Voor de op 13 oktober 2016 overleden koning Bhumibol zijn de voorbereidingen voor de crematie in volle gang in het Sanam Luang gebied bij de Grand Palace in Bangkok. Daar wordt het crematorium gebouwd temidden van aan te leggen planten en attributen, die een rol hebben gespeeld in het leven van de koning.

Ter ere van de zeer gewaardeerde koning wordt het hoogste crematorium ooit gebouwd. De basis heeft een grondoppervlakte van 60 meter bij 60 meter en de hoogte wordt maar liefst 50 meter. Het ontwerp is ontleend aan de architectuur van Meru, die verwijst naar het universele centrum van de Boeddhistische kosmologie. Om het koninklijke crematorium worden 8 paviljoens gebouwd met spitse daken, die de bergen om Meru uitbeelden. Deze paviljoens worden gedecoreerd met mythologische dieren uit de Himaphan bossen bij het Meru gebergte. Daaronder de Garuda, het persoonlijke embleem van de Thaise koning en het enige schepsel, dat toegestaan is boven het hoofd van de koning te staan. Deze Garuda kan als enig wezen de koning terug naar de hemel voeren.

Ananda Chuchote, de projektleider, vertelde verder dat de antieke gouden koets gerestaureerd wordt waarmee de overleden koning vervoerd zal worden. Het ministerie van cultuur zorgt in samenwerking met de gemeente Bangkok voor de aanplant van 50 Tamarinde bomen, die later een plek zullen krijgen in het Sanam Luang gebied.

De planning is om dit bouwwerk genaamd Phra Merumat op tijd klaar te hebben, dus ruim voor de regentijd om geen vertraging op te lopen. Nu is de voorlopige datum voor de crematie op eind oktober gesteld. Dit voorstel moet echter door Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn goedgekeurd en bekrachtigd worden.

5 reacties op “Crematie van koning Bhumibol Adulyadej”

 1. Ruiter zegt op

  Er is toch bepaald dat de crematie pas op 26 december 2017 zou beginnen?

  • l.lagemaat zegt op

   Deze datum was inderdaad het voorstel van prinses Maha Sakri, maar volgens regeringswoordvoerder Sansern Kaewkamnerd was voor de crematie plechtigheid de datum van eind oktober al vastgesteld onder voorbehoud goedkeuring koning Maha Vajiralongkorn.

 2. Jack G. zegt op

  Is er ook iets bekend of er ook andere staatshoofden komen bij de plechtigheid?

 3. Jill are Geest zegt op

  Ik heb speciaal een vliegticket geboekt naar Bangkok om de Koning nog eens te zien maar is hij nog te zien eind juni begin Augustus ?

 4. Ruiter zegt op

  Wegens het feit dat Thailand op dit moment geen democratische regering heeft is de kan aanwezig dat er relatief weinig regeringsleiders op hoog niveau zullen komen. Wellicht dat voor deze Koning een uitzondering wordt gemakt. (dat hoop ik wel)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website