Veranderingen in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
9 april 2019

Er vinden veel veranderingen plaats in Thailand. Zowel lokaal als landelijk. Iedere Thailandbezoeker of farang hoeft alleen maar de laatste 10 jaar in gedachte te nemen om de verschillen op te merken, althans in bepaalde gebieden.

Om niet al te diep te graven kunnen een aantal zaken genoemd worden, die ieder kan waarnemen. De fraaie toegangspoort vanaf de Pattaya Nua langs de dolfijn rotonde naar de Beach Road is verdwenen. Het gaf bijna iets feestelijks om zo naar het strand te gaan. Een goed initiatief was de hop on, hop off bus, die verdwenen is. Helaas te wijten aan de willekeurige rijtijden. De afspraak met de gemeente was dat de bus op vaste tijden bepaalde routes zouden rijden. Met het Thaise “inzicht” gebeurde dat dus niet. Het verhaal ging, dat er of te veel files zouden zijn of de bussen kapot waren!

Ook was er een speciale attractie, dat men met een gele duikboot een onderwatertocht kon maken. Eerst werden de mensen naar een ponton verderop zee gebracht en dan overgestapt op deze onderzeeboot. De verwachting van kraakhelder water met kleurrijke tropische vissen, waar we langs zouden varen viel tegen. Met een beetje wind werd het water troebel, zelfs op grotere diepte. Misschien is de boot verkocht aan de Thaise marine?

Opvallend is de sloop- en bouwwoede in bepaalde gebieden. Illegale bouwwerken worden gesloopt, maar er wordt soms weinig gedaan met de kaalslag. Opvallend zijn de hoeveelheid 7-Eleven winkels, die met een enorme snelheid verrijzen. Echter minder prettig voor de mensen met een fraaie condo en uitzicht op zee, waar opeens een ander gebouw voorgezet wordt. Uitzicht is weg en de prijs keldert omlaag. Wettelijk valt er niets tegen te doen.

Triest om de pas opgeknapte Pattaya Beach in 1 dag tijd (dinsdag 2 april) weer zo vernield te zien worden, door de enorme regenbuien. De dag ervoor vond nog een uitgebreide “fotoshoot” plaats voor reclames.

That’s life, maar er is nog een lange weg te gaan voor het een rustige uitgebalanceerde stad wordt. Maar ook voor Thailand als geheel!

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Veranderingen in Pattaya”

 1. Harry zegt op

  En vergeet niet:

  De grote hoeveelheden afval, puin, plastic over de gehele stad. Ik kom naar Pattaya sinds 2007, maar het wordt steeds erger. Afgelopen maart paar dagen naar Hua Hin geweest. Een hele andere wereld bijna.

 2. Theiweert zegt op

  Belemmeren de 7-11 winkels het zicht op zee van de condo’s ?
  Die zullen toch niet zo hoog zijn. Maar inderdaad je hoeft nooit verder te lopen dan 100 meter of je vindt een 7-11 of familymarkt.

  • l.lagemaat zegt op

   Nieuwe condo’s worden voor bestaande condo’s gebouwd. geen 7/11

 3. jfm otten zegt op

  Ik kom al sinds 1986 in Pattaya , en jah , dan is er echt heeeel veel ! veranderd ……….

 4. Ernst@ zegt op

  In Nederland klagen de mensen juist als het te blauw of te geel wordt van de vele AH’s en Jumbo’s in de grote steden, maar iets meer concurrentie zou natuurlijk goed zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website