Hallo redactie,

Mijn vraag is het volgende: ik heb een jaarvisum extensie. Op 10 januari 2016 moet ik terug komen bij immigratie in Sakon Nakhon voor mijn nieuwe jaarvisum. Ben getrouwd en ik weet dat ik mijn inkomstenformulier opnieuw moet aanvragen bij de ambassade.

Nu het volgende: mijn paspoort is geldig tot 12 september 2016, moet ik dan deze maand een nieuw paspoort aanvragen?

Met vriendelijke groeten,

Willem


Beste Willem,

Je verlenging verloopt op 10 januari 2016, en je paspoort verloopt op 12 september 2016. Je hebt twee mogelijkheden:

1. Indien je met dit paspoort een jaarverlenging gaat aanvragen zal je maar een verlenging krijgen die loopt tot 12 september 2016 d.w.z. de einddatum van uw paspoort. Ten laatste op 11 september zal je dan niet alleen een nieuw paspoort moeten hebben, maar zal je ook weer een nieuwe jaarverlenging moeten aanvragen. Ook bij deze nieuwe aanvraag zal je weer alle formulieren moeten voorleggen en aan de eisen voldoen.

2. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een nieuw paspoort halen en dan in december/ januari een nieuwe jaarverlenging aan te vragen met het nieuwe paspoort.  Je zal dan de normaal voorziene jaarverlenging krijgen die dan loopt tot 10 januari 2017.

Vergeet niet, als je een nieuw paspoort hebt, ook steeds het oude(+kopieën) mee te brengen want daar staat je huidige verlenging in.  Let op dat ze die niet vernietigen bij het aanvragen van het nieuwe paspoort maar normaal weten ze dat wel.

De geldende verlenging die in het oude paspoort staat, en wat gegevens van het visum dat als basis diende voor uw eerste verblijfsperiode, zullen ze dan overzetten in uw nieuwe paspoort.

Nadien zal men ook de nieuwe jaarverlenging in uw nieuwe paspoort zetten. Ter plaatse zullen er wel de nodige formulieren voor overzetten en aanvraag beschikbaar zijn.

Aan u nu te beslissen wat u wil doen.

Laat even weten hoe het verlopen is in Sakon Nakhon voor het Dossier Visum. Andere kunnen er dan later ook hun voordeel mee doen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website