De provincie Kalasin in de Isaan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
14 februari 2018

Het grootste gedeelte van de provincie Kalasin is een heuvelachtig landschap. De gelijknamige hoofdstad ligt op een hoogte van 152 meter. In het noorden is de Lam Pao Dam gebouwd van 1963 tot 1968. Deze voorkomt overstromingen en voorziet tevens de landbouw van water. Pas na de 2e wereldoorlog, in 1947, werd Kalasin een provincie.

Door middel van een veerdienst is een verbinding tussen het district Sahatsakhan met het district Nong Kung Si wat voor automobilisten een uur rijden scheelt. Het nationale park grenst aan de provincie Sakhon Nakhon. Kalasin is een agrarisch gebied met onder andere sticky rice en cassave landbouw.

Kalasin is beroemd vanwege het grootste gebied in Thailand van dinosaurus fossielen bij Phu Kum Khao (Sahatsakhan district). De meeste fossielen zijn sauropods en zijn zo’n 120 miljoen jaar oud.

Een bezienswaardigheid is het Sirindhorn museum en de Lam Pao Dam. Opvallend is het aantal hotels in Kalasin en omgeving en vaak met een prijs van nog geen 500 Baht per nacht.

Foto: Phuwiangosaurus, te zien in het Sirindhorn museum


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De provincie Kalasin in de Isaan”

  1. Ger-Korat zegt op

    Genoemde veerdienst is er volgens mij helemaal niet maar er ligt al heel wat jaren een brug om het meer over te steken. Ben er reeds een paar keer geweest dus kan het weten.

    • l.lagemaat zegt op

      U hebt gelijk, mijn dank!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website