Vanaf dit najaar komen er opnieuw rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Bangkok. De vluchten zullen worden uitgevoerd door THAI Airways, zo maakte het bedrijf bekend.

Bangkok is een belangrijke “hub” voor het toerisme in Zuidoost-Azië.

De vluchten starten vanaf 17 november. THAI Airways zal drie maal per week vliegen, met een Boeing 777-200ER’s, met plaats voor 292 passagiers. Daarvan kunnen er dertig plaatsnemen in business class. Dezelfde luchtvaartmaatschappij was in de jaren ’90 al actief op deze lijn.

Tickets voor de route Bangkok-Brussel of andersom kunnen met ingang van juli worden geboekt, zo heeft THAI Airways laten weten. THAI Airways is lid van Star Alliance, de luchtvaartalliantie waartoe ook Brussels Airlines behoort

De Thaise luchtvaartmaatschappij is niet de enige die vanaf komende winter België met Thailand verbindt. Jetairfly, de Belgische luchtvaartmaatschappij van reisconcern TUI, kondigde vorige maand aan wekelijks vanaf Zaventem naar Phuket en Bangkok te gaan vliegen.

50 reacties op “THAI Airways: rechtstreekse vluchten Brussel – Bangkok”

 1. Dirk B zegt op

  Yes !

  Eindelijk vanuit mijn vaderland rechtstreeks naar BKK.
  En dan met Thai Airways nog wel. Mijn lievelingsmaatschappij.
  Veel beenruimte, lekker eten, prima service….

  Vanf nu start de vakantie op airport !

 2. georgessiam zegt op

  Ik heb altijd het gevoel gehad als ik aan boord stapte bij Thair airways,dat mijn vakantie al begon.
  Nu ik juich het ook toe dat Thai Airways terug van uit Brussel vertrekt,hoop alleen dat de vliegtickets wat schappelijk blijven?
  Weet iemand al een richtprijs? (dit ff ontopic)
  Georgessiam(spijtig genoeg van gisteren terug uit Thailand)

 3. Hans Bos (redactie) zegt op

  Het is in zoverre belangrijk dat een groter aanbod aan airlines de prijzen in NL en aanpalende gebieden scherp houdt. Het zou nog beter zijn als Thai (ook?) vanaf AMS zou vliegen, maar ik vermoed dat KLM daar bezwaar tegen aan zou tekenen. Driekwart van de passagiers op de route AMS-BKK-Taipei stapt in de Thaise hoofdstad uit. De route is dus zeer gewild voor de airlines.
  Overigens laat ik iedereen de vrije keus van welke luchthaven of via welke tussenstop hij of zij wil vliegen. Sommigen gaat het niet eens om de prijs, maar om de mogelijkheid tussentijds de benen te kunnen strekken

 4. georgessiam zegt op

  @Hans Bos
  Weet jij hoeveel een retourtje Brussel/Krungthep ga kosten dit ff off topic gezegd?
  Nu ik heb al met verschillende maatschappijen gevlogen(Ams/Bkk)ofwel rechtsteeks of via een ommetje,maar Thai Airways ligt bij mij in de bovenste schuif.
  Dit kan ik niet zeggen van andere luchtvaart maatschappijen zoals,Klm en China Airlines(dikwijls tegen het onbeschofte aan)

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   geen idee, maar TG kennende zal dit niet de goedkoopste optie zijn.

  • HansNL zegt op

   Jetair 360 euro per enkele reis vanaf Bangkok, maar slechts een paar plaatsen.
   In de drukke tijden loopt het op tot 860 euro, jawel!
   Dus TA zal niet veel goedkoper zijn, eerder duurder.

 5. Lex zegt op

  Thai Airways is gestopt met de route Amsterdam Bangkok omdat Schiphol de haven gelden verdubbelden, Thai Airway wilde daarvoor in de plaats wat extra faciliteiten en flexibiliteit voor de vertrek tijden, SPL weigerde dat en toen heeft Thai Airways afscheid genomen van SPL, ik werkte in die tijd op SPL en kende de vertegenwoordiger van de maatschappij vrij goed, hij is tot zijn spijt overgeplaatst naar Duitsland.
  Ik heb daarna nog 3 maal geprobeerd met TG te vliegen, 2 maal via Duitsland met een vreselijke overstap en 1 maal via Parijs, met een nacht vertraging, omdat Air France vertraging had vanaf Amsterdam, moest ik een nacht in Parijs in een hotel, dus helaas voor mij geen TG meer, maar op het moment dat ze terug komen naar AMS ben ik weer vaste klant, samen Singapore Airlines, die vroeger ook direct op BKK vloog, is het de perfecte vlieg maatschappij

  • Lex zegt op

   De eisen waren een stuk lager, TG en SIA wilden vanaf het moment van inchecken tot vertrek het beste voor hun passagiers, bijvoorbeeld een vaste vertrek gate of in ieder geval een vaste pier, korte wacht tijden paspoort controle, etc , EVA en China kijken puur naar het economisch belang, bij de 2 eerder genoemden begint de service al bij de incheck en ze stellen hoge eisen aan de vertrek tijden omdat Bangkok ook een groet “overstap luchthaven” is. De vertrek tijd die de Thai opgelegd kreeg was niet gunstig, rond 12.00 middag, er zit nog wel meer aan vast maar dan moet ik in teveel details treden, in ieder geval Thai wilde niet van SPL weg, maar is eigenlijk door SPL gedwongen

   • Hansy zegt op

    Waar staat SPL voor?

    • Lex zegt op

     Sorry,
     SPL is de luchthaven code voor Schiphol, AMS wordt ook nog wel gebruikt.
     BKK is Bangkok
     KBV is Krabi
     ga zo maar door,
     je kan de luchthaven codes vinden op http://www.schiphol.nl, mocht het je interesseren.

     • Hansy zegt op

      http://www.airlinecodes.co.uk/aptcodesearch.asp

      AMS kent deze, SPL niet…

      Ik weet niet anders dan ams op mijn kofferlabels

      • Lex zegt op

       The airport’s official English name, Amsterdam Airport Schiphol, reflects the original Dutch word order (Luchthaven Schiphol). The airport used to have the IATA code of SPL, which has fallen into disuse and has been replaced by AMS.

       Ik heb dit gevonden en en geplakt ter info, in de tijd dat ik er nog werkte was de standaard code SPL en is later verandert naar AMS, heel soms wordt SPL nog wel gebruikt, bij handmatig door labelen van bagage b.v. AMS is tegenwoordig de standaard code en SPL is no in gebruik als soort back up, ik ha het even abusievelijk omgedraaid, Sorry

 6. Mike zegt op

  Ook ik vind het jemmer van thai dat ze zijn gestopt

 7. Niek zegt op

  Ik vlieg met ETIHAD, voor het tweede jaar al gekozen als the best airline in the world, van Brussel naar Bangkok met een tussenstop van enkele uren in Abu Dhabi. Prima!
  De laatste keer vloog ik Bangkok – Brussel met EGYPT AIR met een tussenstop van enkele uren in Cairo, omdat ze een erg goedkoop ticket aanboden van 550 Euro, minder luxueus en de maaltijden waren minder, maar verder toch ook goed.

  • lupardi zegt op

   Zag op de website vanb Egypt Air dat je ook in economy class 2 koiffers met 23 kilo bagage kan meenemen, tesamen met de goedkope tickets tot euro 600 is dat toch wel aantrekkelijk.

   • Niek zegt op

    Ik had alleen maar handbagage onlangs, maar dat was 14 kilo en dat mag maximaal alleen maar 8 kilo zijn bij economy class van Egypt Air, maar ze wilden wel een oogje dicht knijpen omdat ik een kleine koffer had. Toch vreemd als je van Lupardi verneemt dat 2 koffers van 23 kilo als ingecheckte bagage toegestaan zijn. Waarom dan zo streng over het gewicht van handbagage?
    Overigens Egypt Air vliegt ook op Amsterdam, maar waarom een vlucht met een tussenstop nemen als er directe vluchten mogelijk zijn met Eva Air en China Airlines. Voor de (Neder)Belgen is het goed nieuws dat er met Thai Airways een directe vlucht gaat komen van Brussel naar Bangkok.

 8. Harold zegt op

  Tijdens mijn eerste reis naar Thailand vloog ik ook met Thai Air, vanaf Frankfurt. Afgezien van het lange wachten daar (5 uur op de heenreis) vond ik het wel een verademing om met deze maatschappij te vliegen. Nu ze weer vanaf Brussel gaan vliegen en ook nog eens vernieuwing in de vloot aanbrengen is dit zeker weer een overweging waard.

  • aad zegt op

   en weet je er al een prijsje van nu
   groet aad

 9. Song zegt op

  Hoezo wachten op fra? Vertraging of overstap? Ik ga over een maand met tg vanaf fra. Brussel is voor mij de volgende keer ook goed, als de prijs maar aantrekkelijk is.

  • Harold zegt op

   Omdat wij met Lufthansa van Amsterdam naar Frankfurt waren gevlogen en het dus vijf uur duurde voor onze vlucht naar Bangkok met Thai Air vertrok. Uiteindelijk bleek het best gezellig te zijn in de bar op de luchthaven daar 😉

 10. Andrew zegt op

  Ben laatst gevlogen met TG vanafFrankfurt.Service nog steeds THAI klasse.Maaltijden geweldig.Heb een huis in nederland aan de belgische grens.Ben in een wip in Brussel.Jammer van die 3xper week.Mogen van mij duurder zijn:vind je altijd terug in de service,sfeer,beenruimte,maaltijden en ruime hoeveelheid drank.Heb al eerder gezegd:als je vakantie begint moet je niet op een ticket besparen,doe je altijd jezelf tekort.Zonde.
  Dochter had vorig jaar november een hele goeie TGprijs Frankfurt/BKK via internet.
  Interessant.

  • Andrew zegt op

   Was 600.– euro(zal nu wel duurder zijn)

   • ED zegt op

    okt 2011 gevlogen met ethihad airlines van Brussel naar Bkk voor 574 euro 1 x overstap in abudabi

 11. jansen ludo zegt op

  heb geboekt voor januari met china airlaines ams–bkk voor de prijs 835 euro voor 50 euro extra vlieg ik alsnog graag vanuit brussel zaventem.
  laat maar komen

  • Song zegt op

   Eind juli ga ik vanaf FRA via BKK naar CNX, met TG, totale kosten, factuur; 625,43 vond ik een mooie prijs zo last minute. Daarvoor rij ik wel in 3 uurtjes naar FRA. Voor mij is AMS maar een beetje korter, maar duurder parkeren en in Duitsland rijdt het lekker door.

   • Peterpanba zegt op

    is die enkel of retour ? Want voor die prijs ga ik ook naar ff hoor. Grts

    • Song zegt op

     Ja hoor, retour BKK CNX en fra

 12. marcos zegt op

  Mooie aanbieding voor diegene die 10 nov loi krathong willen meemaken of gewoon vakantie willen vieren.Wel va Dusseldorf naar Bangkok.Met Emirates(luxe) voor 533 euro en Airberlin(goed) 457 euro!Retour natuurlijk!

  • hans zegt op

   kun je dat van de emirates even exact weergeven, datums en vertrekhaven, ik kom stuk duurder uit

   • marcos zegt op

    hallo hans,net gekeken.emirates.com dan van dusseldorf naar bangkok invullen.net om 21.30 uur waren de prijzen op 31 okt,1,3 november zelfs 526,62 euro!!!!!2 november stond die op 811 ongeveer.dus vertrekken vanaf dusseldorf.had amsterdam vergeleken,die stond ook op n 800 euro.dus echt alleen van duitsland!sucess

    • hans zegt op

     snap er niks van heb nu net gekeken, enkeltje komt op die datums uit op 671 euro en return op 861 voor de economy class en jij hebt het dan nog over de luxe.

     Overigens komt mij dusseldorf veel beter uit dan ams

     • marcos zegt op

      Heb net weer gekeken Hans,hier komt die!Vanaf DUSSELDORF naar BANGKOK:29 okt 846,62.Op 30 okt 556,62.Op 31 okt en 1 nov 526,62!!!2 nov 816,62 en 3 nov 556,62.Het veranderd van dag tot dag,dus wees snel!Deze prijzen zijn van 30 juli om 17.07 uur!Meer ken ik niet meer doen nu.

      • hans zegt op

       Ja uitstekende prijs maar zie nu net dat de stops van 24 uur heen en 8 uur terug wel erg lang zijn.

       Het kromme is ook nog dat als je een enkeltje boekt deze 67

       • hans zegt op

        moet dus 671,35 euro zijn

 13. marcos zegt op

  hans,je gaat naar emirates.com!typ je data in 1 nov en terug 28 nov(vb wat ik gedaan heb)vertrek luchthaven is dusseldorf en aankomst bangkok!economy en flexibel datum en prijs aanvinken!onder luxe verstond ik de service die je bij airberlin niet hebt!je eigen tv met nieuwste films,onbeperkt drank

  • hans zegt op

   Ok zag het nu ook, neem je retourvlucht in april komt ie weer duurder uit, hoe zit het met de stoelen van emirates, airberlin is met mijn lengete van 1,91 geen optie

 14. luc zegt op

  Hallo

  Je vakantie of reis begint in het vliegtuig,als je dan ook al moet zeuren over hoe goedkoop je vliegt en hoe slecht het dan ook al is….het geeft me maagpijn mensen.
  Gewoon niet zeuren en een hogere klasse vliegen,dan heb je die hele stress niet!!!! Tenzij je zelf goedkoop bent, en er het anticomfort erbij neemt en toch gelukkig dat je weer goedkoop aan het vliegen bent!!!! Dat is een keuze in levensstijl en dan zeker niet zeuren mensen.
  Je leeft maar éénmaal en leef het dan ook tenvolle!

  Luc(een Belg natuurlijk)

  • Hansy zegt op

   Gewoon ieder in zijn waarde laten.
   De één is hier gelukkig mee, de ander is daar gelukkig mee.

   Voor de één is het bijna een sport om zo goedkoop mogelijk te vliegen zonder poespas, de ander is alleen maar tevreden met een uitgebreide massage in zijn comfort business 1a de luxe vliegstoel.

 15. georgessiam zegt op

  Ga het heel kort houden!! zijn het rechtstreekse vluchten van Brussel naar Bangkok of is er nog een tussenstop ergens in Kopenhagen of een ander land?
  greetings:georgessiam.

 16. luc zegt op

  Zonder poespas…ja maar toch zeuren over hoe slecht het was,en hoelang men moest wachten;;!!!!! Toch eigenaardig van onze noorderburen! Of zijn ze het niet beter gewoon?
  Ze zijn nochthans niet zo welkom in onze vakantieoorden door hun veelal te goedkope levensstijl. Ik kan je vehaaltjes vertellen waarvan jullie zelfs zouden rood worden!!
  Tot daar mijn commentaar.
  Verder niets dan lof voor deze site!!! Prachtig,doe zo verder!

  • georgessiam zegt op

   Nu ikzelf zit al een aantal jaren op Nederlandse reisforums,ik dacht in het begin in welke wespennest ben ik nu weeral terecht gekomen,maar naar mate begon ik onze Noorderburen te acepteren in hun manier van vragen te beantwoorden.Wij Belgen komen nooit to the point,Nederlanders zijn veel directer met hun antwoorden.
   Nu zou ik toch wel willen weten ofdat de vlucht Brussel naar Bangkok met Thai Airways rechtstreeks is of met tussenstop?

   • Frans A heeft het over ‘straight’ dat lijkt me rechtstreeks.

    • luc zegt op

     Hello

     Er is geen ‘straight’ flight van Brussel naar BKK.
     Alles gaat in samenwerking met Lufthansa.
     Vluchten zijn alle : Brussel-Munchen en vandaar Munchen-BKK

     Groetjes

    • georgessiam zegt op

     Had de reactie van Frans A niet opgemerkt,denk dat ik een nieuw brilletje moet kopen!
     Bij deze bedankt voor je antwoord Frans A!

   • luc zegt op

    Dit is dan een straight answer van een Belg. Ik ben toch een beetje ontgoocheld over mijn landgenoot. Men neme de site van thai…klik van Brussel naar BKK…en dit is het resultaat!!! Je kan dit voor alle data boeken!

    Flight 1 Thursday, September 29, 2011
    Departure: 19:05 Brussels, Belgium – Brussels Airport, terminal M
    Arrival: 20:20 Munich, Germany – Munich International, terminal 2

    Airline: Thai Airways Intl TG7855 e Aircraft: Airbus Industrie A320-100/200

    Operated by Lufthansa

    Change of plane required. Time between flights : 1:30.

    Flight 2 Thursday, September 29, 2011
    Departure: 21:50 Munich, Germany – Munich International, terminal 2
    Arrival: 13:40 +1 day(s) Bangkok, Thailand – Suvarnabhumi International

    Airline: Thai Airways Intl TG925 e Aircraft: Boeing 747-400

    groetjes landgenoot!!

    • Hansy zegt op

     Van het net geplukt

     17 november start THAI Airways met rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Bangkok. (op dinsdag, donderdag en zaterdag) THAI Airways zal hiervoor Boeings 777-200 ER inzetten.

     Lijkt me duidelijk

 17. Frans A zegt op

  Vertrek 17 november, terug 17 december.
  989 eurootjes
  maar dat is het mij waard
  straight from brussels to bkk

  • ED zegt op

   Brussel bangkok met thai airways voor 712 euro, zie http://www.govolo.nl

 18. Frans A zegt op

  Rechtstreeks van Brus naar BKK.
  Zie site Thai airways.

 19. ED zegt op

  Gevlogen met Ethihad brussel bangkok voor 574 euro[incl annuleringsverzekering] 29 sept 2011, vlucht ideaal vertek 11.20 uur,gevlogen als een koning


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website