De Sukhumvit Road in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
14 maart 2017

Wie door Thailand reist, komt in bepaalde gebieden regelmatig de naam Sukhumvit Road tegen. Is dit een gebrek aan creativiteit om geen andere naam te kunnen verzinnen? Of zit er een andere gedachte achter?

Deze weg is in de 19e eeuw aangelegd om snel troepen te kunnen verplaatsen naar het oosten van Thailand en is een van de doorgaande wegen in Thailand. De Sukhumvit Road vormt de belangrijkste verbindingsweg van Bangkok naar de oostelijke kustprovincies van Thailand. Sukhumvit was een van de directeuren van het departement van hoofdwegen die bij de aanleg betrokken was.

De weg loopt, onder zijn eigen naam; Thanon Sukhumvit van Bangkok via de provincies Samut Prakan, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chantaburi en Trat naar Cambodja. Hij eindigt bij de grensovergang in Amphoe Klong Yai. Deze weg wordt ook wel route 3 genoemd. Dat betekent dat er eveneens een paar andere routes zijn met een andere nummering. De weg vormt samen met drie andere wegen de 4 belangrijkste verbindingsroutes in Thailand. De andere wegen zijn Thanon Phahonyothin (Route 1), Thanon Mittraphap (Route 2) en Thanon Phetkasem (Route 4).

In Bangkok liggen aan de zijstraten met “lage” soinummers veel uitgaansgelegenheden, winkels, dure appartementen en veel grote hotels. Ook twee “beruchte” rosse buurten liggen hier: Nanaplaza aan Sukhumvit soi 4 (soi Nana Nua) tegenover het Nana hotel en Soi Cowboy, een zijstraat tussen Sukhumvit soi 21 (Asoke) en Sukhumvit soi 23.

In Bangkok is de Sukhumvit een van de drukste hoofdwegen in de stad. Vaak zijn er gedurende de hele dag verkeersopstoppingen. Ook de Skytrain volgt een groot gedeelte van de Sukhumvit in Bangkok.

In de provincie Chonburi gaat deze straat door de steden Chonburi, Laem Chabang, Bang Lamung, Sri Racha en Pattaya. In Pattaya komen zijstraten Sukhumvit soi 1, 3, 5 enz. voor. Dit kan soms tot een spraakverwarring leiden als men niet duidelijk vermeldt welke plaats wordt bedoeld.

De totale lengte van de Suhkumvit Road bedraagt 500 kilometer en als men konsekwent op de Suhkumvit Road blijft, is verdwalen bijna onmogelijk, zelfs in Bangkok niet. Wie op zoek is naar Ikea in Bangkok blijft op de Suhkumvit rijden tot deze door de wijk Bang Na gaat. Het lijkt echter simpeler dan de praktijk, namelijk waar moet men van de Suhkumvit af om bij dat bedrijf te komen. De eerste keer kostte mij dat 20 kilometer omrijden tot de juiste afslag!

Bron: Wikipedia


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “De Sukhumvit Road in Thailand”

  1. Ben zegt op

    De Ikea ligt toch echt aan Bangnatrat road en niet Sukhumvit. Het is, afhankelijk van verkeer, inderdaad zo’n 20 minuten van sukhumvit, maar ligt er dus ook ver vandaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website