De Thaise autoriteiten zijn voornemens om een computerdatabase te ontwikkelen om buitenlanders beter te volgen tijdens hun verblijf in Thailand.

Woordvoerder Khongcheep Tantravanich van het ministerie van Defensie zei dat buitenlandse toeristen, investeerders en migrantenarbeiders de kerngroepen zijn, die de Thaise veiligheidseenheden van plan zijn nauwlettend te volgen met behulp van het nieuwe databasesysteem. Dit is onderdeel van de hervorming van de interne veiligheid van de regering en maatregelen om transnationale misdaden en terrorisme te voorkomen en op te lossen, zei hij.

Het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving adviseert het team dat de database ontwikkelt om ervoor te zorgen dat het wordt gekoppeld aan andere systemen met informatie over buitenlanders om hen beter te kunnen volgen vanaf het moment dat ze Thailand binnenkomen totdat ze het land verlaten.

In afwachting van de voltooiing van de nieuwe database zijn wetshandhavingsambtenaren worden de opsporingsmethoden tegen buitenlanders die illegaal in Thailand verblijven verder opgevoerd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Toerisme en Sport en Sociale Ontwikkeling en het ministerie voor menselijke veiligheid krijgen de opdracht om een onderzoek uit te voeren naar de verblijfplaatsen van buitenlanders en deze bij te houden.

Bron: Pattaya Mail

18 reacties op “Nieuwe database om buitenlanders in Thailand beter te volgen”

 1. Yuundai zegt op

  Als ze straks als een BIG brother is watching you een ieder willen gaan volgen, dat is voor mij en vele landgenoten en andere buitenlanders geen probleem.
  Als ze dan ook de 3 maanden “controle ” via de huidige Visa regeling gaan afschaffen Dat zou voor vele die elke 3 maanden deze tred naar het Visa- Emigratie kantoor ( dichtbij of ver weg ) moeten maken een welkome vooruitgang zijn. Ik hoor niet anders als plannen en nog eens plannen. Nu maar eerst afwachten wat de toekomst gaat brengen, zal de Junta straks nog aan de macht zijn, Onrust overal in discussies en de roodhemden hebben zich ook al laten gelden! Weet u het?

 2. Yuundai zegt op

  Is het iets nieuws dat de inzending niet meer getoond word met de mededeling ” in afwachting van moderatie?

  • Khun Peter zegt op

   Ja, dat klopt. Geen idee wat er mis is.

   • Sir Charles zegt op

    Verscheidene keren is een reactie van mij niet geplaatst geworden terwijl ik toch echt niets negatiefs had geschreven zelfs niet over Isan, echt niet. 😉

  • TheoB zegt op

   De “duimpjes” werken bij mij ook niet meer als voorheen. In Firefox althans.
   Ik geef een duimpje => “Stem is opgeslagen. Nieuwe waardering: n+1”
   Als ik vervolgens de pagina ververs staat de teller weer op “n”. Ook als ik de pagina afsluit en vanuit de link opnieuw open staat de teller weer op “n”.

  • De Inquisiteur zegt op

   Nu we toch bezig zijn:
   Ik heb vaak problemen om een reactie te plaatsen.
   1 op de 2 pogingen mislukt.
   Normaal komen mijn nickname en emailadres automatisch boven doch nu telkens handmatig in te brengen.
   Ook: ik zie nieuwe artikels vaak later. Ik zie ze wel op FB eerst.

   • chris zegt op

    Alles in de Isaan gaat langzamer, niet alleen het leven maar ook het Internet…..(wink)

 3. John Chiang rai zegt op

  Eerst moet je bij het aanvragen van een Visum op het formulier in Europa reeds invullen op welk adres je in Thailand denkt te verblijven.
  Daarna krijg je de zelfde vraag ook nog een keertje op de Arrival Card in te vullen,en bovendien wordt van ieder gasthuis,hotel,of zelfs prive huis en condo eigenaar verwacht dat hij/zij een niet Thaise toerist,binnen 24 uur met een z.g.n TM30 formulier bij de Immigration aanmeld.
  En bij de verplichte 90dagen melding mag je de hele procedure opnieuw herhalen.
  Ik ben bang dat we in de toekomst een Chip onder de huid krijgen,waarbij de Immigration ons 24uur p/d vanaf een Monitor volgen kan.

  • janbeute zegt op

   Beste John een chip onder de huid is echt niet nodig .
   Wat denk je van een enkelband met zender zoals die vaak gebruikt wordt bij gedetineerden in Nederland .
   Met dit systeem kan de immigratie je op zijn best ten alle tijden monitoren .
   Dagelijks te lang op de WC te zitten kan al verdacht zijn .
   Het moet al niet gekker worden hier in het land of the smiles .

   Jan Beute .

 4. Jos zegt op

  Op dit ogenblik doet men veel inspanningen om de privacy in Europa te verbeteren , Thailand doet net het tegenovergestelde.
  Niemand weet wat met al deze gegevens gebeurt.

 5. jos zegt op

  Niemand schijnt te weten wat er met al die info en data gebeurt.
  In België worden de teugels op dit moment aangehaald om privacy beter te beschermen, Thailand doet net het tegenovergestelde.

 6. Jacques zegt op

  Persoonlijk ben ik niet tegen het vastleggen van gegevens mits die wel een bepaald belang dienen. Mij ontbreekt in deze het inzicht en dan ga je net als velen van ons doen, toch raar kijken naar dit soort meldingen en acties. Ik heb vroeger ook altijd, in mijn werkzame tijd bij de politie, gestreefd naar een optimalisatie van dossiervorming van buitenlanders die Nederland aan kwamen doen. Kennis is macht en zeker heden ten dagen met veel gekken op deze aardbol is het van belang te weten wat die aan het uitspoken zijn. Dat de goeden weer onder de kwaden gaan lijden dat is doorgaans onlosmakelijk verbonden aan dit gebeuren. Ik heb wat dit betreft geen geheimen en van mij mogen ze mijn reisacties vastleggen. Dat boeit mij niet en treft mij ook niet. Er is al zoveel bekend van mensen en zeker via Facebook (waar ik niet op te vinden ben overigens) wat al prijs is gegeven dat dit er ook nog wel bij kan toch. In Nederland is de meldplicht al weer een tijd geleden afgeschaft en vergunningen worden voor langere perioden verstrekt, zodat je niet ieder jaar veel gedoe daar mee hebt. Veel van de info blijft toch hetzelfde en is niet interessant gebleken. Ook zet je ambtenaren urenlang vast achter computerschermpjes met invoeren van gegevens, waar maar weinig mee wordt gedaan. Beter is het om de probleemgroepen in Thailand duidelijk in beeld te krijgen, zoals in het zuiden de moslim terroristen en de handel en wandel van het illegale gekapte hout en drugs en de valse paspoorten makers. De 419 spam klanten (veelal de Afrikaners in Bangkok) en de handel in vrouwen en mannen voor seksdoeleinden en uitbuiting. Er is zat waar de aandacht naar toe zou moeten en als sluitstuk dan de illegaal, maar geeft die per definitie problemen. Voor een deel zeker als je illegaal verblijft dan is de drempel om strafbare feiten te plegen (al dan niet om te overleven) vele malen groter dan bij de niet illegalen. In Nederland herinner ik mij nog in de Bijlmer flats situaties waar jonge dames uit Afrikaanse landen, illegaal verblijvende, toch vaak in de prostitutie belanden, of ze wilden of niet. De koppeling van systemen is in Nederland al jaren aan de gang en daar valt veel op te winnen ook voor de betrokkenen overigens. Het is niet allemaal kommer en kwel. Veiligheid is een groot goed, maar het moet niet doorslaan in maatregelen die weinig zullen opleveren.

 7. harry zegt op

  Het is dat men aan de huidskleur van de gemiddelde farang kan zien dat ie geen Thai is.Zou me niet verbazen als men anders overging tot het verplicht dragen van een merkteken.Dit hebben we al eerder in de geschiedenis gezien…Helaas hebben van die geschiedenis zeer veel Thai geen weet.
  Of zoals John Chiang rai terecht opmerkt , het verplicht dragen van een chip, men moet nu eenmaal met de tijd meegaan.

 8. bert mappa zegt op

  Een simpel en effectief idee zou kunnen zijn het stoppen van de verkoop van visa aan personen die niet voldoen aan de desbetreffende visa criteria.

 9. Rob E zegt op

  Wat loopt iedereen nou te klagen over privacy.

  Dit is in de eu al jaren gebruikelijk met de schengen database waar alle niet eu ingezetenen in geregistreerd worden.

  Ook als je de usa binnen wil komen wordt het hemt van je broek gevraagd.

  Maar als je hier een adres moet opgeven is opeens de wereld te klein. Wordt onze privacy geschonden etc.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Rob E, Het is niet alleen het adres opgeven,deze maatregel zie ik nog als de minst bezwaarlijke.
   Het gaat hier om het meermaals navragen,waar de toerist of expat zijn adres heeft in Thailand.
   Op het Thai consulaat in Europa wordt bij het invullen van een aanvraag formulier voor het verkrijgen van een Visum deze vraag reeds gesteld.
   Om helemaal zeker te zijn,krijgt de toerist en expat deze zelfde vraag nog een keer gesteld bij het invullen van zijn Arrival Card.
   En bij het inchecken van een Hotel of gasthuis wordt nogmaals van de eigenaar een melding verlangt,dat de betreffende persoon bij hem werkelijk is aangekomen.
   Zelfs de Thaivrouw die met haar wettige echtgenoot in haar eigen woning leeft,is verplicht om dit doormiddel van een TM 30 formulier binnen 24 uur op de Immigration te melden.
   Tevens wordt men na iedere 90 dagen verplicht zich te melden op de Immigration,of een borderrun te ondernemen,waar exact precies de zelfde vragen nog een keer gesteld worden.
   Ik weet dat dit Thailand is,maar zou graag diegenen die betreffende Thailand haast alles verdedigen willen zien, als ze met hun Thaivrouw in Nederland wonend iedere 90 dagen over de grens moesten,of verplicht een immigrationbureau bezoeken moesten,terwijl ze bovendien ook nog binnen 24uur,vaak kilometers ver, een melding moesten maken,over het feit dat de eigen vrouw bij hun woont.

 10. De Inquisiteur zegt op

  Weer veel paranoia in de reacties.
  Waar maakt iedereen zich nu druk over?
  Ze hebben die gegevens al jaren. Nu verzamelen ze die op 1 punt.
  “Chips plaatsen”. “Enkelband”. Jongens toch.
  Al eens naar de US geweest??

 11. TheoB zegt op

  Daar noem je ook wel ‘n land, zeg! “De” Amerikanen hebben de term paranoia zo’n beetje uitgevonden en gedefinieerd.
  Met ‘n instelling als “Eerst schieten, dan praten.” is het niet zo vreemd dat je constant over je schouder moet kijken om te zien of er niet iemand wraak komt nemen.
  En het lijkt mij dat het juist de Thaise overheid is die aan paranoia lijdt met dit idee van “Track and Trace” van buitenlanders.
  Het enkele feit dat iemand in Thailand wil verblijven vind ik geen reden om die persoon als verdacht aan te merken en zijn/haar privacy te schenden.
  (Net zoals ik vind dat het enkele feit dat iemand met een vliegtuig wil reizen geen reden is om die persoon als verdacht aan te merken en zijn/haar persoonlijke integriteit te schenden. Maar dit terzijde.)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website