Wie in de omgeving van Udon Thani verblijft moet zeker eens gaan kijken bij het Nong Han Kumphawapi Lake in Udon Thani.

De beste tijd om de Zee van Rode Lotussen “Talay Bua Daeng” te bezoeken is van december tot eind februari tussen 06:00-11:00 uur ’s ochtends. De bloemen openen zich vlak voor de zonsopkomst en sluiten voor de felle middagzon.

Vanuit het plaatsje Ban Diem kan men met een bootje een tocht over het meer maken. Een grote boot (7-10 mensen) kost rond de 500 baht voor twee uur of 300 baht voor 1 uur. Een kleinere boot voor de romantici onder ons kost 150 baht voor een uur of 100 baht voor een half uur.

Het Nong Harn meer is een ondiepe (ca. 1 meter) watervlakte van 1,7 km², omgeven door ruim 4 km² moerasland en rijstvelden. Het is een belangrijke bron van water voor de Nam Pao rivier.

Van december tot en met februari gaat het enorme zoetwatermeer een eigen leven leiden en wordt dan omgetoverd in een bloemenzee van rode waterlelies. Het is een adembenemend gezicht en een mooi recreatiegebied voor de mensen in de buurt.

3 reacties op “Een zee van Rode Lotussen in Udon Thani”

 1. b.veltman zegt op

  ik woon hier in udon thani en ben al een paar keer wezen kijken/rondvaart het is ook heeeeeeel erg mooi(mooier dan de bollen in nederland)

  het is echt een aanrader,alleen ga wel midden in de week,in het week ende is het er zo ergdruk waardoor je de schoonheid van de lotus bloemen en omgeving niet meer zie,want er komen dan in het week enden duizende bezoekers.

  is echt een aanrader voor de thai liefhebbers.(de gehele isaan met zijn bergen,meren en rijstvelden

  groet van ben

 2. Paul schiphol zegt op

  We zijn er een week geleden geweest, een soort van Keukenhof op ’t water met slechts één soort bloem. Zeker de moeite waard. Ook de stop die wij maakten (privé tour, 2 pers.) op wat ik gemakshalve maar even Bhudda eiland noem, is leuk om te doen. Er is een krakkemikkige uitkijktoren gebouwd waarop je een geweldig uitzicht hebt over de bloemenpracht. Dit in tegenstelling tot het grote Bhudda beeld dat op een minstens zo hoog solide betonnenplatform is neergezet. NB. Altijd weer bijzondere observaties in Thailand.

 3. Eduardus zegt op

  Wij wonen er niet zo ver vandaan, een uurtje met de auto, een Vriendin van ons woont in Kumpawhapi dus we komen er regelmatig, er is ook een gezellig restaurantje met terras waar je een mooi uitzicht hebt over het lotusmeer, de plant bloeit trouwens gedurende het gehele jaar, maar wees er vroeg bij als de zon hoog aan de hemel staat sluiten de planten hun bloemen tot aan de volgende ochtend bij zonsopkomst, zelf wonen we ook aan een meer waar lotussen bloeien, de jonge zaden van deze plant zijn trouwens eetbaar, en erg geliefd bij de Thais.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website