Het stond voor mij als onvermijdelijk vast, dat Karel de aanslag op zijn leven door kanker niet zou overleven, het was een kwestie van tijd. Nu hij dus afgelopen 5 augustus inderdaad is overleden, komt het toch weer als een zeer onaangename verrassing.

Ik heb de ambassadeur als eerste in zijn functie in augustus 2015 mogen interviewen. Het verhaal kunt u hier nog eens lezen: www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/gesprek-karel-hartogh-ambassadeur

In de twee jaar dat hij in Thailand heeft mogen werken, heeft hij niet alleen veel Nederlandse maar ook buitenlandse vrienden gemaakt. Hij was een openminded man, die goed kon luisteren en de ambassade op kundige wijze heeft geleid. Het best ken ik hem van de handelsbevordering, waarvoor hij twee kundige jonge diplomaten aantrok, die deze taak met verve en succes hebben uitgevoerd.

Ik heb hem een aantal keren gesproken over zijn ziekte. Hij heeft als een leeuw gevochten tegen het onvermijdelijke met een ongekende wilskracht. Naar buiten toe was hij vol hoop om op zijn post in Bangkok terug te kunnen keren, maar uit zijn e-mails kon ik tussen de regels wel lezen, dat hij steeds minder enthousiast werd.

Ik ben blij, dat ik hem en zijn vrouw onlangs nog een keer in Bangkok heb ontmoet tijdens een borrelavond van MKB Thailand. Ook toen nog liet hij de aanwezigen weten snel weer aan het werk te kunnen in Bangkok.

Onlangs werd door de Fenedex de Ambassade van het Jaar 2016 bekendgemaakt en tot mijn verrassing was dat niet de ambassade in Bangkok. Voor mij had de titel wel aan Bangkok gegeven moeten worden en het zou een grote eer zijn als de titel voor 2017 wel aan de Nederlandse ambassade in Bangkok zou worden verleend. Ambassadeur Karel Hartogh en zijn medewerkers hebben dat verdiend.

Rest mij nog mijn innige deelneming te betuigen aan zijn vrouw, Maddy Smeets, zijn dochter en andere familieleden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bij de dood van ambassadeur Karel Hartogh”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Rust in vrede KAREL
  God bless you.
  Kom net terug van de ambassade alwaar ik het Condolences boek heb getekend.
  Mijn oprechte deelneming voor zijn familie
  Karel laat een gat achter in Bangkok

 2. bona zegt op

  Mijn oprecht medeleven.

 3. Björn zegt op

  R.I.P.
  Mede door zijn inzet en gedrevenheid kunnen we weer trots zijn op onze vertegenwoordiging in LOS.

  Veel sterkte voor familie en vrienden bij het verwerken van dit grote verlies.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website