Heineken is al een poosje bezig met de marketing en verkoop van een biervariant zonder alcohol, de Heineken 0.0. Alcoholvrij bier heeft een toekomst, want de vraag is goed te verklaren uit de grote behoefte aan een gezonder leven en een groeiend verantwoord alcoholgebruik. Een lekker en goed smakend alcoholvrij bier past in deze trend.

Op de website van Heineken: “Onze meesterbrouwers hebben lange tijd gebrouwen om tot een goed smakend 0.0 bier te komen: een alcoholvrij bier met een verfrissende en fruitige smaak, gecombineerd met een zacht moutige body. Een 0.0 bier gebrouwen met de kwaliteit, die je sinds 1873 van ons kunt verwachten met natuurlijke ingrediënten en verfrissende smaak dankzij Heineken’s unieke A-gist”

Verkoop in Nederland

Heineken 0.0 is al een poosje ion Nederland verkrijgbaar en de recensies zijn lovend. De Consumentenbond bijvoorbeeld deed een smaaktest onder alcoholvrije bieren en Heineken kwam daarbij als beste uit de bus. Een mooie kritiek en goede beschrijving kunt u vinden op de website van Bierista: www.bierista.nl

Thailand

Heineken is inmiddels begonnen met de export van dit alcoholvrije bier, dat nu ook in een aantal Europese landen wordt aangeboden. Heineken bier wordt ook in Thailand gebrouwen, dus ik dacht, dat het dan ook wel spoedig hier te koop zou zijn.

Maar helaas, ik heb contact gehad met de Klantenservice van Heineken, die mij na interne navraag moest mededelen, dat er op het ogenblik geen plannen bestaan om Heineken 0.0 in Thailand te gaan verkopen.

13 reacties op “Heineken 0.0 (nog) niet verkrijgbaar in Thailand”

 1. NicoB zegt op

  Jammer dat dit bier, nog, niet in Thailand wordt aangeboden, heb er wel oren naar, lekker fris en drinkt stukken prettiger dan water.
  Wordt er in Thailand al wel van een ander merk een alcoholvrij bier aangeboden?
  NicoB

  • Henk@ zegt op

   O.a. Heineken 0.0 is als beste getest niet alleen door de Consumentenbond maar ook door mij, het is erg lekker.

   • Henk@ zegt op

    Ik vergat de link nog: https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/heineken-en-budels-winnaars-in-smaaktest-alcoholvrij-bier

 2. Gringo zegt op

  Ik zal de komende dagen een beetje marktonderzoek doen naar alcoholvrij bier,
  dat in Pattaya te koop is.
  Even geduld, dus!

  • NicoB zegt op

   Dat je die moeite wilt nemen stel ik erg op prijs, kom nu en dan in Pattaya, dus als er een adresje is houd ik mij warm aanbevolen en kan ik afkoelen met zo’n alcoholvrij biertje, Bedankt alvast.
   NicoB

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Gringo,mocht het toevallig in Pattaya te koop aangeboden worden,dan zal dit hoofdzakelijk bedoeld zijn voor farang die het van hun thuisland kennen. Mocht je veel Thais vragen of ze alcoholvrij bier kennen, of bereid zijn te drinken,zul je volgens mij snel zien,dat Heineken hier om het populair te maken,nog heel erg veel werk te doen heeft. Ik ben erg benieuwd naar jou onderzoek,en wacht geduldig af. Gr John.

  • John Chiang rai zegt op

   Er moet inderdaad een alcoholvrij bier bestaan in Thailand. Op de Facebook site,,Non alcoholic beer Thailand” zag ik tot mijn verbazing,een voor mij onbekent merk ,,BERANTIN”. Waar het precies te koop is,en hoe het smaakt,weet ik helaas niet.

 3. Kees zegt op

  Net als NcioB verneem ik ook graag of er alcoholvrij bier valt te verkrijgen in Thailand (merk/waar), ik heb het zelf nooit gezien.

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik geloof dat alcoholvrij bier bij een erg groot deel van de Thailandse bevolking niet goed zal aankomen. In mijn omgeving zie ik zelfs Thai die graag bereid zijn het biermerk te wisselen,als het 1 of 2% meer alcohol heeft. Ik denk dat dit mede de reden is,waarom ik alcoholvrijbier nog nergens gezien heb in Thailand.

  • chris de boer zegt op

   Tja, dat dachten de echte bierdrinkers in Nederland ook. Het wordt geen groot marktsgement maar – samen met overheidscampagnes – heeft het de Nederlanders meer bewust gemaakt om niet onder invloed te rijden. Voralsnog zie ik geen enkel Thais wisselen van merk vanwege het alcoholpercentage maar wel vanwege de prijs (zie het nieuwe Singha biermerk U). En vergeet niet dat de Nederlander gemiddeld veel en veel meer bier drinkt dan de Thai.

   • John Chiang rai zegt op

    chris de boer,mag zijn dat jij omgeven bent van andere Thais,alleen de ervaringen die ik hier meemaak op het land in het noorden van Thailand zijn duidelijk anders. Je hebt zeker gelijk dat de prijs van een bier ook een belangrijke rol speelt,maar velen letten wel degelijk op het percentage alcohol. Bij veel mensen in Europa is het gebruikelijk om een biertje uitsluitend voor de gezelligheid, of bij het eten te drinken,terwijl veel Thais bier alleen drinken voor de smaak,en om in stemming te komen. Het is dan ook helemaal niet zelden,dat de Thais zich voortdurend haast iedere minuut, onderling met een chock die krap aansporen, om nog sneller bezopen te worden. Voor veel Thais begint het z.g.n,,Sanuk” eerst als ze haast niet meer op de benen kunnen staan. Procentueel gezien kan de verkoop van bier in Nederland misschien hoger liggen,maar ben tevens overtuigd dat velen zichzelf qua alcohol beter onder controle hebben. De Thai met overheidscampagnes bewust maken niet onder invloed te rijden,zijn hier ook reeds jaren zonder de minste resultaten gaande, zodat ik vermoed dat deze campagnes het alleen niet zullen redden. Mocht er hier op het dorp een feestje zijn,zou ik je graag willen uitnodigen,om je zelf een beeld te maken,van wat de gemiddelde dorpsbewoner onder Sanuk verstaat.

 5. henry zegt op

  Er zijn verschillends alcoholvrije bieren te koop in Thailand, zijn bij mijn weten alleen Duitse bieren in blik zoals Kaiserdom en enkele anderen waarvan me de naam ontschiet. Zijn te koop bij verschillende BigC Extras.Tops en Foodland.

 6. Kees zegt op

  Ik heb net deze gevonden bij BigC “Karamalz:
  http://www.bigc.co.th/karamalz-beer-natural-malt-classic-330-ml-pack-6.html?___store=en&___from_store=th


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website