Doi Inthanon

Doi Inthanon in de provincie Chiang Mai brengt je naar het dak van Thailand waar je letterlijk in de wolken kan staan. De hoogste berg van Thailand is maar liefst 2.565 meter hoog. Het gebied rond deze berg, die een uitloper is van het Himalayagebergte, vormt een prachtig nationaal park met een ongewoon rijke flora en fauna, zo leven er meer dan 300 verschillende vogelsoorten en je vindt er prachtige watervallen.

De top van deze berg verhult zich in nevelen. Het kan hier behoorlijk koud zijn dus neem een jas mee. Spectaculair zijn ook de  prachtige Pagodes bezichtigen met een bijzonder Chedi, die zijn er gebouwd ter ere van wijlen Koning Bhumibol en zijn vrouw.

Er zijn vele dagexcursies naar deze berg, meestal volgt daarna een bezoek aan een bergstam of koffieplantage en een waterval. Het is de moeite om een dergelijk excursie met Engelstalige gids te boeken omdat er veel te zien valt wat een toelichting nodig heeft.

Video Doi Inthanon National Park

Bekijk hier de video:

Rating: 3.33/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website