Genoeg van het lawaai en het zicht op de betonnen kolossen in Bangkok? Bezoek dan eens een park in de hoofdstad, snuif de geur van gras op in één van de groene oases.

Beter nog, maak er een gewoonte van om er te wandelen, te joggen of even lekker te ontspannen! Hieronder enkele grote parken in Bangkok.

Benjakiti Park
Dit park bestaat sinds 2004 en beslaat zo’n 130 rai (ca. 21 ha) naast de Queen Sirikit National Convention Center. Het beschikt over een 2 kilometer lang wandelpad waar men vooral ’s morgens en’ s avonds een flink aantal joggers aantreft, die rond het meer hollen en oefeningen doen. Het park heeft ook een speciaal fietspad, volledig afgescheiden van het voetgangersgebied dus geen kans op ongelukkige botsingen. Fietsen van alle groottes kunnen gehuurd worden voor 40 Baht per uur. Andere faciliteiten omvatten speeltuinen, een mooie voorziening voor skateboarden, een meditatiegebied en zones voor lichaamsbeweging.

 • Ratchadaphisek Rd.
 • Dagelijks geopend van 5:00 tot 20:00 uur.

Lumphini Park
Wat Central Park is voor New York, is het Lumpini Park voor Bangkok, hoewel het uiteraard een stuk kleiner van omvang is. Deze binnenstedelijke long biedt niettemin veel ruimte om te wandelen, hardlopen, ontspannen of gewoon wat dommelen in het gras onder een boom. Het park is zeer geschikt voor fitness liefhebbers: er is een 2,5 kilometer lange atletiekbaan, die (helaas) ook door fietsers mag worden gebruikt.

Bezoekers van het park kunnen tegen een geringe vergoeding ook waterfietsen op het grote centrale meer huren.

 • Pathum Wan (naast Silom BTS en MRT-stations).
 • Dagelijks geopend van 4:30 tot 21:00 uur.

Chatuchak Park
Voor een luchtige onderbreking van het lawaai en de hitte van de nabije Chatuchak Weekend Market is dit goed onderhouden park zeer geschikt. U vindt er beeldende kunst uit meerdere Aziatische landen rondom een grote centrale vijver vol met vis. Bekijk de vissen in actie vanaf één van de bruggen of huur een bootje.

In het park vindt u ook het Train Museum (open op zaterdag en zondag van 07:00 uur tot 16.00 uur) waar een tentoonstelling te zien is over de geschiedenis van de spoorwegen en de auto’s in Thailand.

 • Kampaengphet 1 Rd (Chatuchak Park MRT of Mochit BTS).
 • Dagelijks geopend van 4:30 tot 21:00 uur.

Saranrom Park
Omringd door de Grand Palace, Royal Cemetery en Wat Pho is het Saranrom Park een park met vorstelijke banden (het werd gebouwd in 1866 door koning Rama IV als onderdeel van Saranrom Palace, gelegen in het oostelijk gedeelte van het Grand Palace). Die koninklijke status vindt u terug in het prachtig vormgegeven landschap, een mooi ontworpen vijver en de architectuur van onder andere een oud paviljoen, een fontein in Europese stijl en Chao Mae Takhien Tong Heiligdom (een voormalige Chinese toren). Kortom, het is een geweldige plek om even te verpozen bij uw bezoek aan de andere bezienswaardigheden in de omgeving.

 • Gelegen nabij de kruising van Charoenkrung en Rachini Road (Schuin tegenover Wat Pho in de buurt van het Grand Palace).
 • Dagelijks geopend van 5:00 tot 21.00 uur.

Benchasiri Park
Dit compacte en liefdevol onderhouden park, geopend in 1992, is niet de stilste in deze serie. Het is gelegen naast het winkelcentrum Emporium en Sukhumvit Road loopt langs de gehele voorkant, maar zijn weelderige bomen dempen het lawaai van de omliggende straten net genoeg om een ontspannen sfeer te creëren. Dwaal rond centrale meer van het park en u zult er niet minder dan 18 moderne scultpures aantreffen. De grootste daarvan is een gigantische muntreliëf met een afbeelding van de koningin. Andere faciliteiten zijn een volleybal- en basketbalveld, een zone om te rolschaatsen, een speeltuin en een zwembad.

 • Sukhumvit Rd. Khlong Toei District (de buurt van Phrom Phong BTS station).
 • Dagelijks geopend van 5:00 tot 21.00 uur.

Romaneenart Park
Dit park, geopend in 1993, is gelegen op het terrein van wat ooit de “The Bangkok Special Prison” was. U ziet er nog de oude wachttorens en neoklassieke gebouwen in de stijl van de Koning Rama V periode.

Bezoek de Corrections Museum, dat is verdeeld over vier gebouwen, waar de geschiedenis van het strafrechtelijk systeem in Thailand in beeld wordt gebracht

 • Siripong Rd. Samranrat Sub-district, Phra Nakhon.
 • Dagelijks geopend van 5:00 tot 21.00 uur.

Suan Rot Fai Park
Dit park is een voormalige golfbaan, die werd omgevormd tot een openbaar stedelijk landschap. De locatie is ten noorden van de Chatuchak Weekend Markt. Het is een ideaal park voor fietsers, want er is 3 kilometer lang fietspad. Heeft u geen fiets? Geen probleem. U kunt er één huren vanaf slechts 20 Baht per dag, afhankelijk van het model. Je hoeft niet te fietsen om van dit park te genieten, want er is ook een groot meer waar u kano’s en roeibootjes kunt huren. Verder zijn er sportvelden, speeltuinen, een driving range en zelfs een vlindertuin en Insectarium.

 • Kamphaeng Phet 3 Rd. (Mo Chit BTS of Chatuchak Park MRT).
 • Dagelijks gepend van 5:00 tot 21.00.uur.

Bron: TheBigChilli, Bangkok

7 reacties op “De parken van Bangkok”

 1. ReneH zegt op

  Ik mis het Queen Sirikit Park, zo ongeveer tussen Chatuchak part en Rotfai Park. Dat is het park dat erg goed onderhouden wordt en waar ik de meeste Thaise vogeltjes heb gezien en gefotografeerd. Er is ook een bananenboom-afdeling , met tussen de 200 en 300 soorten bananenbomen!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Misschien omdat het een deel is van het reeds genoemde Chatuchak Park (complex).
   Bij het Chatuchak Park complex hoort, buiten het Queen Sirikit Park, ook het Wachirabenchathat Park
   https://en.wikipedia.org/wiki/Chatuchak_Park

   https://en.wikipedia.org/wiki/Queen_Sirikit_Park
   Queen Sirikit Park is a botanical garden in Chatuchak district, Bangkok, Thailand. Covering an area of 0.22 km², it is part of the larger Chatuchak Park complex. It was built in 1992 and named after Queen Sirikit to celebrate her 60th birthday.

 2. Stefaan zegt op

  Op 12 km van de Suvarnaphumi airport ligt het Garden 60th Anniversary Queen park. Net naast ligt er een familiaal hotel Suphan Lake Hometel. Het is een basic hotel met vriendelijk personeel dat geen kosten aanrekent om een taxi te reserveren. En leuk dat je uitgebreid kan wandelen in het park met vijver.

  Ik heb dit hotel al vaker gebruikt op doorreis of als laatste nacht voor je terugkeert. Ook om er slechts enkele uren te verblijven voordat je een terugvlucht aanvat na middernacht : een wandeling, een dutje, opfrissen en naar de luchthaven. Mijn vriendin (mijn huidige echtgenote) bleef er slapen terwijl ik de terugvlucht nam. Ook handig als je van Suvarnaphumi naar DonMuang reist, of omgekeerd. Of als je de spitsuren wil vermijden om van Bangkok naar Suvarnaphumi te reizen. Goedkope restaurantjes, streetfood en 7/11 op 4min wandelen.

  Neee, ik heb geen zakelijke connecties met dit hotel. Er zijn trouwens nog andere hotels vlakbij het park.

 3. Daniël M. zegt op

  Ik heb het Lumphini Park en het Chatuchak Parl al vaak bezocht. Maar bovenstaand artikel bevat ook een aantal parken die ik nog niet ken.

  Van harte bedankt Gringo voor deze zeer nuttige info!

 4. Ambiorix zegt op

  Mooi groot park waar je vele activiteiten kan beoefenen.

  http://suanluangrama9.or.th/

  https://www.google.co.th/maps/place/King+Rama+IX+Park/@13.6825379,100.6160246,13.44z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x181f483771e2d444!8m2!3d13.6884063!4d100.6639159?hl=nl

  Sri Nakhon Khuean Khan Park And Botanical… สวนสาธารณะ และสวน พฤกษชาติ ศรี นครเขื่อนขันธ์
  https://www.google.co.th/maps/place/Sri+Nakhon+Khuean+Khan+Park+And+Botanical+Garden/@13.6891819,100.559274,15.44z/data=!4m5!3m4!1s0x30e29f7ae9205cff:0x656e8af904edefc2!8m2!3d13.6969044!4d100.5643845?hl=nl

 5. BKmag zegt op

  Gisterochtend gearriveerd in deze stad en het laatste nr van BK-magazine is er speciaal aan gewijd en noemt er nog enkele hier niet genoemde. Zoals rond Kasert uni en hoog noord langs de Chjao Praya in Nonthburi langs de nieuwe purple line. Beide wel erg ver van centraal BKK.

 6. Jan Niamthong zegt op

  In het Lumphini mag alleen tussen bepaalde uren gefietst worden. Vroeg in de ochtend, vanaf vijf uur is het een geweldige ervaring om daar te lopen tussen de renners en de vele mensen die tai chi, aerobic e.d. doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website