Het wordt koud in het Noorden van Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Weer en klimaat
Tags: , ,
6 oktober 2016

Een koudegolf uit China heeft het noorden van Thailand bereikt. Sommige provincies hebben dat al ervaren: een koele wind samen met dikke mist in de ochtend zorgde voor een zicht van minder dan 15 meter. Een aantal daarvan waren al getroffen door rampzalige overstromingen.

Deze ongewone dikke mist is het begin van het koude seizoen en tevens de start van het toeristen seizoen in het noorden van het land. Motorrijders worden extra gewaarschuwd voor het slechte zicht.

Hoewel de weersvoorspellingen minder regen aankondigen, zal de temperatuur echter dalen en er een koude wind opsteken. De weeromslag zal dit jaar eerder beginnen en langer aanhouden in vergelijking met afgelopen jaar. Het noordelijk Meteorological Office in Chiang Mai verwacht dat de temperatuur beneden de 10 graden Celsius zal kunnen komen en op de top van de Doi Inthanon bijna tegen de 0 graden Celsius.

Echter de lage temperatuur veroorzaakt wel prachtige wolkenpartijen wat tevens een teken is dat het kouder gaat worden. Eveneens komen nu bepaalde bloemen op de berg tot bloei zoals de Fuchsia en de knoppen van de Azalea, verder mossen en varens. Dit is tevens de charme van de Doi Inthanon, die elk jaar tenminste 600.000 toeristen aantrekt.

Bron: Thai PBS

1 reactie op “Het wordt koud in het Noorden van Thailand”

  1. Cornelis zegt op

    Van die koudegolf hier, in de meest noordelijke provincie (Chiang Rai) nog niets gemerkt – het was vanavond om 21.00 nog 26 graden. Dat de temperaturen zullen gaan dalen: voor die voorspelling heb je geen Meteorological Office nodig, daarvoor hoef je alleen maar op de kalender te kijken om vast te stellen dat de ‘winter’ er aan komt……..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website