De spanning loopt op in de gebieden ten Noorden en Westen van de hoofdstad Bangkok die al weken kampen met wateroverlast. De bewoners zijn het meer dan zat dat zij moeten bloeden en boeten voor het watervrij houden van de binnenstad.

De Thaise overheid en het stadsbestuur van Bangkok dreigen daarmee in hun eigen mes te lopen.

Je zult als relatief minder bedeelde in Pathum Thani of Nonthaburi je huis al vele weken tot de nok in het vervuilde water zien staan. Dan breekt er blijkbaar ook bij de Thai iets. Met man en macht is het water door kleine of grote zandzakken tegengehouden, mede om te voorkomen dat de kapitaalkrachtige binnenstad met wateroverlast te maken kreeg. De bewoners van de ondergelopen gebieden krijgen nu circa 110 euro als worstje voorgehouden, maar deze schamele vergoeding maakt geen indruk. De inwoners willen de zandzakken weghebben; pas dan krijgen hun huizen – of wat daar nog van over is – de kans om op te drogen.

Op dit moment is sprake van het blokkeren van belangrijke wegen in en rond Bangkok, terwijl ook demonstraties worden gemeld. Een verklaarbare zaak, want de getroffenen willen dat de rampspoed wordt gedeeld en niet wordt afgewenteld op de zwakste schouders. Saillant detail is dat het meeste water Bangkok al lang zou zijn gepasseerd als de overheden niet zo veel dijken en vloedwallen had aangelegd. Weliswaar had dan mogelijk ook de binnenstad met enige  wateroverlast te maken gehad, maar was de schade in ieder geval gedeeld.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Overstroomden zijn het water meer dan zat”

 1. joey6666 zegt op

  Het centrum van bangkok ontzien is een bewuste keuze, het gezichtsverlies t.o.v de rest van de wereld zou enorm zijn. Teven een uitgeschakeld financieel centrum moet ook niet onderschat worden.
  Aan de andere kant: ik was gisteren even in het Bangplad district aan de rand van het centrum en je ziet aan de muren hoe hoog het water heeft gestaan. Om de 50 meter langs de hoofdwegen staan metershoge afvalbergen met rottende meubels en bedden.
  Dit moet wel een financiele klap zijn voor een gemiddelde huishouden.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Dat gezichtsverlies is nu al groot…

 2. Cornelis van Kampen zegt op

  Ja ze komen wel. De armen in de samenleving. Je kan ze niet altijd stil houden.
  Ze hebben er ook schoon genoeg van het rode en gele gevaar en dan lezen of horen dat
  iemand miljarden Bht,s in zijn huis heeft verstopt. Je kan ze 20 jaar geven maar ze komen het uiteindelijk terughalen.
  Cor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website