Sinds 2014 is de Viharna Sien op de grootste reiswebsite van de wereld, “Tripadvisor” geplaatst. Binnen de tien aanbevolen musea in Thailand staat de Viharna Sien op plaats zes.

Dit museum werd gebouwd in de stijl van de Chinese architectuur en in overeenstemming met de Fengshui gedachte. Bedenker Sa-nga Kulkobkiat werd overal gerespecteerd als “Sien” (Groot Meester) ,die belangeloos mensen hielp en bijstond vanuit de Fengshui wetenschap. Vanuit die intentie is dit museum ontworpen en tevens uit waardering voor het koningshuis en de Thai – Chinese relatie.
In de omgeving van de Wat Janasangvararam werd hem 7-rai grond geschonken om zijn idee te verwerkelijken. Bovendien kreeg hij de persoonlijke steun van Zijne Koninklijke Hoogheid Bhumibol. De bouw begon in juni 1988 onder de naam “Anek Kusala Sala” en werd geopend eind 1993.

Het Chinese gouvernement, vertegenwoordigt door het ministerie van cultuur, gaf 328 kostbare stukken aan Sa-nga Kulkobkiat voor een permanente tentoonstelling. Daarnaast worden ook andere waardevolle objecten uit meerdere landen voor de expositie tentoongesteld alsmede verschillende antieke voorwerpen van het koningshuis. Een paar beelden van het beroemde ondergrondse terracotta leger uit China zijn hier te bewonderen, evenals paarden en bronzen strijdwagens op schaal uit het eerste Qin periode (Qin Shi Huang). Ook de goden afbeeldingen uit zowel China als Thailand uit de verschillende periodes ontbreken niet.

Het buitenterras is verrassend niet alleen door het mooie uitzicht, maar vooral door de levensgrote en levensechte beelden, die verschillende situaties uitbeelden.

Waarom dit museum zo weinig bezoekers trekt, is onduidelijk. Voor de prijs hoeft men het niet te laten, 50 Baht. Zelfs de Chinezen tonen beperkte belangstelling. Vanaf de Wat Janasangvararam is het 10 minuten rijden richting Chau Chan en Silverlake.

5 reacties op “10 beste musea in Thailand: Viharna Sien nabij Pattaya”

 1. Frits zegt op

  Ik was er afgelopen januari zomaar een eindje rijden met de motor inderdaad voor 50 bht hoef je het niet te laten.Ben er doorheen gelopen en het is ongelooflijk mooi.Prachtige bronzen beelden tapijten,wachters die een aantal jaren geleden ontdekt zijn die in bruikleen waren gegeven en nog geen 5a600 mtr daarvandaan heb je nog een ander museum.

 2. Christina zegt op

  Schitterend weer eens iets anders dan het strand. We gaan er zeker nog een keer naar toe.

 3. Ellis zegt op

  Tijdens onze wereldreis 2006 / 2007 met onze Unimog 30.000 km. – 20 landen – 14 maanden veel musea gezien, inderdaad is Viharna Sien het mooiste museum tot nu toe, Denk er regelmatig aan terug.

 4. Ron zegt op

  Zijn er nu 2 keer geweest en inderdaad prachtig om te zien. Andere museum wat dichtbij is, is ook heel bijzonder, maar haalt niet bij Viharna Sien. Het overzicht vanaf boven op de binnenplaats is geweldig met al die levensgrote bronzen figuren.

 5. Wim zegt op

  Ben hier al 3 keer geweest en het inspireed nog steed als je alles rustig wil bekijken heb je minstens een halve dag voor nodig. Een aan rader als je daar bent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website