“Shrek The Musical” komt naar Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
19 juni 2016

Voor diegenen in Thailand, die van musicals houden is er goed nieuws. Na succesvolle shows op Broadway, Loden West End, in Nederlandse en Belgische theaters, komt Shrek the musical naar Bangkok. in het kader van een wereldtournee. Van 1 tot en met 5 juli aanstaande worden er acht voorstellingen gegeven in het Muangthai Rachadalai Theatre (op de 4de verdieping van The Esplanade, Ratchadphisek Road).

De musical

Shrek the Musical  is een musical die gebaseerd is op de gelijknamige film die weer op het boek Shrek! van William Steig gebaseerd is. Men zou het een musical voor kinderen kunnen noemen, maar de vrolijke liedjes, de humor en de prachtige enscenering zal zeker ook aanslaan bij volwassenen.

Het verhaal

De musical gaat over een groene Oger, genaamd Shrek, die het moeras al zijn hele leven voor zich alleen heeft. Hij kan daar alles doen en leven zoals hij wil, lekker keihard boeren en scheten laten, zonder te worden lastiggevallen. Op een dag ziet hij ineens allerlei sprookjesfiguren in zijn gebied, zoals Roodkapje, de Grote Boze Wolf, Pinoccio en een heks. Hij is boos, want hij wil het liefst ongestoord leven in zijn gebied, o.a. omdat vrijwel niemand een Oger aardig vindt. Ze zijn gestuurd door ‘Lord Farquaad’, een klein gemene, opschepperige prins, die hen heeft weggestuurd uit zijn thuishaven ‘Duloc’.

Shrek besluit om verhaal te gaan halen bij deze kleine, gemene prins en wil de sprookjesfiguren helpen, zodat ze terug kunnen naar waar ze vandaan komen. Tijdens zijn tocht door het bos, ontmoet hij de hysterische ezel, ‘Donkey’. Dit wordt zijn vriend en samen gaan ze op avontuur. Tijdens het lopen worden er een hoop grappen gemaakt en worden ze ook nog een lastiggevallen door soldaten van ‘Lord Farquaad’, die op zoek is naar de laatste sprookjesfiguren, zoals de ‘Gelaarsde Kat’.

Eenmaal aangekomen bij het enorm grote kasteel van Lord Farquaad, is er een feest aan de gang. Lord Farquaad is eerst bang voor Shrek, maar ze besluiten samen een deal te maken. Lord Farquaad zal de sprookjesfiguren een nieuwe leefomgeving aanbieden in zijn rijk, als Shrek een prinses, genaamd Fiona redt uit de hoge torenkamer.

Zo gezegd, zo gedaan. Shrek gaat samen met zijn reisgenoot en vriend, Donkey, op zoek naar het kasteel waarin Fiona gevangen wordt gehouden. Al snel bereiken ze het kasteel en ontdekken ze dat er een draak woont. Wanneer Shrek de treden beklimt van de trap die naar de kamer leidt, wordt Donkey aangevallen door de draak. Donkey kan echter ook zeer charmant zijn en hij verleidt de vrouwelijke draak.

Shrek redt de prinses en ze kunnen zonder moeite het kasteel verlaten. Ze gaan weer terug naar ‘Duloc’, aangezien ‘Lord Farquaad’ met Fiona wil trouwen. Fiona blijkt echter een geheim te hebben, ze is namelijk ook een Oger. Ze verandert iedere avond in een Oger. Eenmaal aangekomen in Duloc vindt de bruiloft snel plaats. Shrek is een beetje verdrietig en boos, want hij had toch wel wat gevoelens voor de prinses. Aangezien het al laat is, gebeurt er iets wat eigenlijk niet had moeten gebeuren. Fiona verandert in een Oger. ‘Lord Farquaad’ schrikt hiervan en krijgt zijn bedenkingen. Tijd voor Shrek om Fiona te overtuigen dat hij de ware is en dat lukt hem. Fiona en Shrek trouwen onder het licht van de maan. En ‘Lord Farquaad’? Die wordt opgegeten door de draak, die Donkey naar het kasteel heeft gelokt.

Recensies

De recensies op de musical waren over het algemeen erg goed. De meeste recensenten spraken positief over het verhaal, de swing en de humor van het stuk en gaven de voorstelling gemiddeld zo’n vier sterren van de vijf.

 Voor meer informatie over aanvangstijden, toegangsprijzen e.d. kijkt u op de website: www.thaiticketmajor.com

Hieronder nog een voorproefje uit de musical:

[youtube]https://youtu.be/g2VQ2pfXbyI[/youtube]

Bron: Bangkok Post/Wikipedia

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website