Op dit blog staat menig verhaal over de vele toeristische attractie’s in en rondom Pattaya. Of het nu om speel- en dierentuinen, museums, shows of nog andere bezienswaardigheden gaat, bijna alles is wel aan bod geweest.

De bedoeling is uiteraard altijd om u – al dan niet met het gezin – te stimuleren van die attractie’s te gaan genieten. Er wordt in die artikelen allerlei bijzonderheden vermeld maar vaak zult u zich afvragen wat het dan wel niet kosten gaat.

De meeste attracties hebben wel een website waar u meer bijzonderheden aantreft, zoals prijzen en locatie. U kunt dan of met eigen vervoer of met een taxi de trip organiseren. Er zijn echter ook mensen, die dat georganiseer maar niks vinden en gebruik maken van anderen om het te regelen.

In Pattaya vindt men “op elke hoek van de straat” wel een stalletje, waar een vriendelijke mijnheer of mevrouw u graag helpt om naar bijvoorbeeld het Tigerpark in Sriracha te gaan of een show in Alcazar te bezoeken. Ook bij de reguliere reisbureaus kan men wel terecht, hoewel vliegreizen en hotelreserveringen daar eigenlijk belangrijker zijn.

Er zijn ook professioneel georganiseerde firma’s, die zich toeleggen op die dagtrips en daarbij ook nog trips naar Bangkok, Kanchanaburi ene dergelijke in de aanbieding hebben. Taxi’s naar de luchthaven, Bangkok en andere plaatsen behoren ook tot de mogelijkheden.

Eén daarvan is de firma “Pattaya Central” in Soi LK Metro. Ik loop daar vaak langs en deze week pikte ik daar een zeer uitgebreid programma op van allerlei attractie’s, die of met een dagtocht of met een meerdaagse reis worden aangeboden. Het programma is compleet met prijs en vertrektijden.

Pattaya Central heeft met pattayacentral.com een eigen, mooi uitgevoerde website en ook de Facebook pagina ziet er goed uit. Ik zal niet beweren, dat Pattaya Central het beste adres is, er zijn immers ook andere bureau’s, maar het programma geeft u een mooi overzicht van de mogelijkheden. Beschouw de genoemde prijzen dan maar als indicatief als u elders wilt “winkelen”.

4 reacties op “Wat kost dat nou (in Pattaya)?”

 1. kevin87g zegt op

  Gewoon zelf lekker uitzoeken wat je wilt, en via internet adres zoeken, en dan zelf met een taxi ofzo dr naartoe.. stuk goedkoper meestal

 2. Jack G. zegt op

  Als ik de lijst zo bekijk dan kun je veel dingen in of vanuit Pattaya doen. Ik ken dit plaatsje nog niet en ben er nog nooit geweest omdat ik een beetje bevooroordeeld ben en denk dat er alleen maar barretjes, Russen, Chinezen en overvloed aan Westerse mannen zijn die hun midlife crisis aan het verwerken zijn. Gringo is een goede ambassadeur hier en laat geregeld zien dat er ook iets anders is. Dus wie weet kom ik in de toekomst ook een keertje kijken. Ik wist niet dat er een berenmuseum was. Kawasaki dirt bike adventure? Of Sanctuary of Truth. Even googlen wat dat nou weer is.

  • Fransamsterdam zegt op

   Men is al jaren bezig om Pattaya ook voor de ‘gewone’ toerist aantrekkelijk te maken.
   Natuurlijk kun je rondom Walking Street en het gebied tussen Beach Road en Soi Buakhao niet om de beer bars heen, met veelal deels daarvan levende hotels, maar wijk je 100 meter af van deze gebaande paden dan verkeer je weer in een andere wereld.
   Russen zijn er bijna niet meer, sinds de koersval van de Roebel. Chinezen worden meestal groepsgewijs getransporteerd naar geselecteerde etablissementen, ik heb er nooit last van.
   Overigens kunnen de beer bars voor toeristen die geen behoefte hebben om van de aangeboden diensten gebruik te maken ook heel gezellig zijn. Volstrekt onvergelijkbaar met welke andere ‘rosse buurt’ waar dan ook ter wereld, en daarmee uniek en zeker een verkennend bezoek waard.

  • Gringo zegt op

   Ja, Jack, ik woon in Pattaya en houd van deze stad.

   Kom maar eens kijken en het zal zeker niet bij die ene keer blijven, gegarandeerd!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website