Je verwacht het niet maar in hartje Bangkok, ingeklemd tussen wolkenkrabbers, tref je groene oase aan: Lumpini park. Om precies te zijn aan de noordelijke kant van Rama IV Road, tussen Ratchadamri Road en Witthayu Road.

Het contrast is dan ook groot maar dergelijke verschillen zie je wel meer in de Thaise hoofdstad. Het lijkt er dan ook op dat je een andere wereld binnen stapt, ver weg van de hectiek. Zo zie je maar weer wat een beetje groen voor een mens kan doen.

Er zijn diverse faciliteiten waaronder toiletgebouwen en eetstalletjes in Lumpini park. Bang hoef je er niet te zijn want er hangen camera’s en het is een van de weinige gebieden in de Thaise hoofdstad die constant bewaakt wordt door politieagenten.

Zelf heb er een tijdje terug nog gelopen wat later in de middag na een fikse regenbui en kwam er nauwelijks iemand tegen. Op zich is dat ook al bijzonder in Bangkok.

De Bangkokianen houden van hun groene long, het is de plek om te joggen, fitnessen, wandelen, fietsen, picknicken of anderszins te recreëren. Daar is ruimte genoeg voor want het park is maar liefst 56 hectare groot en heeft een pad van 2,5 kilometer lang. Het middelpunt is een meertje waar je boot kan huren. ‘s Ochtends, als het nog relatief koel is, zal je er veel sportende mensen tegenkomen.

Lumpini Park is aangelegd in de jaren twintig van de 20e eeuw in opdracht van Koning Rama VI. Bij de zuidwestelijke toegang bij Silom staat een beeld van de koning. Het park is vernoemd naar de geboorteplaats van Buddha in Nepal, namelijk Lumbini. Ten tijde van de aanleg van het park lag in een buitenwijk van Bangkok. Tegenwoordig ligt het park midden in het centrum van het zakelijke district.

In Lumphini Park leven een aantal dieren waaronder de indrukwekkende watervaraan, die sommige bezoekers de stuipen op het lijf zullen jagen, maar niet gevaarlijk zijn als je uit de buurt blijft. Vogels en eekhoorns kom je er ook tegen.

Lumpini Park

  • Geopend: 04:30 – 21:00 uur
  • Locatie: Rama IV Road, Pathumwan
  • MRT: Silom, Lumphini
  • BTS: Saladaeng
  • Hoe kom je er? Met de ondergrondse metro MRT: Station Silom of Lumpini.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website