Gedoogconstructie voor drugsbeleid in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
4 maart 2017

In Thailand is een discussie gaande over een verruiming van het gedoogbeleid voor medicinale marihuana, zo meldt nieuwszender PPTV.

Deze nieuwe inzichten zijn het resultaat van een door artsen en ambtenaren bezocht seminar over marihuana aan de Thammasat Universiteit. De bezoekers waren het met elkaar eens dat marihuana niet meer op de lijst van verboden middelen moet staan en voor pijnbestrijding op recept verkrijgbaar zou moeten worden.

De planten dienen als geneesmiddel en worden al in sommige andere medicijnen gebruikt. Ook het voorstel om krathombladeren een andere classificering te geven kreeg bijval. Echter met marihuana is men nog niet zover. Er zal eerst toestemming van de minister van justitie, Paiboon Kumchaya, moeten komen. Wel is het nu al in beperkte hoeveelheid bij sommige artsen op recept verkrijgbaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Gedoogconstructie voor drugsbeleid in Thailand”

  1. erik kuijpers zegt op

    Dit is eerder al in Bangkok besproken; ook dat men onder regeringscontrole velden gaat aanleggen mits de werkzame stof wordt gereduceerd tot, uit mijn hoofd, een half procent. Daarmee haal je dit spul uit het strafrecht en is de weg open voor medicinaal gebruik. Thailand kan niet stil blijven staan waar de hele wereld beweegt wat dit spul betreft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website