Martine Bijl en de Thaise groenten

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags:
4 juni 2019
Martine Bijl (Foto: Wikimedia)

Martine Bijl is overleden! U heeft daarover uitgebreid kunnen lezen en kunnen zien op de televisie en u zult de komende tijd nog veel over het verlies van deze ongekend grote persoonlijkheid kunnen lezen, horen en zien. Zij is ook altijd één van mijn grote favorieten geweest. Wat een geweldige vrouw was zij!

Een belangrijk aspect van haar bekendheid heeft zij aan de reclamespotjes voor Hak Conserven te danken. Prachtige filmpjes, die de conservenfabrikant bijzonder hebben geholpen aan meer naamsbekendheid. Daar wilde ik het even met u over hebben.

Thaise groenten

Wat heeft Martine Bijl dan met Thaise groenten te maken? Nou, niet veel denk ik. Zij heeft, voor zover ik weet, geen enkele band met Thaise groenten. Zij is mogelijk zelfs nooit in Thailand geweest. Maar ik wil zo graag de laatste eer aan de koningin van de Nederlandse televisie, die helaas veel te vroeg is overleden, bewijzen. Ik ging op zoek naar een overeenkomst van Thailandblog en Martine Bijl.

Hak Conserven

In de jaren negentig werkte ik voor een Nederlandse machinefabriek, die heel veel machines en aanverwante apparatuur aan Hak Conserven geleverd heeft om de groenten te verwerken waar Martine reclame voor maakte. Ik kwam er zeer regelmatig op bezoek, maar heb Martine helaas nooit ontmoet. Martine maakte reclame voor Nederlandse groenten, maar de typische glazen potten van Hak zijn nooit in Thailand te koop geweest.

Thailandblog

Wij op Thailandblog maken regelmatig reclame voor typische Thaise groenten, dus, met alle respect, zag ik toch een hele kleine overeenkomst. Ik maakte enkele jaren geleden een verhaal over Thaise groenten, waarbij ik met de titel naar de slogan van Martine Bijl knipoogde: “U moet de groente(n) van Hak hebben” Begin mei heeft de redactie dit artikel herhaald, zie: www.thailandblog.nl/eten-drinken/groenten-van-thailand

Tenslotte

Laat dat artikel een kleine hommage zijn aan deze fantastische actrice, zangeres en theatervrouw. Zie ook onderstaande video, waarin zij afscheid neemt van de reclamespotjes van Hak Conserven, met de woorden: ik gooi het bijltje er bij neer en dat hakt er in, nietwaar? Die woorden zijn nu werkelijkheid geworden voor de koningin van de Nederlandse televisie.

Rust zacht, lieve Martine!

3 reacties op “Martine Bijl en de Thaise groenten”

  1. stevenl zegt op

    Mijnheer De Haan zegt het het beste: Bedankt.

  2. Sjaak S zegt op

    Ja, van de ene kant schrikken, maar van de andere kant… helaas is er voor ieder een eindstreep. Ik ben blij dat zo’n mooie, lieve en talentvolle vrouw vreugde en genot aan ons als publiek kon schenken. Het is altijd te vroeg als je de 100 niet haalt en dan nog…

  3. BS Knoezel zegt op

    Martine was een ontwapende persoonlijkheid. Zij kon op een ontspannende wijze, een boodschap overtuigend overbrengen. Het zijn er maar enkelen die dat kunnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website