Ocean Marina in Pattaya, een terugblik

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
27 november 2017

De grote botenshow van Ocean Marina ligt alweer achter ons. Het eerste wat opviel tijdens het betreden van het terrein was de expositie van zware motoren en het aantal kadetten wat met twee marine opleidingsschepen de Ocean Marina bezochten. Motoren met een prijskaartje, waar je bijna een auto voor kunt kopen.

Twee opvallende “gadgets” werden tentoongesteld. Het eerste was een éénpersoons kano, die met een elektrisch motortje werd aangedreven. Zou deze op volle snelheid varen dan was de pret na 40 minuten voorbij. Echter er kon ook geroeid worden met deze kano! Misschien eerst roeien en dan bij vermoeidheid op de motor terug? Of dit echt aan zal slaan bij de watersport, de tijd zal het leren.

Het tweede object was een surfplank. Maar in plaats van een zeil lag in de plank een kleine motor opgeslagen. Men kon wel op de plank staan en hield via een kabel een snelheidsregelaar in de hand. Beide ontwerpen zouden niet direct voor de schoonheidsprijs in aanmerking komen. Bij verschillende charterbedrijven kon men boekingen doen voor een toer van een halve dag of langer; gezien de prijs bedoeld voor een bedrijf of groepsuitje.

Nieuwe innovatieve ontwikkelingen waren helaas niet aanwezig, zoals vier jaar geleden toen nog een elektrisch aangedreven tweepersoons duikboot tentoongesteld werd. Roemloos ten onder gegaan.

Het geheel was toch wel weer leuk om te bezoeken, waarbij het aantal met name Japanse bezoekers opviel.

2 reacties op “Ocean Marina in Pattaya, een terugblik”

 1. Frans zegt op

  En dan de twee campers die er stonden, de een met een prijs van 6.9 ml wat ook nog een alkoof was die 4 ml duurder is als in Belgie. Welke gek trapt daar in ????

  • l.lagemaat zegt op

   En wat doe je met zo’n ding in Thailand?

   De overnachtigen met airco, douche en ontbijt in Thailand zijn betrekkelijk goedkoop
   en heb je zo’n wagen niet nodig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website