Als je eens aan de drukte van de grote stad wilt ontsnappen en een ontspannen landelijke sfeer, een rijk cultureel erfgoed en prachtige natuurlijke omgeving van een verborgen schat wilt ervaren, maak dan een fietstocht op Khung Bang Krachao, ook bekend als “de longen van Bangkok”. Deze fietstocht, onder leiding van ervaren gidsen, is wel een heel speciale belevenis, want u rijdt op een fiets gemaakt uit bamboe.

Project Lifecycle B.V.

Deze fietstochten worden georganiseer door Project Lifestyle B.V., een in Nederland geregistreerd bedrijf. De missie van deze firma is gericht op het produceren van bamboe fietsen in ontwikkelingslanden en het organiseren van fietstochten in meerdere landen, met name in Zuidoost-Azië. Men wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan armoedebestrijding door het ondersteunen van de economische groei in ontwikkelingslanden.

Het begin

Axel Lukassen is de ontwerper van het Project Lifecycle concept. Hij is een technicus met meer dan acht jaar ervaring in de fietsenindustrie. Op één van zijn reizen werd hij getroffen door de natuurlijke diversiteit en schoonheid van landen als Vietnam en Thailand.. Hij ontdekte dat natuurlijke materialen – zoals bamboe en hennep – op grote schaal worden gebruikt als bouwmateriaal en voor het maken van meubels.

Hij kreeg hierdoor het idee voor de bamboe fiets en hij startte met vrienden en zakelijke een duurzaam business model rond bamboe fietsen.

Fiets van bamboe

De fiets is dus een Nederlands ontwerp en wordt in Thailand handgemaakt uit bamboe en hennep in Thailand. De treksterkte van bamboe is hoger dan staal. De fiets biedt veel zit- en rijcomfort, hetgeen het plezier aan de fietstocht alleen maar groter maakt.

Khung Bang Krachao

De fietstocht, die onder de naam Pawa Greentoch wordt georganiseerd, begint bij het kantoor van de firma nabij het BTS station Udom Suk. Vandaar gaat u met een veerboot over de rivier en arriveert op het eiland Khung Bang Krachao. U merkt direct het prachtige contrast met de grijze straten en de torens van Bangkok terwijl u fietst door de weelderige, groene, jungle-achtige stukken van palmen, mangroves, banyan- en bananenbomen. Wellicht vangt u nog een glimp op van de blauwe ijsvogels of van hagedissen die op het eiland wel twee meter lang kunnen worden. Tijdens het fietsen in een ontspannen tempo over schaduwrijke, betonnen paden wordt u dichter bij de natuur gebracht en ontmoet u de lokale bevolking.

U zou bijna niet geloven dat u slechts een paar honderd meter van Bangkok verwijderd bent tijdens het rijden buiten de gebaande paden. Op de route zal uw gids uitleg geven over de geschiedenis van het gebied – de Mon gemeenschap, het eerste kanaal dwars door het ‘nek’ van de landmassa, de redenen waarom het zo groen is gebleven en nog veel meer interessante feiten.

Lees meer op deze uitzonderlijke fietstocht op de mooi uitgevoerde website: www.bamboobikethailand.com

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website