Frans Amsterdam schrijft in deel 3 over het meisje uit Naklua over een bijzondere meevaller. Al eerder verscheen op Thailandblog:

Het werd vier uur, het nachtkastje was helemaal leeg, we gingen slapen. Ze slaapt als een roos en heeft geen last van mijn gesnurk. De wekker stond op zeven uur, want ze moest al vroeg naar school.

Daarna was ze van plan om te gaan informeren naar een massagecursus. Niet dat ze niet masseren kan, maar ze wil er graag een certificaat voor halen. En ze moest kijken voor een tondeuse. Die ontbrak nog in de kapsalon.

‘Dan ben je vanavond waarschijnlijk bekaf, en wil je alleen nog maar slapen’, dacht ik hardop.

Dat dacht ze ook wel. Dan konden we beter voor de volgende dag weer afspreken, als ik dat wilde.

Ik wilde.

Die dag ging ik ‘s middags waterfeesten in Soi 7, bij de Happiness Stars 2 Bar. Het bevalt me uitstekend daar. De chaos is compleet, de muziek oorverdovend en ik word er goed gesoigneerd. Na een half uur vechten heb ik telkens even rust nodig en dan trek ik mij terug aan de toog. Voor een drankje en een sigaretje. Ik krijg dan zo’n bevroren nat doekje en daar wrijf ik zorgvuldig mijn ogen en oren mee uit, in een poging infecties te voorkomen. Vervolgens een droog doekje om mijn bril op te poetsen. Dat is pas service!

Het was de 16e. De dag van de trekking van de Thaise loterij. Er ging een papier rond met de winnende lotnummers. Een paar dagen eerder, bij het ontbijt in The Haven, had ik een lot gekocht voor het meisje uit Naklua. Ze speelde normaal nooit mee, maar van mij wilde ze wel een lot hebben.

Het vrouwtje dat de loten ambulant verkoopt probeerde mij er nog meer aan te smeren, maar daar ging ik niet op in. ‘No, only one!’

Ik maakte een foto van het meisje uit Naklua met het lot in haar hand, dan kon ik zelf ook kijken of ze eventueel wat gewonnen had. Die foto stond op een andere camera, dus ik maakte nu een foto van het papier met winnende lotnummers.

Terug in de hotelkamer bekeek ik de twee foto’s en wat bleek? Alle zes cijfers correct. Dat was in dit geval de vijfde prijs, goed voor 10.000 Baht. Ik kon mijn geluk niet op, ik gunde het haar als geen ander.

Was het echt waar? Ik controleerde de datum van de trekkingsuitslag nog een keer, het klopte allemaal. Met gezwinde spoed liep ik naar de W2 Bar. Ik had wel een biertje verdiend. Eén van de serveersters die er al minstens zeven jaar werkt en niet op haar achterhoofd is gevallen liet ik de beide foto’s zien en vroeg of ze nou wat gewonnen had.

‘Jazeker: 20.000 Baht!’

‘Ik dacht 10.000?’

‘Het zijn twee loten, dus 2 x 10.000.’

Met de huidige koers op een oor na € 600,-. Serieus geld. Ik stuurde een berichtje aan het meisje uit Naklua:

‘Did you check lottery already? I think you should do. Today number 16 and maybe you are lucky girl. :-)’

‘Ha ha, I gonna check it now, see you tonight.’

We hadden afgesproken tussen negen en tien.

Om half negen kreeg ik de kriebels:

‘What time you think you are in wonderful 2 bar? 9.15? 9.30? 9.45? or do i have to wait until 10.00? 🙂 Just want to know…’

‘10.30 for sure.’

‘Why you let me wait so long again. You make me crazy. You said between 9 and 10 and promised not to let me wait so long again.’

‘Oh, ok.’

‘Please 10 PM darling.’

‘Ok.’

Dan kon ik nog net een uurtje slapen. Ik zette nu wel een wekker. Dat hielp niet, ik sliep er dwars doorheen. Tot 23.40. En weer was er een berichtje binnengekomen, om 21.30:

‘You give me 10:30 pm or not daling? I want wait my aunty come and get the key with me she on the way to pattaya now will be here soon are you ok or not?’

Echt verbaasd was ik niet meer.

‘Where are you now?’

‘I home, wait for your reply.’

‘Please come…’

‘You still want me to go?’

‘Yes darling.’

‘Ok, I go now.’

Ach ja, afspraken maken in Thailand, het zal altijd wel een gok blijven, maar ze kwam toch. Weer na een zware bevalling.

‘Did you check lottery?’, was het eerste dat ik vroeg.

‘Yes, I win 10.000 Baht! I so happy and go outside screaming ‘I win 10.000 Baht’ and tell all my friends. But I never play lottery, so I did not know how to cash money. Then motorbike taxi said he could cash for me, so now I have 9.400 Baht, 600 Baht fee.’

‘You are lucky girl!’

‘Yes, so happy!’

‘Darling, listen to me. I am not quite sure, but I think in fact you won 20.000 Baht, you had two tickets.’

Ongelovig keek ze me aan.

‘Are you sure?’

‘Almost.’

Helemaal zeker was ik niet. Je ziet altijd twee lootjes aan elkaar met hetzelfde zescijferige lotnummer, maar die lootjes zijn niet precies hetzelfde. Op het bovenste staat in het rood een soort volgnummer, dat niet op het onderste staat. Het zou dus zo kunnen zijn dat het ene deel het feitelijke lot is, en het andere deel een controlestrook of zoiets.

‘But you bought only one, you said to street vendor ‘No, only one.”, zei ze.

Daar zat ook wat in. Ik wist het niet.

Toen we langs de receptie van het hotel liepen vroeg ik het daar nog een keer.

‘Hoeveel heeft ze nou gewonnen?’

‘10.000’, werd er gezegd.

‘Maar zijn het geen twee loten dan?’

‘O ja, dan is het 20.000.’

Daar had ik ook niks aan. We lieten het verder maar even rusten. Inmiddels heb ik het uitgezocht en het zijn inderdaad twee loten.
Dus die motortaxi boy heeft haar gewoon voor 10.000 Baht getild. Ik heb daar zwaar de pest over in. Het is natuurlijk ook niet zo snugger van haarzelf. Een buitenkansje voor zo’n motortaxi. En zelf heb ik door mijn opmerking ‘Only one’ ook voor verwarring gezorgd. Hadden ze mij dat nou geflikt, dan zou ik er niet zo mee zitten, eigen stommiteit van farang. Maar dat ze hun eigen landgenoten zo belazeren dat is onverteerbaar.

Vanmiddag stuurde ik een berichtje:

‘I checked it out now. You really should have had 20.000 baht…. It makes me angry! https://www.onlinebetting.com/legal/thailand/lottery/
Important Note: for reason that you have two identical tickets for every draw the prizes above are always doubled. The only one that is not is the main 20 million and 30 million jackpots.’

Ze reageerde meteen:

‘Hi darling how are you today, did you go to play water today? I talk to people here they say i win 20’000 bht. But now i cant find motobike taxi. He go home but i dont know when he come back.’

Tsja, die zal zich wel even gedeisd houden. En als je hem al vindt, wat moet je dan?

‘Yes, play water a lot! When motorbikeboy comes back, I think he will not remember or just say that he gave you 20.000…. Bad boy…’

Maar ze legt zich er toch nog niet bij neer.

‘Everybody here will help me. Don’t worry!’


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Eerlijke ‘Butterfly’ ontmoet meisje uit Naklua (deel 3)”

 1. william zegt op

  Laat je Hart spreken, even naar ATM machine en geef haar die 10000 bath extra, dan heb je haar Hart voor de rest van je leven.

 2. Davis zegt op

  Misschien komt het wel goed in deel 4?
  Het is geen ingewikkelde thriller, maar je weet de spanning wel op te bouwen en er in te houden!
  Leuk, kijk uit naar meer!

  Davis

  • Fransamsterdam zegt op

   Tsja, of er een deel 4 komt en wat er dan gebeurt weet ik zelf natuurlijk ook nog niet.
   Ik ga nu een week op vakantie (!) en daarna zien we wel weer verder.

   • Davis zegt op

    Beste Frans,

    Heb een klein vermoeden dat je die meid nog gaat terug zien ;-}
    Geniet van je verlof.

    En tot dra,

    Davis

 3. cor zegt op

  mooi verhaal lees het iedere keer met veel belangstelling kijk nu al uit naar deel vier. win haar hart geef ze die 10.000bath.

  succes

  cor

 4. LOUISE zegt op

  Hallo Frans,

  Wederom een leuk stukje,
  Maar er 1 ding dat je mijn never nooit wijs kunt maken en dat is….

  Dat een thai niet weet als je zo’n lot hebt, dat de uitkering dubbel is.
  Dus ben benieuwd of de motorbike chauffeur nog boven water komt.

  LOUISE

 5. David zegt op

  Je zegt daar zoiets, Louise!
  Zelfs een overtuigde Thaise geheelonthouder, of zichzelf respecterend monnik, weet dat van die lotjes.
  Zo vertelt mijn vriend Sai me net. Die kreeg net geen kramp van het lachen toen hij dit verhaal las.
  Vertelt ook dat het dom is een belangrijk winnend lot met een motorbike mee te geven, die je van haar nog pluim kent, geen Thai zou dat riskeren. En moet je geen Thai ID laten zien bij het cashen van de ‘winst’?? Reden tot speculatie over de ware toedracht of hoe het verder gaat. Suspens.
  Grtn.

 6. Fransamsterdam zegt op

  Ze was helemaal in de wolken met die 10k. Toen ze riep I win 10k is dat ook niet gek, de zesde prijs is 5k en 2 x 5 is 10. Dus daar hoeft niemand raar van op te kijken. En een motorbike boy heeft toch ook een ID card? Desnoods heeft hij z’n eigen geld bij elkaar gelegd en gaat dat lot later nog wel innen.
  Dit heeft ze echt niet gespeeld. Waarom zou ze? Om erop te speculeren dat ik het wel zou weten en spontaan die 10k erbij zou leggen? Nee, dat gaat me te ver.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website