Post aangetekend naar Thailand versturen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
2 mei 2018

Soms moet wel eens iets naar Thailand verzonden worden, bij voorkeur aangetekend om zeker te zijn dat het aankomt. De afzender krijgt een bewijs, dat het aangetekend verzonden is en moet dit zorgvuldig bewaren. Bovendien, zekerheidshalve, wordt een mail met foto van het verzendbewijs naar de geadresseerde gezonden. So far so good.

Het aardige is dat via een Track & Trace systeem (www.internationalparceltracking.com )van de Post NL het verstuurde te volgen is. Gemiddeld duurt het in mijn geval 10 dagen voordat iets aankomt. Of dat bij anderen ook zo is, weet ik niet. Zelfs dit keer met de Songkran festiviteiten erbij. Via het tracking systeem kwam ik erachter dat de postbode wel 21 april langs was geweest, maar door mijn afwezigheid geen berichtje had achtergelaten. Dat betekende dus dat ik met mijn paspoort en het gekopieerde bewijs van verzending naar het postkantoor aan de Sukhumvit Road in Pattaya moest gaan. Daar werd de verzendcode gecontroleerd en het paspoort om daar de voor mij bestemde post te kunnen ontvangen.

Het is altijd handig om een kopie van het verzendbewijs te hebben. Dit voorkomt lang gezoek of geïrriteerdheid omdat het niet bij het postkantoor te vinden is.

“post reis”

Datum

Tijd

Plaats

Status

za 21 apr.

16:18

Eerste bezorgpoging niet geslaagd. Tweede poging volgt

za 21 apr.

16:17

Bezorger is onderweg

za 21 apr.

12:36

Zending klaar voor vervoerder in buitenland

di 17 apr.

15:47

Vrijgegeven door douane

di 17 apr.

15:46

Vrijgegeven door douane

di 17 apr.

11:46

Ontvangen in land van bestemming

do 12 apr.

02:12

NL

Verzonden naar land van bestemming

wo 11 apr.

22:03

NL

Zending is bij PostNL

wo 11 apr.

13:50

NL

Zending is bij PostNL

wo 11 apr.

13:48

Zending wordt verwacht, maar zit nog niet in sorteerproces

16 reacties op “Post aangetekend naar Thailand versturen”

 1. ิิิิboodhaa zegt op

  afgelopen jaar 2 paketten naar Thailand gestuurd en 1 naar Engeland. ALLE 3 NIET aangekomen ondanks track and trace.

 2. bob zegt op

  Wat is de zin van dit bericht? Ik woon in Jomtien en ontving onlangs een aangetekend (EMS) pakket van bijna 10 kilogram binnen 3 dagen na verzending uit Nederland. Echter omgekeerd deed een EMS pakket van 8 kilo er 5 maanden over om tot de geadresseerde te komen. Lees wel 5 maanden. Was per zeepost verzonden maar betaald voor luchtpost. Tja zo is Thailand.

  • l.lagemaat zegt op

   Ik vond het leuk om het verloop van de “reis”te laten zien met datum en tijd!

   En soms leer je nog van de reacties van anderen op soortgelijke posting.

   Vr.gr.,
   Lodewijk

 3. Harrybr zegt op

  Mijn (zaken)relaties brengen alles naar het postkantoor op Suvanabhumi. Bonnetje erop, dat de waarde minder dan € 22 is om de douane-inklaring te omzeilen en.. kan zelfs DHL niet tegenop wat snelheid betreft.
  Omgekeerd is de Thaise postbezorging de bottleneck.

 4. HansNL zegt op

  Ik zou niet altijd de schuld bij Thailand willen legten.
  Omgekeerd, van Thailand naar Nederland gaat het regelmatig fout.
  En het beroerde is dat Post NL de track&trace code verandert, zodat er telefonisch gezocht moet worden naar het nieuwe tracking nummer.
  Diverse keren meegemaakt dat na heftig aan de bel trekken bij PostNL het betreffende stuk een dag later speciaal bezorgd werd.
  De container was zoek op Schiphol……….

 5. joskeshake zegt op

  Mijn dochter heft ca 30 postkaartjes verstuurd vanuit de eilanden rond Phuket,zelfs naar mijn adres in Thailand, geen enkel is aangekomen, het doet de ronde dat men zegels eraf haalt om weer te verkopen 55

  • Jan R zegt op

   is ook bij mij gebeurd… ik verzond kaarten vanuit Galle (Sri Lanka) naar NL.. achteraf vernam ik dat dit vaak gebeurt omdat het loon van postbeambten zo laag ligt maar dit soort praktijken zijn feitelijk schandalig.

  • l.lagemaat zegt op

   In plaats van postzegels probeer ik stempels te laten zetten,zo’n lelijke R op de envelop.

 6. henry zegt op

  na 10 jaar hier wonen (Bangkok) kan ik alleen maar getuigen dat Thaipost kwa servic en stiptheid mijlenver boven B-Post staat0
  Registred mail en EMS werken perfect.

 7. EdThaLi zegt op

  Mijn ervaring met verzenden naar Thailand zijn ook niet erg positief. Als ik mijn koffer pak gaan daar meestal ook de goederen in die ik anders zou verzenden. Daar heb ik betere ervaring mee. Gewoon zorgen dat het er gebruikt uitziet, waardoor de douane er ook geen probleem mee heeft.

 8. Peter zegt op

  Mijn ervaring met post thailand: Het is een dievenbende,. 5 postpakketjes verstuurd, allen niet aangekomen!!!,…misschien zagen ze de engelse drop en paracetamol en veel meer van dit soort voor drugs aan. Hopeloze kwestie

 9. Erwin Fleur zegt op

  Beste Lodewijk,

  Ik stuurde mijn post gewoon aangetekend. Het beste is om er een priority stikker
  op te laten plakken.
  Komt zeker aan en vrij snel.(vertelde onze Thaise post bezorger ook).
  Mits je er dingen in doet die niet door de beugel kunnen.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Jan R zegt op

   Mits je er GEEN dingen in doet die niet door de beugel kunnen.

 10. nicole zegt op

  Wij versturen regelmatig paketten naar chiang Mai. En ik moet zeggen dat het altijd goed gaat.
  Vorige week nog pakje verstuurd. Dinsdag weg en vandaag aangekomen.

 11. lung addie zegt op

  Blijkbaar lopen de ervaringen nogal uit elkaar. Als Radiozendamateur, wonende in Thailand, ontvang en verstuur ik heel veel post naar zowat alle uithoeken van de wereld. Ook ontvang en verzend ik om de twee maanden minstens een paketje naar Belgie en Japan. Nog geen enkel paketje is na 7 jaar ‘verloren’ gegaan. Het gebeurt heel zelden dat ik melding krijg: ik heb je een bevestigingskaart, met betaald antwoord, gestuurd en geen antwoord ontvangen. Alles wordt heel strikt in de database van het logprogramma bijgehouden daar de etiketten van hieruit geprint worden, dus gemakkelijk te controleren. Ik stel vast dat zelfs minder dan 0.2% niet aankomt. De te versturen post wordt hier, naast mijn deur, in het postkantoor ingeleverd en daar voorzien van een geprinte zegel.
  Ik vermeld hier wel: ‘geprinte etiketten’ en niet, zoals bij sommigen een onleesbaar gekribbel waar geen mens wijs uit geraakt. Mogelijk ben ik een uitzondering?

 12. Wum zegt op

  Nooit problemen gehad met gewoon verstuurde post naar Thailand. Ook papieren tbv toeristen visumaanvraag. Kopie paspoort enz.. Één keer aangetekend verzonden, kwam het in India terecht! Nooit meer terug gezien. PostNL wast z’n handen in onschuld. Zij wijzen naar UPS.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website