestal met het pensioen in zicht) makkelijker bieden. Bovendien bezitten ze meer vrijheden door niet meer werkgebonden te zijn en dus langer in Thailand kunnen verblijven en met hun levenservaring passen ze zich makkelijker aan aan de familie gebondenheid.
  Tel daar nog eens bij op dat vele oudere mannen en het niet in hun hoofd halen vreemd te gaan uit angst hun jongere partner te verliezen en het plaatje is bijna compleet.
  Daarnaast hebben vele Thaise vrouwen hun buik (letterlijk en figuurlijk) vol van Thaise mannen die als ze mogen kiezen tusssen een fles Thaise whiskey en hun partner liever de whiskey kiezen, kinderen negeren, zo maar weg kunnen gaan uit hun relatie zonder zorgplicht en een deel van de keuze van jongere Thaise vrouwen voor een oudere man is onderbouwd.

 9. Khun Peter zegt op

  Mijn vriendin is ruim 20 jaar jonger. Ben ik nu te oud of is zij te jong? En waar staat dat? Wie bedenkt die regels? Of is het de druk van de buitenwereld die wij onszelf opleggen?

  Het juk van datgene doen wat buitenstaanders van je verwachten, heb ik jaren geleden van mij afgeschut. Dat voelt bevrijdend kan ik je zeggen. Ik leef zoals ik dat zelf wil: ‘take it or leave it’. Mijn vrienden accepteren mij zoals ik ben en mijn familie ook, dat is het allerbelangrijkste. De rest is alleen maar balast van kortzichtige mensen. Dezelfde balast breng ik dagelijks naar de wc en spoel ik door.

 10. Marco zegt op

  Het is maar goed dat mijn vrouw geen 43 jaar jonger is dan ik anders was ze nog niet geboren.
  liefde is inderdaad ondoorgrondelijk.

 11. JHVD zegt op

  Het leeftijd verschil bij ons is 38 jaar.
  Wij hebben het beiden geweldig goed.
  Hartelijke groet.

 12. YUUNDAI zegt op

  Hier wéér zo een bofkont, getrouwd met een beeldschone Thaise. Niet alléén beeldschoon, maar ook liefdevol, slim in de positieve zin van het woord, hartstocht met een hoofdletter H, én met een bijzonder aardige kleine familie. Hebben een mooi stuk grond gekregen bij ons huwelijk voor Budhha, zijn een fraai niet te groot huis aan het bouwen waarbij mijn schoonvader zijn bouwkwaliteiten laat zien en ik hem maandelijks financieel steun. Ik kan zeggen dat het mij, ons financieel goed afgaat, was eerder in Nederland getrouwd maar kan het iedereen aanraden, een Thaise vrouw kan je ALLES geven wat je hartje begeert, wél goed je ogen de kost geven en je verstand gebruiken. Niet blindelings je “blindevink” achterna lopen
  O ja, mijn vrouw is 25 jaar en ik 66 jaar en het is een feest met en bij haar te zijn!

 13. BA zegt op

  De keuze voor de oudere farang man is in het begin puur economisch.

  Een falang van 60 jaar oud met een pensioen van 50.000 baht geeft nog steeds meer mogelijkheden als een jonge Thai die 10.000 baht per maand verdient.Zitten ze eenmaal in de relatie dan komt de liefde misschien na verloop van tijd, maar de eerste keuze is puur economisch.

  Als ik hier in de Isaan om me heen kijk naar de dames die wel van een familie met geld komen, daarvan is er geen 1 samen met een oudere man of uberhaubt een falang. Als je hier uit gaat in de wat duurdere disco’s en clubs dan word er niet eens omgekeken naar de gemiddelde falang. Dan moet je echt wel goed voor de dag komen wil je uberhaubt punten scoren bij de vrouwen.Voor de jonge falang die wat te besteden heeft is dat zelfs hard werken,

  • YUUNDAI zegt op

   En uitzondering bevestigd de regel, een bekend en oud gezegde. Wellicht had je dit in je reactie kunnen verwerken en was je reactie dan ook meer gewaardeerd!
   Groet, YUUNDAI

 14. mat zegt op

  Gringo, je hebt hierboven een duidelijke verklaring gegeven van het feit dat hier zoveel oudere mannen met VEEL jongere meisjes rondlopen. Maar geen verklaring waarom die jonge meisjes met oudere mannen lopen. Ik zie vaak combinaties waarvan ik denk, hoe is dit mogelijk? En soms zie ik ook zaken, waarvan ik denk, dit is echt ziek!!! maar wie ben ik om te oordelen? Ik heb 6 jaar een bar gerund in Pattaya, en heb div. dames “verloren“ aan die oudere mannen, maar als ik hoor hoe die meisjes onder elkaar over die “heren“ praten, dan heb ik zo mijn bedenkingen ( boss I do for my family, and he will not live to long”. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat hier jonge meisjes hun jeugd opofferen ten behoeve van hun famille. Of denken die oudere heren dat het om wederzijdse echte liefde gaat?

  • Khun Peter zegt op

   Waar ik altijd van opkijk is dat vrijwel iedere Nederlander, ooit bareigenaar is geweest in Thailand. Terwijl de meeste expats en ik er maar een handjevol ken. Rara hoe kan dat? Daarnaast is het ook verbazingwekkend dat deze ingewijden altijd exact weten wat er leeft onder het personeel en dat terwijl de dames onder elkaar een Isaans dialect spreken wat nauwelijks te ontcijferen valt, zelfs als je vloeiend Thais spreekt. Rara hoe kan dat….?

 15. velsen1985 zegt op

  Het kan ook andersom… Mijn Thaise vriendin is 10 jaar ouder dan ik… Mannen met een jongere Thaise vrouw zijn in Thailand heel gewoon… Maar onze relatie is voor de Thaise begrippen wel een beetje vreemd.. Een jonge farang van 29 met een Thaise vrouw van 10 jaar ouder. Ik zeg altijd maar dat mijn vriendin ontzettend rijk is en ik het doe voor het geld… lol

 16. samee zegt op

  Ik ben slechts 3 jaar ouder dan mijn vriendin … doe ik iets verkeerds?? 😀 😀

 17. chris zegt op

  Het gaat niet alleen om de leeftijd van de Thai vrouw maar ook om haar (huidige en toekomstige) economische positie. Ik durf – met enige ervaringen met goed opgeleide, financieel zelfstandige Thai vrouwen (uit Bangkok en het zuiden) en ook Thai vrouwen uit het arme noordoosten- daarom de volgende stellingen wel aan:
  1. hoe jonger de Thai vrouw en hoe armer zij (en/of haar familie is) hoe waarschijnlijker het is dat ze met een (veel) oudere farang gaat om financiele zekerheid (nu en in de toekomst);
  2. hoe ouder de Thai vrouw hoe financieel zelfstandiger, hoe meer zij zal zoeken naar een meer gelijkwaardige en op liefde gebaseerde relatie met een buitenlandse man (die niet stokoud is om te voorkomen dat ze na een jaar of vijf tot tien weer alleen komt te staan.

 18. Jan VC zegt op

  Na een huwelijk van 24 jaar gescheiden van mijn Belgische vrouw (die intussen gehuwd is met haar vriendin). 6 jaar alleen geweest en de wereld zowat afgereisd. Via via in contact gekomen met mijn 22 jaar jongere Thaise vrouw. Intussen vier jaar gelukkig gehuwd. Ze heeft 4 jaar in België gewoond en zich het Nederlands machtig gemaakt. We besloten samen naar Thailand te emigreren omdat haar toekomst na mijn dood hier veel zekerder is. We bouwen nu ons huisje in de Isaan en zijn volkomen gelukkig. Zij heeft een zoon die bij haar ouders woont en die zoveel hij wil op bezoek kan komen. Geen enkel probleem met de familie….. Integendeel. Nu hopelijk nog voor vele jaren een goede gezondheid voor ons beiden en voor de rest….. Diegenen die daar negatieve commentaar op hebben kunnen ons gestolen worden.
  Wij wensen iedereen een gelukkig samen leven en zijn blij met ieder succes!

 19. Chiang Moi zegt op

  Als je zo’n artikel plaatst dan kan je er van op aan dat er vele reacties volgen, niet dat ik ze allemaal gelezen heb maar ik heb de leukste er uit geplukt en wil mijn reactie er aan toevoegen. Welnu ik ben dan ook zo’n man die een jongere vriendin heeft en hoewel (eerlijk) ik er niet op uit was is het mij gewoon “overkomen”. Mijn vriendin is 23 jaar jonger en ik ben haar in mijn vele vakanties naar Thailand tegengekomen. Voor de duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen ze is/was geen bargirl ze werkte in een supermarkt en dat heb ik uit ondervinding maar dat terzijde. We hebben ruim 2 weken met elkaar opgetrokken en het klikte gewoon. Ik wilde haar voor een vakantie naar Nederland halen voor 3 maanden maar mijn dilemma was “hoe reageren mijn kinderen, vrienden en omgeving? Ik heb de papieren rompslomp toch in werking gezet omdat “het gevoel” goed was. Gezien de vooroordelen (en zeker in Nederland) heb ik haar komst pas 3 dagen vooraf kenbaar gemaakt. Natuurlijk overvalt het iedereen als je 15 jaar geen relatie hebt gehad maar tot mijn verbazing was en is iedereen positief en dat tot op de dag van vandaag. Om een lang verhaal kort te maken, na in die periode 2x 3 maanden vakantie in Nederland (en ik verschillende keren naar Thailand) woont ze nu 14 maanden in Nederland en gaat het allemaal heel goed tussen ons, kinderen, familie en bekenden. Natuurlijk als ik hier met haar gearmd op straat loop zie je sommige mensen wel kijken maar dat moet je op de koop toe nemen het gaat erom dat wijzelf gelukkig zijn en dat zijn we dan ook.

 20. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo.

  @ Gringo.

  Leeftijd is hier qua uitzicht een relatief begrip, dat zal je met me beamen, de mooiste vrouwen lopen hier met duizenden rond, en zeker deze uit Isaan zijn over het algemeen bloedmooi.

  Ik ben 51, en toen ik een jaar geleden mijn vriendin voor het eerst zag, schatte ik haar 28 max 30 jaar…
  Dat doen zelfs de meeste Thaise mensen die we ontmoeten als we iets gaan drinken nog altijd

  Je vraagt natuurlijk de eerste avond haar leeftijd niet, alhoewel Thai “straight to the point” zijn.

  Tot ze me een paar dagen later vertelde dat ze op 1 oktober , vorige week dus 42 werd… toen heb ik haar pas gevraagd, want ik wou het niet geloven… er is dus een leeftijdsverschil van bijna 10 jaar…

  En zo ken ik hier nog vrouwen die er 25 uitzien maar in werkelijkheid 35 zijn.

  We zijn heel gelukkig samen, hebben onze pieken en dalen, komt meestal door misverstanden in de conversatie… en behalve dat ze me af en toe een dreun op mijn neus wil geven, want ze heeft een zéér kort lontje, praten we het altijd uit, wat ook niet altijd simpel is… veel farang die hier wonen zullen dat herkennen… 🙂

  Met de mening van familie of vrienden houd ik totaal geen rekening, het is mijn en haar leven, en als ze zelf een Thaise schone willen, moeten ze maar naar hier komen.

  En voor alle duidelijkheid, voor het geld moet ze het niet doen, want ik heb er geen.

  Warme, regenachtige groet uit Pattaya.

  Rudy.

 21. Sjaak S zegt op

  Welke mystiek? Iedereen, die niet te vaak echt in de spiegel kijkt, voelt zichzelf veel jonger dan dat hij of zij is. Ik weet dat ik 56 ben, maar voel me lang niet zo oud. Ook mijn vriendin is 16 jaar jonger – dus nog niet eens zo’n groot verschil.
  De verklaring werd toch al in het artikel zelf gegeven: waarom hebben mensen zoals Sylvester Stallone en andere beroemdheden en ook minder beroemde rijken, mooie, jonge vrouwen aan hun zijde. Vanwege hun mooie uiterlijk? Waar komt het uiteindelijk op neer?
  Had ik het geld van een Sylvester Stallone, kon ik in Nederland waarschijnlijk ook een jonge vrouw krijgen. Alleen zou ik het nooit willen. Een jonge Thaise vrouw is vele malen leuker dan een gemiddelde Nederlandse, die eigenlijk alleen aan zichzelf denkt. Vele Thaise vrouwen hebben nog de instelling, dat de vrouw een man moet verzorgen en dat op zich al geeft een gevoel dat je als man gewaardeerd wordt. En als je dat voor je vrouw terug kunt doen, heb je waarschijnlijk al de beste vooruitzichten voor een lange, fijne partnerschap, al of niet met groot leeftijdsverschil.

  Waarom zie je niet zo veel oudere Thaise mannen met een jonge vrouw? Heb je al eens nagedacht over de inkomsten van een Thaise man van over de zestig? Welk pensioen die heeft? Ik denk niet dat er veel zijn, die dezelfde inkomsten hebben als menig Farang. En dan ook nog de instelling van veel Thaise mannen: drinken, vreemdgaan, hun vrouw slaan is aan de orde van de dag… er zijn gewoon niet veel leuke Thaise oudere partners… die zul je eerder onder de Farangs vinden.

 22. Danzig zegt op

  Geloven de zestigplussers die hier reageren nou werkelijk dat het de mystiek is wat jullie populair maakt bij vrouwen van meer dan 30 jaar jonger? Het is één ding wat de farang populair maakt in Thailand en dat is de baht. Het liefst veel daarvan.
  Ik moet toegeven dat ik pas dit jaar voor het eerst in Thailand ben geweest en 35 lentes jong ben dus makkelijk praten heb, maar ik bekijk de Thaise dames niet door een roze bril. Of zou dat juist daardoor komen?

  Veel van de Thaise vrouwen met wie ik ben omgegaan, in leeftijd variërend van 18 tot 47, waren zeer levenslustig, hielden van uitgaan en dansen en waren absoluut geen types om aan de hand van een veel oudere man, of in bed [i]onder[/i] diezelfde man te gaan lopen cq. liggen.
  Je maakt mij niet wijs dat een jonge, zelfbewuste Thaise vrouw niet liever met een jonge farang, al dan niet met geld, omgaat dan met een man die haar vader had kunnen zijn. Nee, die laatste is goed voor het welbekende “taking care”. Als ik dan zo’n reactie lees van iemand van 66 met een vriendin van 25, dan vraag ik me af hoe erg je jezelf voor de gek kunt houden. Blijkbaar is het lang niet altijd de wijsheid die met de jaren komt…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website