In PattayaOne het bericht, dat The Office of the Insurance Commission en 16 verzekeringsfirma’s hebben samengewerkt in het tot stand brengen van een speciale een zeer goedkope reisverzekering om reizigers te beschermen tegen risico’s tijdens het komende New Year Festival.  

Bekendgemaakt werd, dat de verzekering twee polismogelijkheden biedt:

 1. Voor een premie van 7 baht (!) wordt tussen de 50.000 en 100.000 baht uitgekeerd in geval van overlijden, verlies van organen en ledematen of volledige invaliditeit. Bovendien wordt 5.000 baht uitgekeerd ter dekking van de kosten van crematie of begrafenis, indien men door ziekte komt te overlijden .
 2. Voor een kleine verhoging van de premie tot 10 baht worden de medische kosten in geval een een ongeluk tot een maximum van 5.000 baht vergoed.

De verzekering is vanaf nu af te sluiten bij de Government Savings Bank en is geldig voor een periode van 30 dagen tussen 1 december 2018 en 31 januari 2019. Polishouders dienen een leeftijd te hebben tussen 20 en 70 jaar. Het bericht vermeldt niet of de verzekering ook door buitenlanders kan worden afgesloten.

Naschrift Gringo:

Het is een mooie aanbieding en er mag dan ook wel verwacht worden, dat vele Thais, die in de genoemde periode op reis gaan, zich op deze manier zullen laten verzekeren. Maar wat mij “dwarszit” is de verhouding tussen prijs en uitkering. Stel nu eens even, dat er in die periode 2.000 mensen komen te overlijden, over de mensen die blijvend invalide worden zullen we het even niet hebben. Die 2000 mensen (een toch niet al te hoge aanname) hebben zich allen voor 10 Baht laten verzekeren. Dat betekent, dat bij een uitkering van 100.000 Baht, minstens 20 miljoen Thais moeten zijn verzekerd om uitbetaling mogelijk te maken. Ik heb zo mijn twijfels of dit project succesvol kan zijn!

Bron: PattayaOne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Speciale reisverzekering voor de komende Nieuwjaarsperiode”

 1. Jörg zegt op

  Gringo, je gaat er van uit dat alle overledenen verzekerd zijn (want 100% uitkering), maar dat slechts 40% (20 miljoen van de doelgroep van -ruwe schatting- van 50 miljoen) een verzekering afsluit. Die cijfers matchen niet.

 2. Het is eigenlijk geen reisverzekering maar een ongevallenverzekering. Het risico voor de verzekeraar is erg laag. Dit soort verzekeringen wordt in Nederland zelfs vaak gratis aangeboden. Bijvoorbeeld als onderdeel van een klantkaart.

  • Frans Nico zegt op

   Precies Peter, In Nederland is een “vergelijkingssite” die een tandartsverzekering met uitsluitend dekking voor tandheelkundige zorg bij ongevallen aanbiedt. De uitvoeringskosten van die verzekering en de premie daarvoor zijn kennelijk zo laag dat die gratis aangeboden kan worden.

 3. ruud zegt op

  Gringo, er wordt tussen de 50.000 en 100.000 Baht uitgekeerd.
  Voor overlijden zal waarschijnlijk 50.000 worden uitgekeerd, om de crematiekosten te dekken.
  Dan zijn dure medische behandelingen niet nodig.
  Bovendien is het Government Savings Bank, die zoals de naam suggereert ongetwijfeld van de overheid zal zijn.
  Veel van de mensen waarvoor de verzekering is bedoeld, krijgen toch al vaak gratis zorg, dus het zal voor de overheid niet al te erg in de papieren lopen, en de verzekeraars hebben ongetwijfeld goede afspraken met de GSB gemaakt.

  Wat geld zou kunnen kosten, is die 5.000 Baht bij overlijden bij ziekte, als mensen dicht bij het punt van overlijden besluiten om die verzekering af te sluiten.
  Ik vermoed, dat dit niet is verboden bij deze tijdelijke verzekering.

  Of die verzekering ook voor buitenlanders geldt is de vraag, maar de verzekerde bedragen lijken me niet de moeite waard, om je daar druk over te maken.
  Ik kreeg zelf een verzekering van 3.000.000 Baht bij mijn spaarrekening, als ik bij een ongeluk overlijd.
  Daar kunnen de nabestaanden flink dronken van worden.
  Jammer, dat ik er zelf niets aan heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website