Selfies levensgevaarlijk bij onweer

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
30 mei 2018
Onweer in Bangkok

Door het sterk wisselende weer van de laatste tijd in Thailand met veel regen en onweer viel een krantenbericht op die een nieuwe kant van het gevaarlijke onweer laat zien. Of men met onweer met ingeschakelde apparatuur rond blijft lopen, is vragen om moeilijkheden. Meestal is men het zich niet bewust en gebeurt er niets. Echter het kan ook anders uitpakken.

Twee jonge vrouwen raakten ernstig gewond  nadat de bliksem hen trof terwijl zij selfies namen in West-Duitsland. Een woordvoerder van de politie van Bochum zei dat passanten  de 23 en 21-jarige vrouwen op zondagavond op de grond vonden met hun kleding gescheurd in de wijk Wattenscheid in de stad Bochum

Paramedici moesten de 23-jarige reanimeren en ze verblijft nu op de intensive care met levensbedreigende verwondingen, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis teBochum. De jongere vrouw vertelde politie dat het laatste dat ze zich herinnerde, was om met haar vriendin op een voetpad te lopen en elkaar op te nemen met hun smartphones, vertelde Schuette aan The Associated Press.  “Ze waren duidelijk verrast door de storm,” zei hij.

De 21-jarige werd ook opgenomen in het ziekenhuis, maar haar leven is niet meer in levensgevaar .

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Selfies levensgevaarlijk bij onweer”

 1. Kees zegt op

  Wellicht waren ze ook door de bliksem getroffen als ze de krant hadden gelezen? Het artikel mist de onderbouwing voor wat de kop pretendeert.

  • Ger-Korat zegt op

   Als ze nou een selfiestick hadden gebruikt dan was de kop wat logischer. Voor een ieder: het gaat om het metaal in de telefoon welke de bliksem aantrekt en via de mens verder gaat. Zou dan ook net zo goed een grote sleutelbos kunnen zijn welke de bliksem aantrekt.

 2. Jasper zegt op

  Òok ik mis de wetenschappelijke onderbouwing van dit fenomeen, maar heb zelf ook een keer meegemaakt dat ik in ons (betonnen) huis, werkend op een laptop (die niet met het electriciteitsnet verbonden was) een flinke schok kreeg van het apparaat juist toen het flink bliksemde en donderde boven ons hoofd.

  Ik weet het toen aan de vrijkomende elektro-magnetische energie die vrijkwam bij een blikseminslag, maar snap nog steeds niet hoe dit kan en of dit werkelijk gevaarlijk is….

 3. Tino Kuis zegt op

  Bij Thaise benzinestations staat ook altijd een bordje dat je je smartphone niet moet gebruiken (helemaal uitzetten?) tijdens het tanken want het kan de benzine dampen laten ontploffen, zegt het personeel. Ik geloof er niks van. Nog nooit gebeurt.

 4. H.Visser zegt op

  Zo gaf RTL-weer gisteren een TIP om o.a. niet te douchen tijdens onweer! Mocht de bliksem in de waterleiding slaan, dan word je geëlektrocuteerd! Had ik nog niet gehoord deze.

 5. TheoB zegt op

  @Jasper:
  De electromagnetische puls (EMP) die bij bliksem en in veel sterkere mate bij nucleaire explosies ontstaat, veroorzaakt een stroomstoot in electrische geleiders. Die stroomstoot kan de tegenwoordige huis-tuin-en-keuken transistorelectronica “opblazen”. Militaire transistorelectronica wordt daarom extra “zwaar” uitgevoerd en getest of er wordt zelfs nog buizenelectronica toegepast.
  @Tino Kuis:
  Men is bang dat een mobiele telefoon een schakelvonk kan geven die de benzinedampen kan laten ontbranden. Dit is bijzonder onwaarschijnlijk. De kans dat statische electriciteit de oorzaak is van brand is vele malen groter.
  @H.Visser:
  Als je metalen leidingen ín, en geen bliksemafleider óp je huis hebt, bestaat er een kans dat de bliksem in de leidingen slaat.

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Zonder flits loop je geen risico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website