Dure auto’s in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
20 mei 2017

Kortgeleden stond ik neus aan neus met een Lamborghini sportauto. Toen ik het embleem nog eens goed bekeek, viel opeens het bahtje. Er stond een aanvallende stier op afgebeeld. Vaag deed mij dat aan een oude Italiaanse geschiedenis denken.

Via Wikipedia nog maar eens nagezocht. Ferruccio Lamborghini had een goedlopende tractoren fabriek in Italië, maar exporteerde ook veel naar Spanje. Hij verdiende veel geld en kon zich een Ferrari veroorloven. Deze voldeed niet aan zijn verwachtingen en moest in een jaar tijd verschillende malen voor reparatie naar de garage.

Toen hij zijn beklag deed bij de twintig jaar oudere Enzo Ferrari was diens snerende opmerking, dat hij zich maar moest bezig houden met het bouwen van tractoren. Hij moest het bouwen van sportauto’s overlaten aan mensen, die er verstand van hadden. Dit liet Lamborghini niet op zich zitten en drie maanden later stond onverwachts op de jaarlijkse autosalon in Genève van 1963 een nieuwe super sportwagen: een Lamborghini 350 GTV met het radiator embleem van een aanvallende stier. Dit als tegenhanger van het steigerende Ferrari paard.

In 1998 is het bedrijf overgenomen door Audi, die als onderdeel in het volkswagen concern is opgenomen. Het is interessant te zien welk een rondedans sommige importeurs in Thailand maken om de zeer hoge importprijzen van deze peperdure Europese sportwagens te omzeilen. Afgelopen donderdagavond was op de Thaise TV te zien hoe een importeur in Bangkok kennelijk te weinig invoerrechten betaald had over 127 dure sportauto’s en verzocht werd dit uit te leggen aan de instanties die dit in onderzoek hadden.

Een aantal andere wagens stonden een paar jaar geleden in Laem Chabang (invoerhaven) opgeslagen omdat de importeurs de invoerrechten niet konden betalen, omdat de klanten de sportwagens door omstandigheden nog niet kochten. De stallingskosten moesten echter wel voldaan worden. Uiteindelijk zijn een aantal auto’s via veilingen verkocht wat uiteindelijk voordeliger was voor de importeurs.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Dure auto’s in Thailand”

 1. Ger zegt op

  De Lamnorghini Avatador mocht 2 maanden geleden samen met mij op de foto in Terminal in Korat. Thaise prijskaartje 40 miljoen baht. De Nederlandse prijs Euro 434.000 ( 16 miljoen baht ).Prijs in Belgie Euro 342.000 ( 13 miljoen baht).
  Lamborghini vind ik een auto voor echte mannen. En de wat formaat kleinere Ferrari niet voor echte mannen, vaak te rood en te soft van uiterlijk.

  • rene23 zegt op

   Te rijke jongetjes willen een Lambo, ik rijd liever in een Amerikaan, lekker comfortabel en stil i.p.v. zo’n stuiterende herriebak!

 2. Jomtien TammY zegt op

  @Ger: u zult het m.i. hebben over de Lamborghini AVENTADOR…duurste versie hiervan is de 6.5 lp 750-4 superveloce 4wd automaat van 751pk. Prijskaartje in België is trouwens een 507.000 euro!

  http://www.autowereld.com/nieuwe-autos/prijzen-specificaties/lamborghini/aventador-118695

 3. Hugo Veldman zegt op

  Heerlijk zo’n Amerikaan, techniek van 50 jaar geleden, velours boudoir interieur, hoog patsers gehalte en nu snel naar de markt voor een nep Rolex. Je wilt er niet in worden gezien zelfs niet in Hua Hin soi 80, tenzij
  met Singha shirt en slippers. Mijn Porsche zou ik graag inruilen voor de 12 cilinder Aventador, maar kan er ook een golfset in ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website