Upgrade naar “Sleeping Class”

Door Gringo
Geplaatst in Vliegtickets
23 augustus 2016

Het is niet altijd gemakkelijk om op lange vluchten een dutje te doen, laat staan te slapen na het eten in de Economy Class van een vliegtuig. Als je daarin al slaagt, heb je subiet nekpijn door de oncomfortabele houding. Een nekkussentje kan helpen om die nekpijn enigszins te verlichten. Het is in allerlei dessins en kwaliteit voor weinig geld te koop.

Dat simpele nekkussentje heeft uitvinders er toe aangezet om het probleem aan te pakken en iets beters te ontwikkelen en zie, iemand stuurde mij drie nieuwe, mogelijk interessante, ontwerpen.

Upgrade naar Sleeping Class

Ik vond dit wel een mooie reclameslogan voor een reiskussen, die in meerdere standen te gebruiken is. De Australische uitvinder kan zich de initiële kosten om het product echt te gaan produceren niet veroorloven en heeft daarvoor een andere methode bedacht. U kunt het project steunen door de kussen te bestellen en als er voldoende steun is, kan het product daadwerkelijk gemaakt gaan worden. Pas als die zekerheid bestaat, wordt er een bedrag belast via uw creditcard en het nieuwste ontwerp reiskussen wordt u toegestuurd. Zie voor alle bijzonderheden: www.kickstarter.com/projects/1879934341/facecradle-travel-pillow-upgrade-to-sleeping-class

De Nodpod

Dit is dan weer een simpele reiskussen, vergelijkbaar met de ons bekende nekkussen. Het wordt alleen op een andere manier gebruikt, namelijk om uw kin te ondersteunen. Ook dit product wordt u via eenzelfde procedure als hierboven aangeboden. Alle bijzonderheden hierover: www.boredpanda.com/head-hammock-nodpod-sleep-travel-pillow-aeroplane

Het struisvogelkussen

Een ingewikkeld geval, waar u uw hoofd en eventueel uw handen insteekt en zodoende even van uw omgeving niets merkt, goed voor een dutje. Men zal u er wel wat vreemd voor aankijken, maar daar trekt u zich natuurlijk niets van aan. Ik zou er niet mee in het publiek gaan lopen, want ik ben bang, dat u dan opgepakt en afgevoerd gaat worden. Zie alle bijzonderheden op: www.kleargear.com/nap-pillow-ostrichpillow-12779.html

Ik ga ze niet gebruiken, want ik slaap weinig in een vliegtuig en als het al gebeurt val ik spontaan na het eten en wat drankjes in slaap.

Wat vindt u er van?

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Upgrade naar “Sleeping Class””

 1. Danzig zegt op

  Beste Gringo,
  De uitvinder van dit kussen heeft de manier van fondsenwerven niet zelf bedacht.
  Dat heet ‘crowdfunding’ en wordt voor van alles en nog wat gebruikt: independent games, filmprojecten en allerlei originele ‘uitvindingen’ als dit kussen, waar traditionele financiers nier in durven stappen.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Die eerste, de facecradle upgrader, die zou ik wel eens willen proberen.
  Wel ben ik bang dat als zoiets echt een succes zou worden, het tegelijkertijd een probleem wordt. Je moet er toch niet aan denken dat de helft van de passagiers óók nog eens zo’n ding meesleept.
  In dat geval worden ze natuurlijk verboden en zullen vliegtuigstoelenfabrikanten de opdracht krijgen stoelen te maken waarin iets dergelijks is geïntegreerd. Voor een vlucht op zo’n stoel moet je dan extra betalen, en daarmee zou de ‘Upgrade naar Sleeping Class’ wel eens dichter bij de werkelijkheid kunnen staan dan de verzinner van de term vermoedt.

 3. Jan zegt op

  Dat struisvogelkussen lijkt me veel te warm te zijn.

  Ik kan niet slapen tijdens een vliegreis.
  Jarenlang luisterde ik naar mijn eigen muziek maar dat is uiteindelijk ook erg vermoeiend. De laatste jaren probeer ik weg te zinken in gedachten 🙂

 4. Daniël M zegt op

  Zoals Fransamsterdam reeds aangehaald heeft: hoe moet ik dat meeslepen? Vaak hebben wij de moeite om ons te houden aan het toegelaten gewicht van de bagage.

  Stel dat je op de middelste stoel tussen 2 onbekende passagiers zit… Ik vrees dat veel passagiers in die houding dan ook nog eens gaan snurken…

  Eerst nog uitpakken, daarna weer inpakken…

  Mooi idee, maar vrees voor praktische problemen.

 5. Paul zegt op

  Interessant te zien hoe nieuwe uitvindingen vaak leven bij het neerhalen van een andere (eerdere) uitvinding. Want hoe slecht was die andere uitvinding wel niet? En dan is er nu iets nieuws. En dat kan dan over 5 tot 10 jaar weer neergehaald worden door weer een nieuwe uitvinding.

  Al met al zien die nekkussens er ook redelijk belachelijk uit en zien ze er weinig comfortabel uit.

 6. ruud zegt op

  Het is waarschijnlijk beter dan niets, maar als ik zie hoever de nek van die mooie dame is gedraaid, ben ik bang, dat je niet comfortabel wakker wordt.
  Maar met een enorme pijn in je nek en schouders.
  Of het lichaam ook wordt ondersteund, kan ik niet zien.
  Maar als dat lichaam niet met een riem ondersteund wordt, hou je het lichaam met je nekspieren overeind.
  Dat lijkt me ook niet ideaal.

 7. Jan zegt op

  Heeft u ooit iemand zo zien slapen als op deze foto, nou nou.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website