Nieuw race circuit in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
2 mei 2017

Sinds vorig jaar zijn er plannen voor de aanleg van een nieuw race circuit in Thailand. Deze aanleg zal plaatsvinden in de omgeving van Sri Racha waar men de beschikking heeft over een grondoppervlak van 990 rai.

De locatie is gekozen door zijn uitstekende centrale ligging en geologische structuren met hoogteverschillen tot wel 40 meter en verder het idyllische landschap dat er om heen ligt. Bovendien zou de lokale gemeenschap mee profiteren van deze nieuwe aanwinst en de internationale prestige op dit gebied. Volgens Sontaya Kunplome vormt dit circuit het hart van Thailands motorsport door de lokatie Bangkok-Chonburi en Pattaya.

Mark Hughes van MKR1 Consulting Bahrein is belast met het ontwerp en het uitvoeren van het aanbestedingsproces. Voor deze uitdaging komen circuitontwerpers uit geheel de wereld, zoals Engeland of Australië, in aanmerking. Dit proces is erg gestructureerd en er moet een juiste beslissing genomen worden bij het kiezen van een “trackontwerper”. Deze wordt gekozen op grond van reputatie of eerdere projecten. Dit project wat ontwikkeld gaat worden, moet voldoen aan de FIA Grade 2 en FIM Grade A-homologatie en moet gebouwd kunnen worden op het 990 rai grootte grondgebied.

Er is geen einddatum vastgesteld, maar men hoopt in 2017 in een ver gevorderd stadium te zijn. Voor het oude Bira circuit bij Pattaya staan andere plannen op stapel, maar daarover zal eerst een eenduidig besluit genomen moeten worden. Enkele zeer rijke investeerders hebben interesse getoond om een uitgebreider golfcomplex bij de Siam Country Club te realiseren.

3 reacties op “Nieuw race circuit in Thailand”

 1. DAMY zegt op

  Hoezo nieuw race circuit ? Er wordt al genoeg geraced zonder circuit iedereen wil de 1e zijn.

 2. Fred zegt op

  De opening zal worden verricht door Vorayuth Yoovidhaya.

 3. Patrick zegt op

  Ook BURIRAM heeft sinds enkele jaren een racecircuit.
  Het betreft het ” Chang – circuit ” naast het voetbalstadium van Buriram United ( Thundercastle).
  Ook zit hebben F1 ambities.
  Komt het door U vermelde circuit dan niet ” in conflict ”
  & mogelijks “te laat ” & overbodig ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website